Fotbal international

Top 10 cele mai frumoase echipamente de joc din istoria Campionatului Mondial. De la Nigeria la clasicii olandezi

Fanatik prezintă topul zece al echipamentelor de joc considerate cele mai frumoase din istoria Campionatului Mondial. Cine a rămas în istorie.
19.11.2022 | 22:16
Brazilia lui Pele, adversara României de la Mondialul din Mexic, e considerată cea mai bună echipă din istoria fotbalului. Sursă foto: Daily Star
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial din Qatar este cele mai așteptat eveniment din acest final de an, deși a stârnit nenumărate controverse.

Cele mai frumoase „haine” ale naționalelor din istoria Campionatului Mondial

Cele 32 de echipe participante la Campionatul Mondial din Qatar își vor etala echipamentele special pregătite pentru acest turneu final. De-a lungul timpului au fost foarte multe reprezentative care au punctat la capitolul imagine, iar suporterii au plătit sume uriașe pentru a cumpăra tricourile favoriților. Topul a fost realizat de dailystar.co.uk.

ADVERTISEMENT

10. Anglia, 1990 – Să începem cu un echipament clasic. Englezii s-au prezentat în cele mai bune „haine” la Campionatul Mondial din Italia. Naționala Albionului a apărut pe teren în albastru complet, care inițial era cel de-al treilea rând de echipament. Acesta a făcut însă furori și a rămas extrem de îndrăgit de suporteri și nu numai. A fost inclus și într-un videoclip al cântărețului britanic Barney Sumner.

9. Franța, 1998 – Imaginea cu Zinedine Zidane ridicând Cupa Mondială deasupra capului în echipamentul albastru al Franței ar trebui pur și simplu să fie expusă la Louvre sau într-unul din marele muzee ale lumii. Echipamentul produs de Adidas include și dungi albe și roșii, pentru a reface culorile drapelului „Cocoșului Galic”.

ADVERTISEMENT
Echipamentul legendar al Franței în care a câștigat Campionatul Mondial din 1998
Echipamentul legendar al Franței în care a câștigat Campionatul Mondial din 1998.

8. Brazilia, 1986 – Nu e nicio surpriză că echipamentul Braziliei de la Mondialul din Mexic se înscrie în acest top. Pentru mulți microbiști, acestea sunt tricourile care le vin prima oară în minte când se gândesc la un Campionat Mondial. Naționala Selecao s-a oprit în sferturile de finală cu Franța, însă tricourile cu guler purtate de Socrates, Zico sau Josimar au rămas în memoria fanilor pe vecie.

Argentina și celebrul echipament cu mâneci lungi din 1978

7. Argentina, 1978 – „Albii” au organizat în acel an Campionatul Mondial, iar naționala Argentinei era plină de jucători formidabili, magicieni cu balonul. Tricourile cu mânecă lungă și imensa siglă de pe piept au rămas de asemenea în istorie.

ADVERTISEMENT

6. Germania de Vest, 1990 – Echipamentul de joc al Mannschaft-ului poate fi folosit fără probleme la o prezentare de modă. Mulți îl consideră cel mai frumos echipament din istoria Cupei Mondiale și chiar e destul de dificil să îi contrazici.  Logo-ul Adidas se încadrează perfect între dungile în culorile galben-negre.

5. Anglia, 1966 – Englezii intră din nou în top și pe merit. Tricourile roșii retro de la Campionatul Mondial de pe insulă, care marchează și singurul triumf al britanicilor. Echipamentul rămâne fără doar și poate un clasic și modelul cu mânecile lungi.

ADVERTISEMENT

Nigeria, cea mai mare surpriză la Campionatul Mondial din Rusia

4. Nigeria, 2018 – Africanii au surprins la ultimul Campionat Mondial, unde au prezentat unul dintre cele mai frumoase echipemente de joc din istoria turneului final. Este considerat de mulți cel mai frumos purtat de o echipă de continentul african la Mondiale. Nu mai puțin de trei milioane de tricouri au fost comandate încă dinainte de începerea competiției. Nike a anunțat echipamentul Nigeriei cu patru luni înainte de Cupa Mondială.

3. Brazilia, 1970 – Mulți consideră echipa Braziliei de la Campionatul Mondial din 1970 cea mai bună din istorie. Echipamentul a fost de asemenea la nivel înalt. Galbenul clasic, gulerul verde și design-ul minimalist și elegant, nu a putut fi trecut cu vederea.

Brazilia lui Pele și echipamentul de la Mondialul din Mexic (1970)
Brazilia lui Pele și echipamentul de la Mondialul din Mexic (1970)

2. Franța, 1982 – Francezii au avut unele dintre cele mai frumoase echipamente din istorie, însă cel din 1982 cu siguranță este desăvârșit de „Cocoșul Galic” care tronează în zona inimii. A fost produs tot de Adidas.

1. Olanda, 1974 – „Portocala Mecanică” a rămas cu aceste tricouri de joc în lumina reflectoarelor. Echipamentul de la Campionatul Mondial din Germania de Vest este considerat cel mai frumos din toate timpurile.

ADVERTISEMENT