Fotbal international

Top 10 cele mai tari transferuri din 2020. Cine este campioana achizițiilor

31.12.2020 | 17:57
Top 10 cele mai tari transferuri din 2020 Cine este campioana achizitiilor
ADVERTISEMENT

FANATIK prezintă top 10 cele mai tari transferuri ale anului 2020, unul extrem de dificil din punct de vedere financiar, însă în care cluburile au continuat să transfere pe sume uriașe. O echipă însă s-a ridicat deasupra tuturor și este detașat campioana achizițiilor.

Deși cluburi precum Real Madrid sau Barcelona au tăiat bugetele enorme de transferuri, reducând chiar substanțial salariile vedetelor, sunt încă echipe care au cheltuit sume fabuloase în 2020.

ADVERTISEMENT

Premier League este și în acest an campionatul în care s-au cheltuit cei mai mulți bani pe transferuri, Manchester City, Chelsea, Liverpool și Leeds fiind echipele care au cheltuit cei mai mulți bani.

Top 10 cele mai tari transferuri din 2020: Havertz este cel mai scump jucător din Europa

  1. Kai Havertz (80 mil.) – mijlocașul ofensiv german de 21 de ani a fost transferat de Chelsea de la Bayer Leverkusen pentru o sumă fabuloasă: 80 de milioane de euro, devenind astfel cel mai scump transfer din Europa în 2020.
  2. Arthur (72 mil.) – Brazilia dă din nou unul dintre cei mai scumpi jucători din Europa. Mijlocașul central de 24 de ani a costat-o pe Juventus nu mai puțin de 72 de milioane de euro. Barcelona îl cumpărase în 2018 de la Gremio și în doar doi ani și-a dublat investiția.
  3. Victor Osihmen (70 mil.) – internaționalul nigerian a costat-o pe Napoli 70 de milioane de euro. Mijlocașul a jucat șase partide în Serie A, unde a debutat în septembrie, după ce a venit de la Lille.
  4. Ruben Dias ( 68 mil.) – portughezul este cel mai important transfer al lui Manchester City. Fundașul central a fost adus de la Benfica și a semnat un contract pe șase ani cu „cetățenii”.
  5. Miralem Pjanic (60 mil.) – Bosniacul este cel mai scump transfer al Barcelonei deși are deja 30 de ani. A jucat zece meciuri în acest sezon de La Liga și a fost fost transferat de la Juventus Torino.
  6. Timo Werner (53 mil.) – Unul dintre fotbaliștii de la care Frank Lampard aștepta cel mai mult. Atacantul adus de la RB Leipzig a reușit doar patru goluri în 16 partide, reușind și cinci assist-uri.
  7. Ben Chilwell (50.2 mil.) – este unul dintre cei mai buni fundași din Premier League. Foarte bun pe fază ofensivă: două goluri marcate și nu mai puțin de patru pase decisive în 13 meciuri, comparabil cu cifrele lui Timo Werner. A fost adus de la Leicester.
  8. Mario Icardi (50 mil.) – atacantul italian a fost transferat de PSG de la Inter Milano. Icardi a reușit în Ligue 1 să marcheze de două ori în cele cinci meciuri jucate, iar în acest moment este accidentat.
  9. Thomas Partey (50 mil.) – deși Arsenal a cheltuit o sumă imensă pentru transferul său, londonezii sunt abia pe locul 13. Partey este fundaș central și a venit de la Atletico Madrid la începutul lunii octombrie, reușind să bifeze cinci partide.
  10. Nathan Ake (45.3 mil.) – olandezul încheie topul celor mai tari transferuri din 2020. Fundașul central a fost transferat de Manchester City de la Bournemouth.
ADVERTISEMENT

Chelsea Londra este campioana achizițiilor în 2020. Suma fabuloasă cheltuită de Abramovich

Chelsea a cheltuit în 2020 nu mai puțin de 247 de milioane de milioane de euro, Roman Abramovich demonstrând încă o dată că este unul dintre cei mai darnici patroni de club din lume.

Havertz este cel mai scump transfer din acest an însă clubul londonez e abia pe locul șase în clasament, la egalitate de puncte cu Manchester City, Southampton, Aston Villa și Tottenham-ul lui Mourinho, la șase puncte de liderul Liverpool.

ADVERTISEMENT

Alte transferuri importante realizate în acest an: Leroy Sane (45 mil. – Bayern Munchen), Diogo Jota (44.70 mil. – Liverpool), Hakim Ziyech (40 mil. – Chelsea), Achraf Hakimi (40 mil. – Inter), Fabio Silva ( 40 mil. – Wolverhampton).