Sport

Thomas Tuchel a depus armele în lupta la titlu din Premier League: ”16 puncte sună prea mult”

Manchester City are 16 puncte avans față de Chelsea în clasament și Thomas Tuchel crede că diferența este prea mare pentru ca echipa sa să se mai poată bate la titlu în Premier League.
19.02.2022 | 00:12
Thomas Tuchel a depus armele in lupta la titlu din Premier League 16 puncte suna prea mult
ADVERTISEMENT

Londonezii speră  să-și păstreze trofeul Champions League câștigat în sezonul precedent, după ce în urmă cu câteva zile s-a impus la CM al cluburilor.

După succesul de la Abu Dhabi, tehnicianul german și patronul Roman Abramovich au avut un dialog spumos chiar pe terenul de joc.

ADVERTISEMENT

Titlul în Premier League, vis interzis pentru Thomas Tuchel

Revenit la competiția internă, Thomas Tuchel a admis înaintea partidei împotriva formației Crystal Palace că echipa sa nu mai are șanse să câștige titlul în Premier League, distanța față de liderul Manchester City fiind mult prea mare.

”16 puncte sună prea mult. Este prea mult în comparație cu locul în care vrem să fim și cu ce cerem de la noi înșine. Dar aceasta este realitatea. Pentru a ne atinge obiectivele, este, de asemenea, necesară o abordare realistă, așa că nu trebuie să ne încurcăm gândindu-ne la câștigarea Premier League.

ADVERTISEMENT

Totuși, trebuie să realizăm că suntem într-o cursă pentru a termina între primele patru, ceea ce este un lucru uriaș în Premier League”, a declarat managerul german într-o conferință de presă, conform Mirror.

Neamțul cere concentrare pentru a termina între primele 4

Londonezii au avut o serie neagră între mijlocul lui decembrie și mijlocul lui ianuarie, câștigând un singur meci din șapte jucate în Premier League, și acesta este momentul în care au ieșit din lupta la titlu.

ADVERTISEMENT

”La sfârșitul sezonului, poți să te uiți în urmă și să te gândești la motivele pentru care s-a întâmplat asta și să încerci să faci lucrurile mai bine. Putem face, desigur, lucruri în timpul sezonului pentru a ne îmbunătăți. Asta facem.

Dar acum concentrarea trebuie să fie realistă și suntem într-o cursă pentru a termina în primele patru. Noi nu ar trebui să fim frustrați sau mai puțin pasionați de ceea ce facem. Să continuăm și să ne împingem până la limită”, a mai spus Thomas Tuchel.

ADVERTISEMENT

Probleme pentru Tuchel în Champions League

Partida Crystal Palace – Chelsea, din etapa a 26-a din Premier League, se va disputa sâmbătă, 19 februarie, de la ora 17:00. Înaintea acestui joc, londonezii au șase puncte avans față de West Ham United, formația aflată pe locul 5, dar și un meci mai puțin disputat.

Formația lui Thomas Tuchel va juca la mijlocul săptămânii pe teren propriu cu OSC Lille, în prima manșă a optimilor de finală ale Champions League. Întâlnirea e programată marți, 22 februarie, de la ora 22:00.

Însă, o mare problemă pentru Thomas Tuchel ar putea să apară la returul de peste trei săptămâni, atunci când ar putea să nu aibă toți jucătorii la dispoziție, după ce autoritățile franceze au înăsprit restricțiile de călătorie, interzicând accesul persoanelor nevaccinate.

ADVERTISEMENT