Sport

Thibaut Courtois, discurs exploziv! A făcut praf UEFA şi FIFA: “Nu suntem roboţi. Vouă vă pasă doar de bani”

Thibaut Courtois a avut un discurs exploziv după finala mică a Ligii Naţiunilor, lansând un atac dur la UEFA şi FIFA.
11.10.2021 | 10:59
Thibaut Courtois discurs exploziv A facut praf UEFA si FIFA Nu suntem roboti Voua va pasa doar de bani
ADVERTISEMENT

UEFA şi FIFA primesc din ce în ce mai multe critici, iar Thibaut Courtois a lansat un discurs exploziv la adresa celor două foruri. Portarul naţionalei Belgiei este exasperat de programul tot mai încărcat şi a fost nemulţumit de faptul că a trebuit să joace finala mică a Ligii Naţiunilor, un meci fără o miză reală.

Thibaut Courtois, atac fără precedent la UEFA şi FIFA: “Nu le pasă deloc de jucători”

După ce Belgia a pierdut finala mică a Ligii Naţiunilor, 1-2 cu Italia, Thibaut Courtois a fost chemat la interviu, iar portarul lui Real Madrid a avut o ieşire explozivă.

ADVERTISEMENT

“Acest meci pentru locul 3 şi 4 (n.r. finala mică) este doar pentru bani, trebuie să recunoaştem acest lucru. Îl jucăm doar pentru că UEFA vrea bani în plus. Priviţi doar cum s-au schimbat formulele de start ale ambelor echipe.

Dacă jucam final, alţi jucători erau pe teren. Asta arată că jucăm prea multe meciuri. Ei (n.r. UEFA) au creat încă un trofeu (n.r. Conference League). Aşa se întâmplă mereu. Au fost deranjaţi că unele echipe vor Superliga, dar nu le pasă deloc de jucători.

ADVERTISEMENT

“O să ne rupem şi nimănui nu-i va păsa”

Vouă (n.r. UEFA şi FIFA) vă pasă doar de bani. Sunt lucruri rele despre care nu prea aud vorbindu-se. Acum aud că Mondialul s-ar putea juca din doi în doi ani. Noi când ne mai odihnim? Niciodată.

Nu suntem roboţi! Sunt din ce în ce mai multe meciuri şi mai puţin timp de odihnă pentru noi. Nimănui nu-i pasă. Aşa, cei mai buni jucători se accidentează pe bandă rulantă. La anul o să jucăm Campionatul Mondial în noiembrie. Iar o să fim pe teren până la finalul lui iunie.

ADVERTISEMENT

O să ne rupem şi nimănui nu-i va păsa. Trei săptămâni de vacanţă nu sunt suficiente pentru ca fotbaliştii să joace 12 luni la cel mai înalt nivel. Dacă noi nu vom spune nimic, lucrurile nu se vor schimba”, a fost discursul lui Thibaut Courtois.

FIFA vrea să schimbe formatul Campionatului Mondial

Recent, Gianni Infantino a anunţat că îşi doreşte ca turneul final al Campionatului Mondial să joace din doi în doi ani. Dorinţa preşedintelui FIFA s-a lovit de un val de critici, iar Aleksander Ceferin este principalul contestatar al proiectului.

ADVERTISEMENT

“Am decis să nu jucăm dacă se va întâmpla. Din ce știu, și cei din America de Sud sunt pe aceeași lungime de undă. Așa că mult noroc celor de la FIFA cu un astfel de Campionat Mondial”, a fost răspunsul lui Ceferin la propunerea lui Infantino.

Dacă Mondialul şi-ar schimba formatul, FIFA ar urma să câştige mai mulţi bani, din moment ce încasările cele mai importante vin doar în anul când se dispută turneul final.

Gianni Infantino a anunţat, la începutul lunii septembrie, că îşi doreşte ca votul pentru schimbarea Campionatului Mondial să aibă loc până la finalul anului. Astfel, FIFA a chemat deja federaţiile la consultări pentru aprobarea proiectului.

ADVERTISEMENT