Life

Tinerii sub 14 ani nu vor mai avea voie pe social media. Țara evoluată în care se întâmplă lucrul acesta

Adolescenții mai mici de 14 ani vor avea interzis pe rețelele de socializare. Care este regiunea care a luat această decizie.
28.03.2024 | 14:10
Tinerii sub 14 ani nu vor mai avea voie pe social media Tara evoluata in care se intampla lucrul acesta
Adolescenții mai mici de 14 ani vor avea interzis pe rețelele de socializare. Care este regiunea care a luat această decizie. Sursa foto: pluggedin.com
ADVERTISEMENT

Tinerii sub 14 ani nu vor mai avea voie pe social media. Țara evoluată în care se întâmplă lucrul acesta și care a dat deja o lege în acest sens. Autoritățile au dezvăluit care sunt principalele motive pentru care s-a ajuns în această situație.

Adolescenții mai mici de 14 ani vor avea interzis pe rețelele de socializare. Care este regiunea care a luat această decizie

Adolescenții mai mici de 14 ani vor avea interzis pe rețelele de socializare. Care este regiunea care a luat această decizie radicală. Măsura urmează să le impună părinților să închidă conturile celor care nu au încă buletin.

ADVERTISEMENT

De asemenea, legea spune că persoanele care au sub 16 ani trebuie să aibă neapărat acordul părinților. Legislația a fost semnată în prezent de guvernatorul din Florida, Statele Unite ale Ameriici. Republicanul Ron DeSantis vrea să interzisă social media începând din 1 ianuarie 2025.

Așadar, toți copiii și tinerii care au deja conturi pe vreo rețea socială se vor trezi cu accesul restricționat de anul următor. Potrivit Reuters, autoritățile cred că noua lege îi protejează pe minori de pericolele care pândesc pe platforme precum Facebook, Instagram sau TikTok.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, inițiatorii proiectului spun că în felul acesta ar putea prioritiza sănătatea mentală a tinerilor și copiilor. În aceeași notă, politicienii își doresc ca copiii mai mari să primească consimțământ din partea familiei pentru a naviga pe social media.

„Social media dăunează copiilor într-o varietate de moduri”, a declarat Don DeSantis, mai arată sursa menționată mai sus. Republicanul a spus că legislația „oferă părinților o mai mare capacitate de a-și proteja copiii”. 

ADVERTISEMENT

Proiectul de lege din Florida, criticat de unele persoane

Proiectul de lege din Florida are parte de o mare susținere din partea americanilor care doresc să stopeze efectele nocive ale rețelelor de socializare. Foarte mulți se gândesc la bunăstarea copiilor care utilizează excesiv aceste platforme.

Din păcate, copiii și tineri pot suferi de anxietate, depresie și alte boli mintale. Cu toate acestea reglementarea are și o serie de critici. Unii consideră că inițiativa încalcă protecția primului amendament din Constituția SUA.

ADVERTISEMENT

Acesta amendament este strâns legat de libertatea de exprimare. În plus, aceștia sunt de părere că Guvernul nu trebuie să ia decizii cu privire la prezența online a copiilor lor indiferent de vârstă, ci mai degrabă familiile din care fac parte.

În prezent, proiectul de lege nu vorbește despre o anumită platformă de socializare, ceea ce înseamnă că nu se știe care sunt aplicațiile vizate în acest sens. Cel mai probabil nu sunt luate în calcul site-urile și aplicațiile care au drept funcție principală e-mailul sau mesageria.

Autoritățile afirmă că sunt vizate platformele care promovează „derularea infinită”, afișează măsurători de reacție, cum ar fi like-urile, dispun de videoclipuri cu redare automată și au live-streaming și notificări push.

ADVERTISEMENT