Fotbal international

Thomas Tuchel pândește postul lui Gareth Soutghate. Vrea să fie selecționer, dar federalii englezi se gândesc la alte variante

Deși mai are contract până-n decembrie 2024, Gareth Southgate nu exclude o demisie de la cârma naționalei, iar Thomas Tuchel ar vrea să-i ia locul.
12.12.2022 | 18:40
Thomas Tuchel pandeste postul lui Gareth Soutghate Vrea sa fie selectioner dar federalii englezi se gandesc la alte variante
Gareth Southgate a anunțat că va medita serios dacă va continua sau nu la naționala Angliei, iar postul său este deja vânat de nume importante. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Loviturile de la punctul cu var sunt blestemul Angliei. Acum nu au fost cele de departajare, ci penaltyul irosit de Harry Kane, care au pus punct aventurii britanicilor la Cupa Mondială. Franța merge mai departe, după 2-1, și este favorită la titlul suprem. În timp ce Gareth Southgate, deși este sub contract până-n iarna lui 2024, nu exclude varianta despărțirii de națională. Iar postul său este vânat de nume mari.

Pochettino este favoritul caselor de pariuri, Tuchel își dorește postul, dar federalii englezi ar merge pe mâna unui compatriot

Anglia n-a izbutit să treacă de hopul numit Franța. Chiar dacă a izbutit să-l anihileze pe Kylian Mbappe, echipa lui Southgate a cedat, 1-2, în fața campioanei lumii.

ADVERTISEMENT

Alan Shearer spune că Gareth Southgate ar trebui să își ducă la bun sfârșit mandatul. Opinie care este împărtășită și de alți analiști, dar și de jucătorii naționalei. Care ar dori să continue cu el în campania pentru Euro 2024.

Numai că selecționerul nu s-a decis încă. El spune că ultimele 18 luni au fost dificile și va reflecta serios dacă va continua sau nu pentru următorii doi ani.

ADVERTISEMENT

Dezamăgirea de la Cupa Mondială venind după decepționanta retrogradare din UEFA Nations League. Iar responsabilii federației îi acordă răgazul pentru a decide.

Între timp, desigur, au apărut și posibilele nume de înlocuitori. Iar The Sun scrie că unul dintre antrenorii extrem de interesați de această poziție este Thomas Tuchel.

ADVERTISEMENT

Cel care, după despărțirea de Chelsea, și-ar dori să revină în Insulă pentru o astfel de poziție. Cu atât mai mult cu cât sunt mulți jucători pe care i-a pregătit la londonezi în lotul Angliei.

Nu el este însă favorit, ci Mauricio Pochettino, pe care casele de pariuri îl consideră, menționează aceeași sursă, principalul candidat la post.

ADVERTISEMENT

În timp ce responsabilii federației nu ar merge nici pe unul, nici pe celălalt. Căci n-ar dori să aibă un străin la timona naționalei, ci un compatriot. Iar numele vehiculate sunt Graham Potter, Brendan Rodgers și Eddie Howe.

O afacere de urmărit. Desigur, după încheierea Cupei Mondiale, care, acum, o are drept favorită la trofeu pe Franța. Formație care ar deveni a treia reprezentativă, după Italia și Brazilia, care-și apără titlul.

ADVERTISEMENT