Fotbal international

Theo Hernandez, decisiv în Franţa – Maroc 2-0! Golul fundaşului a deschis drumul spre finala CM 2022. Video

Theo Hernandez a marcat primul gol din Franţa - Maroc 2-0 şi a deschis drumul campioanei mondiale spre finala CM 2022, unde va întâlni Argentina.
14.12.2022 | 23:30
Theo Hernandez decisiv in Franta  Maroc 20 Golul fundasului a deschis drumul spre finala CM 2022 Video
Theo Hernandez a deschis, cu golul contra Marocului, drumul Franţei spre finala CM 2022
ADVERTISEMENT

Franţa îşi continuă misiunea de apărare a trofeului câştigat în 2018 şi va juca finala Campionatului Mondial din Qatar. Selecţionata lui Didier Deschamps a învins Marocul, în semifinale, scor 2-0, iar Theo Hernandez a marcat primul gol al meciului.

Theo Hernandez, execuţie acrobatică în Franţa – Maroc 2-0

În minutul 5, Antoine Griezmann i-a trimis mingea lui Kylian Mbappe, în mijlocul careului Marocului, dar vedeta lui PSG nu a reuşit să reia spre poarta lui Yassine Bounou. Balonul i-a revenit şi a încercat un al doilea şut, dar şi această tentativă a eşuat.

ADVERTISEMENT

Mingea a lovit un fundaş al Marocului şi a ajuns la Theo Hernandez, care a şutat cu stângul, dintr-un voleu acrobatic, la care Yassine Bounou nu a mai avut reacţie.

Deschiderea rapidă de scor i-a oferit clipe de linişte Franţei, care a preluat controlul meciului. Cu toate acestea, marocanii le-au dat câteva emoţii, în urma unor incursiuni, însă campioana mondială din 2018 a rezolvat ecuaţia calificării în finală după reuşita lui Randal Kolo Muani, din minutul 79.

ADVERTISEMENT

Theo Hernandez este la al doilea gol marcat în tricoul naţionalei Franţei, după ce mai reuşise să înscrie în victoria contra Belgiei, scor 3-2, din Liga Naţiunilor, în octombrie 2021. Fundaşul stânga de la AC Milan a bifat 12 selecţii pentru “Les Bleus”.

Theo Hernandez a profitat de accidentarea fratelui său la Campionatul Mondial 2022

Pentru Theo Hernandez, Campionatul Mondial 2022 a început cu un loc pe banca de rezerve a Franţei. În primul meci de la turneul final, 4-1 cu Australia, Lucas Hernandez s-a accidentat, iar fratele lui i-a luat locul în terenul.

ADVERTISEMENT

Accidentarea lui Lucas Hernandez s-a dovedit mai gravă decât se aşteptau francezii, astfel că Theo Hernandez şi-a găsit locul în primul “11” al lui Ddier Deschamps la următoarele partide din turneu.

Theo Hernandez are două assist-uri la Campionatul Mondial 2022, după ce le-a pasat decisiv lui Adrien Rabiot în victoria cu Australia şi lui Kylian Mbappe la primul gol din meciul cu Danemarca.

ADVERTISEMENT

Produs al academiei lui Atletico Madrid, Theo Hernandez s-a transferat, în 2017, la Real Madrid, după ce Diego Simeone nu l-a luat în calcul la prima echipă. Împrumutat de “galactici” la Real Sociedad în sezonul 2018-2019, fundaşul stânga a fost cumpărat, cu 20.000.000 de euro, de AC Milan.

ADVERTISEMENT
Tags: