News

Tone de gunoi depozitat ilegal, cuprinse de flăcări în Ploiești. Incendiul puternic s-a extins la vegetația uscată. Video

Tone de gunoi depozitat ilegal, cuprinse de flăcări. Se întâmplă la periferia municipiului Ploieşti. ISU acționează cu mai multe echipaje.
12.07.2023 | 18:37
Tone de gunoi depozitat ilegal cuprinse de flacari in Ploiesti Incendiul puternic sa extins la vegetatia uscata Video
Tone de gunoi depozitat ilegal, cuprinse de flăcări. Sursa foto: Captura Observator Ph
ADVERTISEMENT

Tone de gunoi depozitat ilegal, cuprinse de flăcări în Ploiești, municipiul de reședință al județului Prahova. Din primele informații, se pare că ar fi vorba de gunoaie aruncate pe un teren viran din cartierul Bereasca.

Tone de gunoi depozitat ilegal, cuprinse de flăcări

Autoritățile au fost sesizate printr-un apel la 112 cu privire la izbucnirea focului puternic. Incendiul se manifestă pe strada Albăstrelelor, la periferia municipiului Ploieşti din județul Prahova.

ADVERTISEMENT

În zona respectivă au ajuns pompierii din cadrul Detașamentului 1 Ploiești. Salvatorii intervin cu două echipaje de stingere cu apă şi spumă, potrivit informațiilor furnizate de ISU Prahova.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova adaugă faptul că flăcările puternice s-au extins la vegetația uscată. Pompierii acționează în vederea stingerii focului, menționând că nu va exista pericolul extinderii la casele din zonă.

ADVERTISEMENT

Conform estimărilor pompierilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova ajunși în zona de intervenție, se presupune că ar fi vorba de aproximativ şase tone de deşeuri cuprinse de flăcări.

„Sunt cuprinse de flăcări deşeuri menajere şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 300 metri pătraţi, fără pericol de propagare la vecinătăţi” informează, miercuri, reprezentanții ISU Prahova.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic într-un bloc din Sibiu. Două persoane au ajuns la spital

Un incendiu puternic a izbucnit, cu câteva zile în urmă, la subsolul unui bloc din Sibiu. În urma evenimentului, 70 de locatari au fost evacuați. De asemenea, două persoane au fost intoxicate cu fum. Acestea au ajuns la spital.

„Echipajele SMURD au acordat asistență medicală pentru un număr de trei persoane. Un bărbat de 43 de ani a suferit arsuri pe mâini și pe față, fiind transportat la UPU Sibiu.”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.

ADVERTISEMENT

„Un bărbat de 46 de ani a fost ușor intoxicat cu fum, acuzând dureri în piept. A fost și el transportat la UPU Sibiu. O femeie de 70 de ani a suferit un atac de panică, refuzând transportul la spital”, au adăugat reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT
Tags: