Sport

Thomas Tuchel, meci de totul sau nimic cu Lazio în Champions League. Anunțul despre viitorul la Bayern Munchen

Thomas Tuchel este în pericol înaintea meciului cu Lazio din returul „optimilor” UEFA Champions League. Ce se întâmplă dacă Bayern va fi eliminată.
05.03.2024 | 14:58
Thomas Tuchel meci de totul sau nimic cu Lazio in Champions League Anuntul despre viitorul la Bayern Munchen
Thomas Tuchel riscă să fie demis, dacă Bayern este eliminată de Lazio din Champions League. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Cu Thomas Tuchel pe bancă, Bayern Munchen are un sezon sub așteptări. Obișnuită să domine întrecerea internă și să atingă fazele superioare ale UEFA Champions League, Bayern Munchen ocupă doar locul 2 în Bundesliga și tremură pentru calificarea în sferturile celei mai tari competiții la nivel de club din Europa.

Thomas Tuchel, meci de totul sau nimic cu Lazio în Champions League

De altfel, conducerea „bavarezilor” a anunțat deja plecarea antrenorului Thomas Tuchel la finalul sezonului. Bayern Munchen se duelează marți, 5 martie, ora 20:00 cu Lazio în returul „optimilor” UEFA Champions League, iar campioana Germaniei pornește cu un handicap de un gol după 0-1 în meciul de la Roma.

ADVERTISEMENT

Lucrurile se pot complica pentru Thomas Tuchel, care a apărut încrezător la conferința de presă. „Situaţia este foarte clară, iar pentru a reuşi o performanţă de înalt nivel, presiunea face parte din joc.

Avem nevoie de o victorie la diferenţă de două goluri împotriva unei echipe italiene, o echipă antrenată de Maurizio Sarri”, a declarat Thomas Tuchel, la conferința de presă înainte de meciul Bayern – Lazio, care se va disputa pe Allianz Arena cu 75.000 de spectatori în tribune.

ADVERTISEMENT

Thomas Tuchel va pleca imediat de la Bayern dacă „bavarezii” sunt eliminați de Lazio

Lazio a câștigat meciul tur cu Bayern Munchen, scor 1-0 pe Olimpico din Roma. Singurul gol al meciului a fost marcat de Ciro Immobile din penalty. Deși conducerea campioanei Germaniei a anunțat că Tuchel va pleca la finalul sezonului, lucrurile se pot complica pentru tehnicianul în vârstă de 50 de ani.

În cazul în care Bayern este eliminată de Lazio în „optimile” UEFA Champions League, Thomas Tuchel ar urma să plece cu efect imediat de pe banca „bavarezilor”, iar conducerea să nu mai aștepte până la finalul sezonului, anunță jurnalistul Florian Plettenberg.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, situația lui Thomas Tuchel este în aer chiar și în cazul unei calificări a lui Bayern Munchen în sferturile Champions League. Eliminată din Cupa Germaniei, Bayern ocupă locul 2 în Bundesliga, la 10 puncte în spatele liderului Leverkusen, cu 10 etape rămase până la finalul sezonului.

“Răbdare, da, dar nu ca să fim frustraţi, dacă lucrurile merg mai încet, dacă nu merg pe deplin conform planului. Nu ar trebui să ne pierdem capul dacă totul nu merge de la început. Răbdare, nu, dacă este vorba doar de a avea posesia mingii.

ADVERTISEMENT

Nu avem timp de pierdut, nu putem aştepta. Timpul e de partea lui Lazio. Va trebui găsit un amestec potrivit între a păstra mintea limpede şi a face presing”, a mai spus Tuchel, înainte de Bayern – Lazio.

Thomas Muller nu are emoții înainte de Bayern – Lazio: „Vom defila ca pompierii”

Thomas Muller, titular în meciul tur cu Lazio, nu are emoții înaintea returului din Germania. „Veteranul” lui Bayern Munchen este convins că echipa sa va accede în sferturile UEFA Champions League și că va pune în scenă un spectacol ofensiv.

”Sunt convins că vom defila ca pompierii. De asemenea, va fi important să rămânem disciplinați, în ciuda dorinței noastre de a ataca.

Pe tabela de marcaj nu contează dacă ne înscriem golurile chiar în debutul partidei sau la mijlocul reprizei secunde. Va fi bine, dacă jucăm cu inima și cu inteligență”, au fost cuvintele lui Thomas Muller, citat de bavarianfootballworks.com.

ADVERTISEMENT