Sport

Todd Boehly a recunoscut sezonul slab al lui Chelsea. Ce măsură radicală a luat pentru a-i liniști pe fani

Todd Boehly a recunoscut sezonul slab al lui Chelsea. Finanțatorul american a luat măsuri pentru a-i liniști pe fanii furioși.
11.05.2023 | 22:10
Todd Boehly a recunoscut sezonul slab al lui Chelsea Ce masura radicala a luat pentru ai linisti pe fani
Todd Boehly a luat măsuri după sezonul slab al lui Chelsea. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Chelsea a dezamăgit în actuala stagiune, aspect recunoscut și de proprietarii clubului de pe Stamford Bridge. Eliminată din Liga Campionilor și aflată abia pe locul 11 în Premier League cu patru meciuri rămase de jucat până la finalul sezonului, echipa antrenată temporar de Frank Lampard i-a nemulțumit pe fanii „albaștrilor” cu rezultatele înregistrate.

Todd Boehly a recunoscut sezonul slab al lui Chelsea

În ciuda investițiilor masive atât în perioada de mercato din vară, cât și în perioada de transferuri din iarnă, Chelsea nu a impresionat. De-a lungul sezonului, pe banca echipei din Londra s-au aflat Thomas Tuchel, Graham Potter, Bruno Saltor și Frank Lampard, însă rezultatele au continuat să dezamăgească.

ADVERTISEMENT

Noii proprietari ai lui Chelsea, Todd Boehly și Behdad Eghbali au stârnit furia fanilor prin deciziile luate în cadrul clubului și care au culminat cu hotărârea de a-l demite pe Thomas Tuchel. Antrenorul german a cucerit alături de „albaștri” trofeul Ligii Campionilor.

Astfel, patronii lui Chelsea au încercat să-i consoleze pe fani la capătul unuia dintre cele mai slabe sezoane din istoria modernă a clubului londonez. De precizat este faptul că echipa lui Frank Lampard și-a adjudecat matematic salvarea de la retrogradare după ultimul meci, câștigat cu 3-1 împotriva lui Bournemouth în etapa cu numărul 35, când Chelsea a pus capăt unei serii de șase înfrângeri consecutive.

ADVERTISEMENT

Todd Boehly a „înghețat” prețurile abonamentelor pentru sezonul următor

În încercarea de a-i liniști pe fanii, Todd Boehly și Behdad Eghbali au „înghețat” prețurile abonamentelor înainte de startul sezonului 2023-2024, anunță Daily Mail. „Sezonul acesta nu a produs rezultatele pe care vreunul dintre noi le dorește. 

Știm spre ce ne străduim, dar, în egală măsură, știm că va necesita muncă asiduă, determinare și angajament. Cu toții vrem să o vedem pe Chelsea înapoi unde îi este locul și să împărtășim multe alte momente câștigătoare împreună pe Stamford Bridge.

ADVERTISEMENT

Abonamentele de admitere generală pentru adulți (GA) au fost înghețate din 2011/12, adică din 2005, prețurile abonamentelor au scăzut în termeni reali cu 32%. La fel ca multe industrii, costurile noastre au crescut semnificativ. Operarea Stamford Bridge și livrarea zilelor de meci au fost în special supuse presiunilor inflaționiste – în creștere cu 31% față de 2018.

În egală măsură, suntem foarte conștienți de creșterea costului vieții și de impactul pe care îl are asupra susținătorilor noștri. Luând în considerare toți acești factori, Consiliul de administrație a decis să înghețe abonamentele GA pentru sezonul 2023/24”, se arată în comunicatul emis de Chelsea.

ADVERTISEMENT

Suporterii i-au cerut lui Todd Boehly să mențină prețurile abonamentelor pentru sezonul 2023/2024

Patronii lui Chelsea s-au conformat cerințelor suporterilor lui Chelsea, care au trimis în luna martie o scrisoare deschisă către club pentru a-i avertiza de „toxicitate ireversibilă” dacă vor decide să mărească prețurile abonamentelor pentru sezonul 2023-2024.

Chelsea’s Supporters Trust au invocat în scrisoarea trimisă către club criza actuală a costului vieții din Marea Britanie, sezonul dezastruos al lui Chelsea, dar și impactul major pe care l-ar putea avea majorarea biletelor asupra atmosferei de pe Stamford Bridge.

În sezonul 2022-2023, abonamentele pentru suporterii lui Chelsea au costat între 595 și 940 de lire sterline, în timp ce biletele pentru o singură partidă au variat între 53 și 75 de lire sterline.


  • 1,51 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „1 solist” la meciul Chelsea – Nottingham

ADVERTISEMENT
Tags: