Sport

Dinamo a anunţat transferul lui Thomas Chesneau! Ce durată are contractul francezului. Update exclusiv

Dinamo şi-a găsit portar pentru partea a doua a sezonului. FANATIK a aflat că francezul Thomas Chesneau, portar format de PSG, va fi împrumutat de la Concordia Chiajna până în vară.
18.01.2022 | 18:20
Dinamo a anuntat transferul lui Thomas Chesneau Ce durata are contractul francezului Update exclusiv
Thomas Chesneau, noul portar al celor de la Dinamo
ADVERTISEMENT
18-01-2022
16:20

Dinamo a anunţat transferul lui Thomas Chesneau!

Dinamo a anunţat transferul lui Thomas Chesneau de la Concordia Chiajna confirmând informaţia publicată în exclusivitate de FANATIK. Portarul francez va rămâne până în vară la Dinamo, fiind împrumutat de la Concordia:

“Thomas Chesneau și Alin Buleică la Dinamo București

Portarul francez Thomas Chesneau și fundașul dreapta Alin Buleică au semnat astăzi contracte cu Dinamo București până la finalul acestui sezon competițional, a declarat administratorul special Iuliu Mureșan pentru pagina oficială de Facebook a clubului nostru.

22 de ani a împlinit Thomas Chesneau. Născut în Franța și format la juniorii clubului PSG, Thomas Chesneau a evoluat pentru Concordia Chiajna în prima parte a acestui sezon competițional.

Ultima oară la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, Alin Buleică (30 de ani) a fost titular în ultimul meci amical al iernii, 2-2 cu Farul Constanța, pasând decisiv pentru primul gol al dinamoviștilor, reușit de Mirko Ivanovski.

6 este numărul transferurilor efectuate de Dinamo București în 2022, după Răzvan Patriche (Academica Clinceni), Marius Tomozei (UTA Arad), Igor Jovanovic (Suduva) și Balthazar Pierret (Boulogne).

Numerele oficiale de joc pentru noii jucători dinamoviști: Chesneau (34), Buleică (77), Patriche (23), Tomozei (26), Jovanovic (4) și Pierret (😎.
Bine ați venit la Dinamo București!”, este anunţul clubului.

Dinamo este pe cale să rezolve şi problema portarului. Plamen Iliev şi-a manifestat dorinţa să plece, în timp ce Mihai Eşanu s-a accidentat şi va lipsi aproximativ o lună. Astfel, Flavius Stoican a rămas cu Ştefan Fara şi Eduard Chioveanu, doi portari fără experienţă la nivelul primei ligi.

Dinamo a găsit portar pentru primăvară! Thomas Chesneau, împrumutat de la Chiajna

FANATIK a aflat că oficialii lui Dinamo s-au mişcat rapid şi au reuşit să obţină împrumutul francezului Thomas Chesneau, legitimat la Concordia Chiajna. Portarul în vârstă de 22 de ani va juca până în vară la Dinamo, clubul având opţiune de transfer definitiv.

ADVERTISEMENT

Informaţia noastră a fost confirmată de preşedintele Concordiei Chiajna, Cristi Tănase: “Aş vrea să se salveze Dinamo şi el să facă meciuri foarte bune în prima ligă. Azi se fac actele”, a precizat Tănase pentru FANATIK.

Chesneau, mari şanse să fie titular cu FC Argeş!

Cei de la Dinamo vor să îl înregistreze pe Chesneau cât mai rapid, astfel încât el să poată debuta încă de la primul meci din acest an pe care Dinamo îl va disputa vineri, de la ora 20:00, pe terenul lui FC Argeş.

ADVERTISEMENT

Thomas Chesneau a evoluat în 17 meciuri din sezonul trecut pentru Concordia Chiajna şi a fost unul dintre remarcaţii echipei ilfovene. Însă, în noua stagiune, portarul nu a bifat decât o prezenţă în echipă.

Din cauza regulii U-21, francezul a pierdut poarta, în campionat fiind preferaţi tinerii Alexandru Silveanu şi Marius Aldescu, ambii în vârstă de 18 ani. Astfel, Chesneau a fost nevoit să rămână pe banca de rezerve.

ADVERTISEMENT

Campion al Franţei cu PSG! S-a antrenat alături de Buffon şi Areola

Thomas Chesneau a fost format de PSG, fiind crescut în academia parizienilor încă de la vârsta de 11 ani. El chiar a fost în lotul primei echipe în sezonul 2019-2020, fiind al treilea portar al echipei, după Gianluigi Buffon şi Alphonse Areola.

Are în palmares un titlu de campion al Franţei şi o Supercupă, însă la finalul sezonului 2020, francezul nu a mai fost păstrat în lot devenind liber de contract. Portarul a fost dus la Concordia de agentul său, fiind bucuros că a primit încă o şansă să îşi arate calităţile.

ADVERTISEMENT

Remarcat de Florin Prunea: “O să faceţi bani mulţi cu el”

La unul dintre primele meciuri ale sale între buturile Concordiei Chiajna, Thomas Chesneau a fost remarcat de Florin Prunea. În momentul în care l-a văzut la treabă, Prunea le-a transmis oficialilor: “O să faceţi bani mulţi cu el”.

Portarul francez are o iubită româncă, Andreea Neculiţă. Cei doi s-au cunoscut la Paris şi iubita lui îl ajută să înveţe cât mai rapid limba română. Portarul vrea să facă paşii necesari pentru obţinerea cetăţeniei.

  • 22 de ani are Thomas Chesneau
  • 6 transferuri a bifat Dinamo până acum (Răzvan Patriche, Marius Tomozei, Balthazar Pierret, Igor Jovanovic, Alin Buleică şi Thomas Chesneau)
ADVERTISEMENT