News

Vicepreședintele SUA: ”Nu există dovezi că Ucraina a fost implicată în atacul terorist de la Moscova”

SUA exclud orice implicare a Ucrainei în atacul terorist de la Moscova. Cel puțin 133 de persoane au fost ucise vineri seară într-o sală de concerte
24.03.2024 | 22:27
Vicepresedintele SUA Nu exista dovezi ca Ucraina a fost implicata in atacul terorist de la Moscova
Kamala Harris spune că nu există nicio dovadă că Ucraina ar fi implicată în atacul terorist de la Moscova Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Vicepreședintele Kamala Harris a respins duminică afirmația președintelui rus Vladimir Putin potrivit căreia Ucraina ar fi avut un amestec în atacul terorist de la Moscova, soldat cu cel puțin 133 de morți.

Vicepreședintele SUA: ”Nu există dovezi că Ucraina a fost implicată în atacul terorist de la Moscova”

“Nu”, a răspuns Kamala Harris, întrebată de Rachel Scott de la ABC dacă SUA au vreo dovadă a implicării Ucrainei în atacul de vineri seară de la o sală de concerte din capitala Rusiei.

ADVERTISEMENT

“Și, în primul rând, permiteți-mi să încep prin a spune că ceea ce s-a întâmplat este un act de terorism, iar numărul de oameni care au fost uciși este, evident, o tragedie și ar trebui să trimitem cu toții condoleanțe acelor familii.

Nu, nu există, în niciun fel, nicio dovadă și, de fapt, ceea ce știm că este cazul este că ISIS-K este de fapt, după toate mărturiile, responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat”, a adăugat Harris, potrivit Politico.

ADVERTISEMENT

Putin a sugerat că forțele ucrainene au fost implicate în timpul unui discurs televizat sâmbătă seara. ”Se îndreptau spre Ucraina unde, conform datelor preliminare (ale anchetatorilor), le fusese pregătită o ‘fereastră’ pentru a trece graniţa”, a afirmat Putin.

Oficialii ucraineni au negat orice implicare în masacru, în timp ce filiala din Afganistan a grupării Stat Islamic a revendicat responsabilitatea pentru ceea ce a devenit unul dintre cele mai mortale atacuri de pe teritoriul rusesc din ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Agențiile americane au avertizat oficialii ruși la începutul acestei luni cu privire la posibilitatea unui atac terorist planificat la Moscova, potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson.

“La începutul acestei luni, guvernul american a avut informații despre un atac terorist planificat la Moscova – care ar putea viza adunări mari, inclusiv concerte – ceea ce a determinat Departamentul de Stat să emită un avertisment public pentru americanii din Rusia.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Guvernul SUA a împărtășit aceste informații cu autoritățile ruse, în conformitate cu politica sa de lungă durată privind ‘datoria de a avertiza'”, a declarat Watson într-un comunicat.

ADVERTISEMENT