Fotbal international

“Tiki-taka” la golul 100 al Spaniei la Campionatul Mondial! Dani Olmo a intrat în istoria ibericilor. Video

Spania şi-a adus aminte de "tiki-taka" la golul 100 la Campionatul Mondial. Dani Olmo a intrat în istoria "Furia Roja" cu reuşita din meciul cu Costa Rica.
23.11.2022 | 19:12
Tikitaka la golul 100 al Spaniei la Campionatul Mondial Dani Olmo a intrat in istoria ibericilor Video
Dani Olmo a marcat golul cu numărul 100 al Spaniei la Campionatul Mondial
ADVERTISEMENT

Spania a ajuns la a 16-a participare la un Campionat Mondial şi a marcat golul 100 în meciul cu Costa Rica. Reuşita a venit după o succesiune de pase care a adus aminte de perioada 2008-2012, când ibericii făceau spectacol cu “tiki-taka”.

Cum s-a marcat golul 100 al Spaniei la Campionatul Mondial. 12 pase până la reuşita lui Dani Olmo

Pusă în gardă de surpriza din Germania – Japonia 1-2, primul meci din Grupa E, Spania a început furibund partida cu Costa Rica. În minutul 11, Dani Olmo deschidea scorul pe stadionul “Al Thumama”, însă construcţia fazei a fost cea care a făcut toţi banii.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Luis Enrique au legat 12 pase consecutive, în apropierea careului advers, iar Gavi i-a trimis perfect mingea lui Dani Olmo. Rămas în poziţie unu la unu cu Keylor Navas, mijlocaşul ofensiv al lui RB Leipzig a avut de rezolvat o formalitate.

Astfel s-a înscris golul 100 al Spaniei la Campionatul Mondial, în timp ce pentru Dani Olmo a fost a cincea reuşită în tricoul “Furiei Roja”, pentru care a bifat 26 de selecţii.

ADVERTISEMENT

Primul gol al Spaniei la un Campionat Mondial a venit din penalty

Campionatul Mondial 1934 a consemnat debutul Spaniei în cea mai importantă competiţie, iar primul gol al ibericilor poartă semnătura lui José “Chato” Iraragorri. Fostul jucător al lui Athletic Bilbao a deschis scorul, din penalty, în victoria contra Braziliei, scor 3-1, în optimile de finală ale turneului din urmă cu 88 de ani.

Spania a părăsit CM 1934 în sferturile de finală, după un meci scandalos cu Italia, cea care avea să şi devină campioană mondială. La următoarea participare, la Mondialul din 1950, ibericii s-au clasat pe locul 4.

ADVERTISEMENT

Marele succes pentru Spania a venit la Campionatul Mondial 2010, când a câştigat trofeul. La ediţia de acum 12 ani, “Furia Roja” a învins Olanda în finală, scor 1-0, după un gol marcat de Andres Iniesta.

Dani Olmo şi-a încheiat junioratul la Dinamo Zagreb. De doi ani joacă în Germania

Născut în Catalonia, Dani Olmo a fost junior al lui Espanyol şi al Barcelonei, dar la 16 ani a plecat la Dinamo Zagreb. După nouă luni petrecute la juniorii formaţiei croate, mijlocaşul ofensiv a fost promovat la prima echipă.

ADVERTISEMENT

Pentru Dinamo Zagreb, Dani Olmo a jucat în perioada 2015-2020. În ianuarie 2020, RB Leipzig l-a transferat, după ce a plătit 29.000.000 de euro, şi a ajuns la 106 meciuri pentru formaţia din Bundesliga.

ADVERTISEMENT
Tags: