Sport

Thomas Tuchel pleacă de la Bayern Munchen! Anunțul oficial al bavarezilor

Thomas Tuchel e în curând istorie la Bayern Munchen! Bavarezii au anunțat că se vor despărți de tehnicianul german
21.02.2024 | 12:34
Thomas Tuchel pleaca de la Bayern Munchen Anuntul oficial al bavarezilor
Thomas Tuchel pleacă de la Bayern Munchen! Anunțul oficial al bavarezilor. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Thomas Tuchel (50 de ani) pleacă de la Bayern Munchen după doar un an. Rezultatele nesatisfacătoare ale tehnicianului i-a făcut pe șefii colosului german să anunțe în mod oficial despărțirea. Unul dintre posibilii săi înlocuitori e Jose Mourinho.

Thomas Tuchel pleacă de la Bayern Munchen! Anunț oficial

Totuși, despărțirea de antrenorul în vârstă de 50 de ani nu are efect imediat. Conform comunicatului postat pe site-ul oficial al lui Bayern Munchen, Tuchel va rămâne să conducă echipa până la vară, când se va termina sezonul în curs.

ADVERTISEMENT

„FC Bayern Munchen și antrenorul principal Thomas Tuchel au decis de comun acord să pună capăt colaborării pe 30 iunie 2024, deși, în mod normal, contractul era valabil până la 30 iunie 2025. Această decizie a fost luată în urma unei discuții constructive între CEO-ul  Jan-Christian Dreesen și Thomas Tuchel”, a anunțat Bayern.

Decizia clubului a venit și în urma rezultatelor proaste pe care bavarezii le-au înregistrat în ultima perioadă. Bayern are nu mai puțin de trei eșecuri la rând: 0-3 cu Bayer Leverkusen, 0-1 cu Lazio și 2-3 cu VfL Bochum.

ADVERTISEMENT

„Într-o discuție deschisă și pozitivă, am luat de comun acord decizia să încheiem colaborarea la vară. Obiectivul nostru este să începem un nou drum, cu un nou antrenor, pentru sezonul 2024-2025.

Până atunci, toată lumea de la club trebuie să dea totul pentru a ajunge cât mai sus în Liga Campionilor și în Bundesliga. Mă refer în primul rând la echipă când spun acest lucru.

ADVERTISEMENT

Mai ales în Liga Campionilor, acolo unde am pierdut manșa tur cu Lazio, scor 0-1, dar unde suntem convinși că putem ajunge în sferturi la returul de pe Allianz Arena având susținerea fanilor noștri”, a declarat Jan-Christian Dreesen, CEO FC Bayern.

Tuchel: „Eu și staff-ul meu vom continua să dăm totul pentru a asigura succesul maxim”

Cu Tuchel la timonă, Bayern Munchen este foarte aproape să piardă primul ei titlu de campioană din ultimii 14 ani. Bavarezii sunt pe locul 2 în Bundesliga, la opt puncte în spatele liderului Bayer Leverkusen.

ADVERTISEMENT

„Am căzut de acord să încheiem colaborarea la finalul sezonului. Până atunci, eu și staff-ul meu vom continua să dăm totul pentru a asigura succesul maxim”, a reacționat Thomas Tuchel.

Thomas Tuchel a fost numit în funcția de antrenor principal al lui Bayern Munchen în martie 2023, atunci când i-a luat locul lui Julian Nagelsmann. În calitate de tehnician al bavarezilor, Tuchel a luat campionatul la finalul sezonului 2022-2023.

Bayern a câștigat 28 dintre cele 44 de meciuri disputate cu Thomas Tuchel pe bancă. Sezonul trecut, bavarezii au fost eliminați în sferturi atât din Champions League cât și din Cupa Germaniei, în vreme ce titlul l-au cucerit abia în ultima rundă.

  • 50 de ani are Thomas Tuchel
  • 1 trofeu Champions League are neamțul în palmares, cu Chelsea, în 2021
ADVERTISEMENT