Life

Top 5 cele mai bine plătite actrițe din Turcia. Câți bani câștigă Cansu Dere, cea care a jucat în Suleyman Magnificul, Ezel și Puterea destinului

Actrițele din Turcia se numără printre favoritele telespectatorilor români. Iată un top al celor mai bine cotate vedete de pe sticlă din punct de vedere financiar.
17.12.2021 | 16:49
Top 5 cele mai bine platite actrite din Turcia Cati bani castiga Cansu Dere cea care a jucat in Suleyman Magnificul Ezel si Puterea destinului
Cele mai bine cotate actrițe din Turcia. Topul celor cinci vedete care câștigă bine. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Ești curios să afli câți bani câștigă Cansu Dere, vedeta care a interpretat un rol memorabil în „Suleyman Magnificul” sau vrei să știi despre despre altele?

Ei bine, în rândurile următoare vei descoperi un top 5 al celor mai bine plătite actrițe din Turcia. Printre acestea se numără nume importante din industria cinematografică.

ADVERTISEMENT

Cele mai bine cotate actrițe din Turcia. Topul celor cinci vedete care câștigă bine

5. Demet Ozdemir (29 de ani) este actrița cunoscută pentru rolurile din „Prizoniera destinului” și „Vis de iubire”. Pentru producțiile care se difuzează și în România primește 100.000 de lire turcești pentru fiecare episod, circa 9.600 de euro.

Pe lângă actorie, vedeta este și imaginea unui renumit brand de șampon. Contractul a fost semnat în anul 2019 și îi aduce pentru 12 luni nu mai puțin de 3 milioane de lire turcești, aproximativ 289.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Demet Ozdemir
Demet Ozdemir. Sursa foto: Instagram.com

4. Fahriye Evcen (35 de ani) este actrița căsătorită cu Burak Ozcivit, alături de care are un copil. Cei doi sunt unul dintre cele mai mediatizate cupluri din Turcia și nu este de mirare că artista încasează suma de 130.000 de lire turcește pentru fiecare episod.

Aproximativ 12.500 de euro primește frumoasa vedetă pentru al doilea sezon al producției de epocă „Uyanış: Büyük Selçuklu”. Serialul urmează să aibă premiera cât de curând pe postul turcesc TRT 1.

ADVERTISEMENT

Pe de cealaltă parte, averea lui Fahriye Evcen este completată de spoturile publicitare, două la număr. Unul dintre contracte, cel pentru produsele cosmetice, îi aduce în fiecare an 6 milioane de lire turcești, adică circa 570.000 de euro.

Fahriye Evcen Ozcivit
Fahriye Evcen Ozcivit. Sursa foto: Instagram.com

3.  Serenay Sarıkaya (30 de ani) este recunoscută pentru serialele „Yaman” și „Lale”. Actrița este una dintre cele mai apreciate, dovadă că încasează pentru fiecare episod de pe platourile de filmare 150.000 de lire turcești, aproximativ 4.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Actrița este totodată și imaginea unei brand de îmbrăcăminte, intitulat Mavi, contract care îi aduce în conturi suma de 4 milioane de lire turcești, ceea ce înseamnă circa 380.000 de euro.

Serenay Sarıkaya
Serenay Sarıkaya. Sursa foto: Instagram.com

2. Cansu Dere (41 de ani) a interpretat roluri importante în seriale turcești printre care se numără: „Suleyman Magnificul”, „Ezel” sau „Puterea destinului”. Având în vedere notorietatea reușește să obțină contracte foarte generoase.

Concret, celebra actriță în vârstă de 41 de ani încasează între 110.000 – 150.000 de lire turcești pe episod, aproximativ 10.000 – 14.000 de euro.

1. Beren Saat (37 de ani) ocupă podiumul celor mai bine cotate actrițe din Turcia. Vedeta care poate fi urmărită pe micile ecrane în seriale precum „Kösem”, „Fatmagül”, „Răzbunarea” și „Iubire ascunsă” câștigă 150.000 de lire turcești pe episod (aproximativ 14.000 de euro).

Mai mult decât atât, veniturile sale sunt completate și datorită apariției în serialul fantastic „The Gift” de pe Netflix. Contractul este semnat pentru suma de 200.000 de lire turcești, ceea ce înseamnă 19.000 de euro.

Beren Saat
Beret Saat. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT