News

TikTok „este un spațiu al teribilismului”. PNL cere măsuri privind accesul tinerilor la unele aplicații

PNL cere un acces „ponderat” al tinerilor pe unele aplicații și noi reglementări. Senatoare PNL: TikTok „este un spaţiu al teribilismului”
25.03.2024 | 16:26
TikTok este un spatiu al teribilismului PNL cere masuri privind accesul tinerilor la unele aplicatii
Accesul tinerilor pe unele rețele trabuie regelementat, spune senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

TikTok „este un spaţiu al teribilismului”, a declarat Nicoleta Pauliuc, președinta Organizației Femeilor Liberale, și a pledat pentru reglementarea unui acces „ponderat” al tinerilor pe unele aplicații.

Acuzațiile din Congresul SUA

Nicoleta Pauliuc, președinta Organizației Femeilor Liberale, a declarat că accesul tinerilor pe unele aplicații sociale trebuie să se facă „într-un mod reglementat”.

ADVERTISEMENT

Senatoarea a dat exemplu SUA, unde Congresul „a vorbit foarte clar despre legalitatea aplicaţiei TikTok, condiţionată de vânzarea companiei, pentru că experţii spun că datele cu caracter personal sunt preluate de către această aplicaţie şi transmise în China”, scrie Agerpres. Nicoleta Pauliuc a precizat că se află în dezbatere națională un proiect de lege în acest sens.

„În cadrul aplicaţiei sunt softuri care permit, dacă tastezi un mesaj, să se ştie ce vorbeşti. Alături de colegele din organizaţia de femei liberale avem în dezbatere naţională un proiect de lege despre un parteneriat între părinţi, instituţii şi proprietarii de reţele. Dacă ne dorim o generaţie tânără echilibrată din punct de vedere fizic şi emoţional, atunci accesul pe aceste reţele trebuie să se facă într-un mod reglementat”, a spus ea.

ADVERTISEMENT

Dependența tinerilor de aplicații

Senatoare a atras atenția asupra faptului că aplicațiile crează dependență în rândul tinerilor și că prezența acestora pe rețelele scociale trebuie să se facă „într-un mod mai moderat”

„Ar trebui ca prezenţa copiilor pe reţelele sociale să se facă într-un mod mai moderat, pentru că studiile relevă o influenţă negativă asupra dezvoltării fizice şi emoţionale a copiilor noştri. Studiile demonstrează că această generaţie de astăzi este mult mai depresivă şi că aplicaţiile pentru reţelele sociale sunt concepute să creeze dependenţă similară cu a dependenţei de jocuri online, chiar cu a dependenţei de droguri”, a spus ea.

ADVERTISEMENT

TikTok „este un spațiu al teribilismului”

Senatoarea PNL a spus că TikTok „este un spațiu al teribilismului” și că furnizorii de conținut de pe internet trebuie să specifice prin atenționări materialele cu impact emoțional. „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Am văzut filmuleţe care îi îndeamnă pe tinerii la acţiuni nesociale, chiar în apropierea limitei încălcării legilor”, a spus ea.

„Acelaşi coleg spunea că este foarte apropiat de politica Partidului Republican din Statele Unite, Partidul Republican insistă ca această aplicaţie să se supună condiţiilor legale. România, la fel ca SUA şi statele din UE, trebuie să aplice Directiva Digital Services Act care vorbeşte despre anumite penalităţi în momentul în care aceste aceşti furnizori de conţinut distribuie informaţii care nu sunt adecvate celor cărora li se adresează. Dacă dai informaţii sau imagini cu un puternic caracter emoţional, (…) trebuie să existe atenţionări”, a spus Pauliuc.

ADVERTISEMENT

Pericolul extremismului

Nicoleta Pauliuc a mai precizat că nu vrea să îngrădească libertatea tinerilor și nu pledează pentru unele reglementări doar că este campanie electorală, dar că românii trebuie informați despre diverse pericole, cum este cel extremist.

„Se spune că este o manipulare, că vrem să îngrădim libertatea. (…) Dacă ne dorim o tânără generaţie echilibrată fizic şi emoţional, atunci politica noastră trebuie să fie una prin care accesul trebuie să fie ponderat şi o discuţie transparentă despre acces. Mesajele extremiste nu trebuie oprite şi nu trebuie reglementare doar pentru că se apropie campania, ci trebuie să avem o discuţie corectă şi să informăm românii ce înseamnă pericolul extremist”, a declarat senatoarea.

 

ADVERTISEMENT