Sport

„Titlul cu Rapid sau calificarea la Euro 2024?” Răspuns genial al lui Horațiu Moldovan: „E un vis de-al meu”

Horațiu Moldovan a avut un răspuns genial când a fost întrebat despre obiectivele din acest sezon. Dezvăluiri ale portarului naționalei României.
07.09.2023 | 15:54
Titlul cu Rapid sau calificarea la Euro 2024 Raspuns genial al lui Horatiu Moldovan E un vis deal meu
Horațiu Moldovan a vorbit înaintea partidelor României din preliminariile Euro 2024. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan a fost convocat de Edi Iordănescu pentru acțiunea din septembrie a naționalei României. „Tricolorii” le înfruntă pe Israel și Kosovo în preliminariile Euro 2024. Portarul Rapidului a fost titular în „dubla” din iunie cu Kosovo (0-0) și Elveția (2-2).

„Titlul cu Rapid sau calificarea la Euro 2024?” Răspuns genial al lui Horațiu Moldovan: „E un vis de-al meu”

Horațiu Moldovan a debutat în noiembrie 2022 la naționala României în amicalul cu Slovenia (1-2). FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că portarul Rapidului va fi titular între buturile naționalei. Deși a avut evoluții oscilante în ultimele meciuri din SuperLiga, Edi Iordănescu are în continuare încredere în goalkeeper-ul de 25 de ani.

ADVERTISEMENT

Pus în dificultate de o întrebare, Horațiu Moldovan a dat un răspuns genial. „(n.r. titlul cu Rapid sau calificarea la Euro 2024?) Trebuie să luăm pas cu pas. Prima oară să ne calificăm la Euro 2024 și după chiar mi-aș dori să iau titlul cu Rapid. E un vis de-al meu”, a declarat Horațiu Moldovan, potrivit FRF TV.

În continuare, Horațiu Moldovan a mărturisit că România poate tranșa calificarea după o pauză de opt ani la un turneu final după „dubla” cu Israel și Kosovo de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

„Am încredere totală în mine şi în băieţi că vom obţine şase puncte în aceste două partide şi că vom tranşa în mare parte această calificare. 

Avem o şansă foarte mare să ne calificăm la turneul final pentru că jucăm următoarele două meciuri acasă, iar stadionul va fi plin. Suporterii ne vor susține”, a spus Moldovan.

ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan, gafe decisive la Rapid în startul sezonului: „Cumva te apasă acest lucru”

Horațiu Moldovan a avut prestații modeste în startul sezonului la Rapid. Greșelile portarului naționalei au culminat cu cele două gafe decisive din meciul cu FC Voluntari, scor 1-2. Totuși, goalkeeper-ul este văzut portarul care-l poate bloca pe Rrahmani, colegul de la Rapid și atacantul naționalei Kosovo.

„Nu în ultimul rând, cred că suntem un grup foarte, foarte unit. Cel puțin de când vin eu la naţională, de aproape doi ani, nu am simţit acest lucru ca acum. E un sentiment aparte, e un sentiment de nedescris să evoluezi la echipa națională.

ADVERTISEMENT

M-am bucurat că mi-am îndeplinit un vis la care nici nu mă gândeam acum trei ani. Am debutat la Cluj, unde m-am născut. E nemaipomenit. E greu ca și portar, mai ales dacă greșești la începutul meciului.

Cumva te apasă acest lucru, dar cel mai important e să treci peste și să nu persiști în greșeală tot meciul. Poți salva din ce ai făcut. Nu totul, pentru că nu are cum să se uite o greșeală, se vede pe tabelă. Dacă începi bine jocul ai foarte mare încredere că nu poți primi gol”, a mai spus Horațiu Moldovan.

„Târnovanu a crescut foarte mult. Aioani vede bine jocul”

Horațiu Moldovan a vorbit și despre Ștefan Târnovanu și Marian Aioani, ceilalți portari convocați de Edi Iordănescu pentru „dubla” României din septembrie. Fotbalistul Rapidului a avut doar cuvinte de laudă la adresa celor doi jucători.

„Cu Elveţia aveam încredere că putem egala (n.r. 2-2), dar doar dacă mă gândeam cu foarte mare optimism, pentru că am simţit adversarul ca pe o echipă foarte, foarte bună. 

Ne înțelegem foarte bine, atât cu nea Leo (n.r. antrenorul cu portarii), cât și între noi. Vorbim și în timpul campionatului nu doar aici când suntem la națională.

Târnovanu cred că e un portar care a crescut foarte mult în ultimul timp. E un portar de talie și acoperă foarte bine poarta. Aioani este un portar care vede foarte bine jocul, are un spirit de anticipație foarte bun”, a încheiat Horațiu Moldovan.


  • 1,65 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „total goluri România: sub 2,5” la meciul România – Israel

ADVERTISEMENT