Life

Tily Niculae, marcată după ce a sărit în sprijinul refugiaților din Ucraina: „Cel mai greu a fost să văd durerea și suferința”

Tily Niculae a rămas marcată după ce a sărit în sprijinul refugiaților din Ucraina. Actrița din „La Bloc” a fost voluntar la punctul de frontieră Isaccea.
17.03.2022 | 18:18
Tily Niculae marcata dupa ce a sarit in sprijinul refugiatilor din Ucraina Cel mai greu a fost sa vad durerea si suferinta
ADVERTISEMENT

Actrița Tily Niculae a fost voluntar la punctul de frontieră Isaccea, timp de trei zile, pentru a-i ajuta pe refugiații care vin din Ucraina. Mai multe vedete s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe ucraineni în contextul războiului cu Rusia.

Tily Niculae, marcată după ce a sărit în ajutorul refugiaților din Ucraina

Tily Niculae a plecat spre Isaccea ca voluntar fără ajutoare, fiind o persoană cu spirit de activism și inițiativă. Vedeta a vrut să vadă care este situația de la vamă pentru a ști ce ar putea face în continuare.

ADVERTISEMENT

Actriței i-a fost foarte greu să vadă suferința refugiaților din Ucraina, care au fost nevoiți să-și părăsească familiile și casele pentru a fugi din calea războiului. Tily are doi copii acasă, însă nu a avut timp să se gândească la acest lucru. A fost mereu ocupată cu numărul mare de oameni care soseau din țara vecină.

Tily Niculae a încercat să-i ajute pe ucraineni să găsească cazare, dar și să le ajute pe mamele care aveau mai mulți copii.

ADVERTISEMENT

„Când am ajuns acolo, cel mai greu a fost să văd durerea şi suferinţa unor oameni care, până acum câteva zile, aveau casa lor, viaţa lor, familia alături, prieteni. Asta a fost cel mai greu şi plânsetele copiilor (…)

Am încercat să rămân pe poziţii şi adrenalina era la cote maxime. Acolo nu am avut timp să stau să mă gândesc.

ADVERTISEMENT

Adică încercam să rezolv punctual lucrurile de care aveau nevoie: o masă, apă, ceai cald, o pătură, să rezolv situaţia, încotro se duc, dacă merg spre Bucureşti, dacă au sau nu cazare, dacă rămân în Bucureşti sau pleacă mai departe, să fac rost de un translator în limba ucraineană pentru cei care nu vorbeau în limba engleză, să le ajut să meargă cu copiii la baie – pentru că, de exemplu, era câte o mamă care avea trei copii şi nu putea să intre la toaletă, dacă cineva nu avea grijă de copiii ei.

Asta am încercat să fac eu acolo în cele trei zile în care, practic, am stat zi şi noapte.”, a declarat Tily Niculae pentru okmagazine.ro.

ADVERTISEMENT

Ce i-a spus Tily Niculae fiicei sale despre război

Actrița i-a explicat și fiicei sale, Sofia, situația din Ucraina, spunându-i că astfel de conflicte au existat întotdeauna. A reuși să-i dea și un sentiment de speranță micuței.

„Dar pe de altă parte, din această situaţie, am încercat să-i arăt binele, şi anume cum au reacţionat oamenii la nevoile altor oameni, care se află într-o suferinţă. Şi starea asta i-a dat, practic, speranţă că, din această umanitate, întotdeauna binele va trebui să câştige.”, a adăugat ea.

Sofia a vrut să meargă și ea cu mama ei la Isaccea, însă actrița nu a lăsat-o. Tily Niculae a reușit să o implice pe fiica ei după ce s-a întors la una dintre familiile pe care le-a ajutat. Micuța a făcut un gest incredibil și le-a donat tableta copiilor, pentru că familia lor a plecat fără nimic.

„A devenit părtaşă când, într-o duminică, m-am reîntors la o familie pe care am ajutat-o din sutele de familii pe care le-am ajutat şi aşa i-a cunoscut şi ea.

Şi şi-a donat tableta, pentru că ei au plecat absolut fără nimic, şi aveau şi un băieţel de 12 ani, pe lângă cel de 2 ani, care era operat pe inimă, şi în felul acesta am reuşit s-o fac părtaşă, spunându-i toate planurile mele, pe cine ajut, unde mă duc şi, implicit, lua parte la această poveste.”, a continuat Tily Niculae.

Vedeta nu are de gând să se oprească aici cu ajutorul oferit refugiaților. Le-a transmis urmăritorilor din mediul online să ajute punctual dacă vor să se implice.

Deși mereu a făcut voluntariat, Tily Niculae a fost marcată de suferința oamenilor pe care i-a ajutat. De mule ori, actrița din „La Bloc” s-a simțit neputincioasă pentru că nu a putut face mai mult.

ADVERTISEMENT