Life

Cele spectaculoase șosele din România la momentul actual. Sunt peste Transfăgărășan, iar peisajele sunt unice

Top 3 dintre cele mai spectaculose șosele din România în prezent. Peisajele sunt unice, iar Transfăgărășan nu se numără printre ele.
04.03.2023 | 07:02
Cele spectaculoase sosele din Romania la momentul actual Sunt peste Transfagarasan iar peisajele sunt unice
Top 3 cele spectaculoase șosele din România. Sursa foto: Transalpina.biz
ADVERTISEMENT

Care sunt cele mai spectaculoase 3 șosele din România în acest moment. Printre ele nu se numără și Transfăgărășan, unul dintre cele mai cunoscute drumuri din lume.

Top 3 cele spectaculoase șosele din România. Peisajele sunt de vis

În România se află unele dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa, pe care oricine ar trebui să circule cel puțin o dată în viață. În afară de renumitul drum Transfăgărășan, mai există și alte șosele cu peisaje de vis, de care te poți bucura în călătorie.

ADVERTISEMENT

Transalpina

Transalpina (DN 67C) se află pe primul loc în topul realizat de odat.ro, fiind considerată cea mai spectaculoasă șosea de la noi din țară. Traseul este format din Novaci – Rânca – Obârșia Lotrului – Șugag – Sebeș și are 148 de km, durata acestuia fiind de trei ore, fără trafic și fără opriri. În cazul în care este trafic și te oprești pe drum, atunci durata traseului poate ajunge și la cinci ore.

Drumul ajunge la altitudinea maximă de 2.145 metri, în Pasul Urdele. Tronsonul a fost construit între 1939 și 1935, fiind reabilitat complet între 2009 și 2011. Acesta străbate Munții Parâng și e paralel cu Valea Jiului și Valea Oltului. Mai este cunoscut și ca Poteca Dracului, Drumul Regelui sau Transparângul, dar și ca Șoseaua dintre Nori.

ADVERTISEMENT

Din cauza altitudinii, nu se poate circula pe Transalpina în timpul iernii, între Rnca și Obârșia Lotrului, precum și între Obârșia Lotrului și Lacul Oașa. Vara, cei care aleg să facă acest traseu au ocazia de a vedea peisaje unice, spectaculoase la noi în țară.

Aceasta este cea mai înaltă șosea din România, iar șoferii au posibilitatea de a ajunge deasupra norilor. În același timp, este și cea mai periculoasă șosea. Mai multe obiective turistice există în această zonă, precum Cheile Oltețului, Peștera Polovragi, Mănăstirea Polovragi, Peștera Muierii, Lacul Oașa, Pasul Urdele, dar și stațiunea Rânca.

ADVERTISEMENT

Transrarău

Transrarău (DJ 175B) este un traseu care se parcurge în doar 45 de minute, având doar 27 de km. Traseul complet este Pojorata – Chiril și este, totodată, cel mai nou drum montan românesc asfaltat. Acest traseu mai este cunoscut și ca “Drumul Comorilor”.

Au fost amenajate refugii pentru turiști din loc în loc, astfel că aceștia au posibilitatea de a admira piscurile munților și pădurile lor, dar și văile periculoase și șerpuitul șoselei.

ADVERTISEMENT

Altitudinea maximă la care ajunge traseul este de 1.400 de metri. Printre obiectivele turistice care se regăsesc în zonă se numără Pietrele Doamnei, Piatra Șoimului, Izvorul Giumalău și Stâncile Adam și Eva.

Transbucegi

Transbucegi (DN 713) se află între DN 71 si platoul Bucegi, are doar 17 kilometri și poate fi parcurs în mai puțin de jumătate de oră (mai exact în 27 minute). Construit între 2010 și 2014, drumul străbate o zonă pitorească din platoul Bucegi, la o altitudine de 1.925 de metri.

Această șosea mai este cunoscută și ca Drumul Babelor și face legătura dintre Sinaia și Târgoviște. Trece pe lângă Cabana Cuibul Dorului, Șaua Dichiu, Cabana Diciu, precum și Platoul Bucegi în zona Cabana Piatra Arsă.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Schema prin care turiştii au fost păcăliţi cu cazări ieftine în Mamaia Nord....
Schema prin care turiştii au fost păcăliţi cu cazări ieftine în Mamaia Nord. Au plătit mii de lei să stea la un hotel care era închis
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”