Sport

Testul debutului pentru Ivaylo Petev! Cum s-au descurcat alți antrenori la primul meci pentru Universitatea Craiova

Ivaylo Petev debutează în derby-ul Universitatea Craiova - Dinamo, iar FANATIK vă prezintă cum s-au descurcat și ceilalți antrenori la primul meci pe banca „alb-albaștrilor”.
11.11.2023 | 17:19
Testul debutului pentru Ivaylo Petev Cum sau descurcat alti antrenori la primul meci pentru Universitatea Craiova
Testul debutului pentru Ivaylo Petev! Cum s-au descurcat ceilalți antrenori la Universitatea Craiova. sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Derby-ul Universitatea Craiova – Dinamo reprezintă primul meci al lui Ivaylo Petev în „alb-albastru”, dar și o confruntare cu încărcătură imensă pentru suporterii din Bănie. Testul debutului nu pare dificil pentru tehnicianul bulgar, însă fostul selecționer din Bulgaria și Bosnia a tras un semnal de alarmă pentru elevii săi.

Testul debutului pentru Ivaylo Petev la Universitatea Craiova! Cum s-au descurcat ceilalți antrenori din Bănie

Ivaylo Petev este alegerea lui Mihai Rotaru la „cârma” Universității Craiova pentru următorii trei ani, iar tehnicianul bulgar nu ia în calcul eșecul. Încântat de condițiile „alb-albaștrilor”, acesta  speră să găsească rețeta succesului la gruparea din Bănie.

ADVERTISEMENT

Ivaylo Petev este antrenorul cu numărul patru pentru Universitatea Craiova în sezonului 2023-2024 din SuperLiga, iar pe acesta în așteaptă testul debutului. FANATIK vă prezintă cum s-au descurcat și ceilalți antrenori instalați la formația din Bănie de-a lungul timpului la primul meci pe banca tehnică.

Stadionul „Ion Oblemenco” găzduiește derby-ul cu Dinamo București, iar Ivaylo Petev așteaptă un stadion arhiplin la primul meci. Șapte antrenori au debutat la Universitatea Craiova pe teren propriu, iar Cetatea Băniei le-a purtat noroc acestora.

ADVERTISEMENT

Daniel Mogoșanu era în premieră pe banca Universității Craiova într-un meci cu Petrolul de pe 14 februarie 2016, atunci când „leii din Bănie” au reușit să se impună cu 2-0. Devis Mangia a debutat în startul campionatului pe 14 iulie 2017 și învingea la același scor Poli Iași.

Doar Victor Pițurcă nu a reușit să scoată un rezultat pozitiv la debutul pe teren propriu la Universitatea Craiova, fiind învins cu 1-0 de FCSB pe 15 septembrie 2019. Nici Laurențiu Reghecampf nu a avut parte de un rezultat fantastic la primul meci pe banca „alb-albaștrilor”, fiind eliminat din Conference League de Laci după 0-0.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, debut fantastic la Universitatea Craiova! Calificare în premieră în play-off-ul Conference League

Următorii tehnicieni după Laurențiu Reghecampf au avut parte de rezultate pozitive la primul meci la Universitatea Craiova. Laszlo Balint care l-a urmat pe Reghe la formația din Bănie a început campionatul pe stadionul „Ion Oblemenco” cu Sepsi, terminând la egalitate 2-2 pe 15 iulie 2022.

De departe debutul lui Mirel Rădoi la Universitatea Craiova de pe 11 august 2022 va rămâne în inimile suporterilor „alb-albaștrii”. Prezentat la formația din Bănie cu doar trei zile înaintea returului cu Zorya în turul trei din preliminariile Conference League, fostul selecționer avea misiunea să îi redreseze pe olteni și să se califice în următoarea fază după o înfrângere cu 1-0 în tur.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a reușit să schimbe fața Universității Craiova într-un termen scurt și după 3-0 pe stadionul „Ion Oblemenco” au obținut calificarea în play-off. Următorul tehnician al oltenilor a debutat oficial pe banca cu FC Hermannstadt, scor 2-0, Eugen Neagoe având probleme cu U Cluj după momentul prezentării la Craiova.

Deplăsările au fost coșmarul tehnicienilor de la Universitatea Craiova! Doar Emil Săndoi și Corneliu Papură au reușit să învingă în afara Băniei la primul meci

Jerry Gane, antrenor secund de la echipa națională în prezent, nu a avut parte de un debut fericit cu Rapid pe 16 iulie 2014, fiind înfrânt cu 1-0 în Giulești. Aceeași regulă nu s-a aplicat și pentru Emil Săndoi, care imediat după îndepărtarea actualului secund al lui Edi Iordănescu a învins Oțelul Galați cu 1-0 pe 15 septembrie 2014.

Emil Săndoi și Corneliu Papură sunt singurii tehnicieni care au reușit să câștige în deplasare la debutul pentru Universitatea Craiova. „Papi” a învins Astra Giurgiu pe 19 aprilie 2019 cu 1-0, la acea vreme fiind un teren greu din SuperLiga.

Singurul tehnicianul care a reușit să se bată cu Universitatea Craiova la titlu, Cristiano Bergodi nu a avut parte de un debut de vis pe banca oltenilor. Acesra a remizat cu FC Botoșani, scor 0-0, în deplasare pe 19 iulie 2020.

Predecesorul său Marinos Ouzunidis a debutat tot pe terenul celor de la Botoșani, însă acesta a cedat cu 1-0 în fața moldovenilor. Totuși, tehnicianul grec a reușit să câștige chiar două trofee la Universitatea Craiova, deși nu a avut rezultatele dorite în Bănie.

ADVERTISEMENT
1,50 este cota exclusivă Betano pentru meciul Universitatea Craiova - Dinamo la pronosticul „1 solist”