Sport

Thomas Muller, “groparul” lui Joachim Low! Rechemat după doi ani de scandaluri, i-a scris sentința selecționerului

Joachim Low pleacă după 15 ani de la cârma naționalei Germaniei. Meciul cu Anglia a fost ultimul pentru "Jogi", iar Thomas Muller este jucătorul care "i-a scris sentința" selecționerului.
29.06.2021 | 23:27
Thomas Muller groparul lui Joachim Low Rechemat dupa doi ani de scandaluri ia scris sentinta selectionerului
ADVERTISEMENT

Germania a făcut un nou turneu dezamăgitor după Campionatul Mondial din 2018. Nemții s-au calificat cu mari emoții din grupe, după un egal chinuit cu Ungaria, scor 2-2, însă au fost eliminați de Anglia în optimile de finală, scor 0-2.

Thomas Muller, “groparul” lui Joachim Low! Selecționerul pleacă după 15 ani

Este finalul unei ere la naționala Germaniei, una încununată cu un titlu mondial, câștigat în 2014, o finală la Euro 2008 și trei semifinale: CM 2010, Euro 2012 și Franța 2016. Joachim Low pleacă de la națională pe ușa din dos.

ADVERTISEMENT

Omul care i-a scris sentința este Thomas Muller, unul dintre jucătorii care au marcat ultimul deceniu în naționala Germaniei. La scorul de 1-0 pentru Anglia, Muller a ratat singur cu portarul și i-a grăbit, practic, plecarea selecționerului.

Cum l-a dat afară pe Muller de la națională: “Le mulţumesc lui Mats, Jerome şi Thomas pentru toţi aceşti ani extraordinari”

Istoria dintre Low și Muller este una veche și tumultoasă. Controversele au început după Campionatul Mondial din 2018 când Low a luat decizia de a renunța la Mats Hummels, Jerome Boateng și Thomas Muller.

ADVERTISEMENT

Selecționerul german s-a deplasat la Munchen pentru a-i informa pe cei trei jucători de la Bayern decizia lui: „Anul 2019 reprezintă pentru echipa Germaniei un nou început. Era important să le prezint personal gândurile şi proiectele mele. Le mulţumesc lui Mats, Jerome şi Thomas pentru toţi aceşti ani extraordinari, de succes, pe care i-am petrecut împreună!”

Replică dură a lui Muller: “De prost gust şi o lipsă evidentă de consideraţie”

Dintre toți, Muller a avut reacția cea mai dură: „Cu cât mă gândesc mai mult, cu atât maniera în care s-a întâmplat totul mă înfurie. Decizia imprevizibilă a selecţionerului m-a lăsat fără reacție. Un selecţioner trebuie să ia decizii, nicio problemă şi nu pun asta în discuţie.

ADVERTISEMENT

Dar este vorba despre caracterul acestei decizii, pentru care nu am deloc înţelegere. Jerome şi cu mine suntem încă în stare să jucăm la cel mai înalt nivel. Comunicatele Federaţiei şi ale preşedintelui, pregătite din timp, au fost, din punctul meu de vedere, de prost gust şi o lipsă evidentă de consideraţie”, a fost mesajul lui Muller.

Cum au revenit Muller și Hummels la națională: “Pandemia ne-a privat practic de un an de pregătire”

Au urmat doi ani de frământări în care presiunea asupra selecționerului Low creștea. Mai mult, planul său de întinerire a lotului a fost stopat de Federație, care l-a anunțat că Euro 2020 va fi ultimul turneu final pe banca naționalei.

ADVERTISEMENT

La începutul acestui an, Joachim Low a cedat și a anunțat că este gata să îi reprimească pe cei trei la naționala Germaniei în luna martie: “Dar realitatea este că pandemia ne-a privat practic de un an de pregătire şi deci trebuie să ne întrebăm acum dacă nu ar trebui să întrerupem această reînnoire în cazul în care aceasta ar deveni absolut necesară.”

Hummels și Muller, greșelile care au îngropat Germania la Euro 2020! Low pleacă după meciul cu Anglia

Iar la Euro 2020, Joachim Low i-a luat pe Mats Hummels și Thomas Muller. Coincidența face ca cei doi jucători să fi comis cele mai mari greșeli ale Germaniei la acest turneu final, greșeli care au dus la eliminarea echipei încă din optimile de finală.

Mats Hummels și-a marcat autogol în meciul din prima etapă a grupelor, în înfrângerea cu Franța, scor 0-1, iar Thomas Muller l-a demis pe selecționer cu ratarea din minutul 81 cu Anglia, la scorul de 0-1.

VEZI VIDEO RATAREA: 

Joachim Low pleacă de la naționala Germaniei după 15 ani. A devenit campion mondial în 2014, însă la ultimele două turnee finale, “Mannschaft-ul” a dezamăgit. A ieșit din grupe la CM 2018 și în optimi la Euro 2020. În locu lui Low, naționala Germaniei va fi preluată de fostul antrenor al lui Bayern, Hansi Flick.

  • 61 de ani are Joachim Low
  • 15 ani a pregătit Low naționala Germaniei
ADVERTISEMENT