Life

Cele spectaculoase șosele din România la momentul actual. Sunt peste Transfăgărășan, iar peisajele sunt unice

Top 3 dintre cele mai spectaculose șosele din România în prezent. Peisajele sunt unice, iar Transfăgărășan nu se numără printre ele.
04.03.2023 | 07:02
Cele spectaculoase sosele din Romania la momentul actual Sunt peste Transfagarasan iar peisajele sunt unice
Top 3 cele spectaculoase șosele din România. Sursa foto: Transalpina.biz
ADVERTISEMENT

Care sunt cele mai spectaculoase 3 șosele din România în acest moment. Printre ele nu se numără și Transfăgărășan, unul dintre cele mai cunoscute drumuri din lume.

Top 3 cele spectaculoase șosele din România. Peisajele sunt de vis

În România se află unele dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa, pe care oricine ar trebui să circule cel puțin o dată în viață. În afară de renumitul drum Transfăgărășan, mai există și alte șosele cu peisaje de vis, de care te poți bucura în călătorie.

ADVERTISEMENT

Transalpina

Transalpina (DN 67C) se află pe primul loc în topul realizat de odat.ro, fiind considerată cea mai spectaculoasă șosea de la noi din țară. Traseul este format din Novaci – Rânca – Obârșia Lotrului – Șugag – Sebeș și are 148 de km, durata acestuia fiind de trei ore, fără trafic și fără opriri. În cazul în care este trafic și te oprești pe drum, atunci durata traseului poate ajunge și la cinci ore.

Drumul ajunge la altitudinea maximă de 2.145 metri, în Pasul Urdele. Tronsonul a fost construit între 1939 și 1935, fiind reabilitat complet între 2009 și 2011. Acesta străbate Munții Parâng și e paralel cu Valea Jiului și Valea Oltului. Mai este cunoscut și ca Poteca Dracului, Drumul Regelui sau Transparângul, dar și ca Șoseaua dintre Nori.

ADVERTISEMENT

Din cauza altitudinii, nu se poate circula pe Transalpina în timpul iernii, între Rnca și Obârșia Lotrului, precum și între Obârșia Lotrului și Lacul Oașa. Vara, cei care aleg să facă acest traseu au ocazia de a vedea peisaje unice, spectaculoase la noi în țară.

Aceasta este cea mai înaltă șosea din România, iar șoferii au posibilitatea de a ajunge deasupra norilor. În același timp, este și cea mai periculoasă șosea. Mai multe obiective turistice există în această zonă, precum Cheile Oltețului, Peștera Polovragi, Mănăstirea Polovragi, Peștera Muierii, Lacul Oașa, Pasul Urdele, dar și stațiunea Rânca.

ADVERTISEMENT

Transrarău

Transrarău (DJ 175B) este un traseu care se parcurge în doar 45 de minute, având doar 27 de km. Traseul complet este Pojorata – Chiril și este, totodată, cel mai nou drum montan românesc asfaltat. Acest traseu mai este cunoscut și ca “Drumul Comorilor”.

Au fost amenajate refugii pentru turiști din loc în loc, astfel că aceștia au posibilitatea de a admira piscurile munților și pădurile lor, dar și văile periculoase și șerpuitul șoselei.

ADVERTISEMENT

Altitudinea maximă la care ajunge traseul este de 1.400 de metri. Printre obiectivele turistice care se regăsesc în zonă se numără Pietrele Doamnei, Piatra Șoimului, Izvorul Giumalău și Stâncile Adam și Eva.

Transbucegi

Transbucegi (DN 713) se află între DN 71 si platoul Bucegi, are doar 17 kilometri și poate fi parcurs în mai puțin de jumătate de oră (mai exact în 27 minute). Construit între 2010 și 2014, drumul străbate o zonă pitorească din platoul Bucegi, la o altitudine de 1.925 de metri.

Această șosea mai este cunoscută și ca Drumul Babelor și face legătura dintre Sinaia și Târgoviște. Trece pe lângă Cabana Cuibul Dorului, Șaua Dichiu, Cabana Diciu, precum și Platoul Bucegi în zona Cabana Piatra Arsă.

ADVERTISEMENT