Life

Top 5 destinații turistice din România în care să te duci cu copiii. Cei mici se vor bucura cu siguranță

Top 5 locuri pe care să le vezi neapărat în țara noastră alături de cei mici. Copiii vor fi încântați de peisaj și trasee.
25.07.2023 | 12:20
Top 5 destinatii turistice din Romania in care sa te duci cu copiii Cei mici se vor bucura cu siguranta
Top 5 locuri pe care să le vezi neapărat în țara noastră alături de cei mici. Copiii vor fi încântați de peisaj și trasee. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Top 5 destinații turistice din România în care să te duci cu copiii. Cei mici se vor bucura cu siguranță. Sunt regiuni care îndeplinesc multe dintre condițiile pe care le caută părinții atunci când pleacă în concediu.

Top 5 locuri pe care să le vezi neapărat în țara noastră alături de cei mici. Copiii vor fi încântați de peisaj și trasee

Top 5 locuri pe care să le vezi neapărat în țara noastră alături de cei mici atât în sezonul cald, cât și iarna. Copiii vor fi încântați de peisaj și trasee. FANATIK îți dezvăluie unde poți să mergi pentru a te bucura de liniște, voie bună și relaxare.

ADVERTISEMENT

Una dintre destinațiile turistice pe care nu trebuie să le ratezi este Castelul de lut Valea Zânelor din Porumbacu de Sus, Sibiu. Aceasta aduce foarte multă magie și îi trimite pe cei mici cu gândul la basme și povești.

Locul este ecologic, construit în urmă cu câțiva ani, în 2014, mai exact. Este realizat din lut, nisip, paie și piatră. Casele și priveliștea reprezintă un loc al deconectării, unde familiile cu copii pot servi băuturi și gustări.

ADVERTISEMENT

Transalpina ocupă a doua poziție în clasamentul locurilor unde cei mici se vor simți în largul lor. În ultima perioadă este o destinație de vacanță tot mai căutată, care i-a cucerit pe turiștii români și nu numai. Drumul situat la o altitudine de peste 2.000 de metri are aer curat și peisaje superbe.

În această regiune părinții cu copii pot vizita Peștera Polovragi, Peștera Muierilor și Lacul Oașa. De asemenea, Cheile și Valea Gilortului, Cheile Olteţului, Crucea lui Ursache sau Valea Frumoasei nu trebuie ratate.

ADVERTISEMENT

Un alt loc de poveste în care copiii se vor distra este Delta Dunării. Și unde mai pui că aici pot învăța foarte multe lucruri despre fauna și flora din România. Regiunea oferă numeroase activități și o natură frumoasă.

Destinații unde se merită să mergi cu copiii

Brașov este un loc perfect pentru a fi descoperit alături de cei mici. Orașul situat la poalele muntelui Tâmpa este o destinație unică unde se merită să mergi cu copiii datorită istoriei, dar și arhitecturii inedite.

ADVERTISEMENT

În topul zonelor din România pe care părinții trebuie să le ia în calcul vara aceasta este Maramureșul. Aerul curat de munte, piesajele desprinse din tablouri și liniștea sunt cuvintele cheie pentru această regiune.

Copiii pot vizita Parcul Național Munții Rodnei, renumitul Cimitir Vesel de la Săpânța, Mănăstirea Peri-Săpânța, Mănăstirea Bârsana sau orașul de reședință Baia Mare. Lacul Albastru din Baia Sprie îi va cuceri iremediabil pe toți.

ADVERTISEMENT
Tags: