Life

Testul care îți poate arăta cât mai ai, de fapt, de trăit. Ce descoperire fascinantă a făcut un renumit medic

Testul care îți poate arăta cât mai ai, de fapt, de trăit. Un medic american a făcut o descoperire ce poate revoluționa lumea.
02.12.2023 | 23:00
Testul care iti poate arata cat mai ai de fapt de trait Ce descoperire fascinanta a facut un renumit medic
Testul care își poate arăta cât mai ai, de fapt, de trăit. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Testul care îți poate arăta cât mai ai, de fapt, de trăit. Un medic renumit a făcut o descoperire fascinantă.

Testul care îți poate arăta cât mai ai, de fapt, de trăit

Acest test care îți poate arăta cât mai ai de trăit a fost creat de un medic care și-a dedicat zeci de ani din viață studiului pentru longevitate.

ADVERTISEMENT

Doctorul Paul Savage, care conduce o clinică de sănătate din Chicago, a inventat un test cu 38 de întrebări care poate să arate cât mai are de trăit un individ.

Speranța de viață depinde de obiceiuri – alimentare și nu numai – dar și de istoricul familial, medical etc. Toate datele sunt trecute printr-un algoritm care ne arată cât mai avem de trăit.

ADVERTISEMENT

Partea bună este că putem schimba ceva și ne putem îmbunătăți așa-numitul scor de longevitate schimbându-ne obiceiurile.

”Am creat Scorul de Longevitate ca o metodă de a inspira oamenii să evalueze impactul mediului lor, al stilului de viață și impactul istoricului lor familial asupra longevității lor.

ADVERTISEMENT

Așa cum spune bunicul meu, ”Dacă nu te uiți, nu vei vedea, și dacă nu măsori, nu poți să o repari”, a spus medicul, potrivit Daily Mail.

Ce înseamnă să ai un scor de longevitate bun

Un scor bun de longevitate ar fi în jurul vârstei de 73 de ani la bărbați. La femei, acesta este și mai mare: de 79 de ani.

ADVERTISEMENT

Orice peste această valoare este deja o învingere a statisticilor. Medicul însuși spunea că are o speranță de viață de 86 de ani.

„Un scor bun de longevitate poate fi definit prin orice scor peste speranța de viață a unui individ.

Așa că, în linii mari, orice scor peste 73 de ani este un scor bun pentru un bărbat. Orice scor peste 79 de ani este pentru o femeie, pentru că, ei bine, ați învins statisticile.

Personal, scorul meu este în prezent de 86, ceea ce mă încântă, deoarece majoritatea bărbaților din familia mea mor la 70 de ani”, a mai spus medicul.

ADVERTISEMENT
Tags: