News

Top 5 locuri superbe pe care trebuie să le vizitezi neapărat în România. De unele dintre ele puțini au auzit

Când vine vorba despre turism, România chiar are de oferit de toate pentru toți, de la litoral până la trasee montane și ”comori” mai puțin cunoscute, așa cum este cazul celor incluse într-un top recent.
03.07.2022 | 11:27
Top 5 locuri superbe pe care trebuie sa le vizitezi neaparat in Romania De unele dintre ele putini au auzit
Lacul Ochiul Beiului atrage mulți turiști și jurnaliști străini. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Spre exemplu, nu foarte mulți români au auzit despre frumusețea lacului Laguna Albastră, situat în apropierea comunei Arghireșu, din județul Cluj. În funcție de momentul în care se ajunge aici, apele acestui lac aduc aminte de turcoazul apelor din Insulele Maldive

Lacul Laguna Albastră, Maldive în miniatură

Lacul Laguna Albastra este situat la aproximativ 30 de kilometri de Cluj-Napoca, în comuna Aghireșu. Format pe locul unei exploatări de caolin, (n.r. – rocă argiloasă de culoare albă cu nuanță gălbuie-verzuie, insolubilă în apă, alcătuită din caolinit, întrebuințată în industria ceramicii, a hârtiei, a sticlei, în medicină, etc), lacul a cunoscut mai multe transformări de-a lungul anilor.

ADVERTISEMENT

Spre finalul anilor 1980, aici existau şi peşti, dar în 1995, în urma unor lucrări, balta a secat. Ulterior, apa s-a adunat din nou, iar pe malul lacului a apărut stufărişul. La marginea lagunei se găseşte o pădure de goruni, astfel că acest loc este ideal pentru bălăceală și relaxare.

Lacul Laguna Albastră. Foto: Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj / facebook

Lacul Ochiul Beiului. Apa care hipnotizează

Situat în Parcul Național Cheile Nerei (Munții Aninei), pe Valea Râului Beu (județul Caraș Severin), lacul Ochiul Beiului a ajuns celebru și peste hotare.

ADVERTISEMENT

Accesul se face pe un traseu montan lejer, care poate fi parcurs în aproximativ patru ore. Situat la o altitudine de 310 de metri, lacul are o adâncime de aproximativ 3,6 metri și un diametru de 15 metri.

Culoarea apei sale (verde-albastră) este fascinantă pentru turiști. În plus, lacul nu îngheață nici măcar iarna datorită izvorului care alimentează lacul în permanență. Localnicii cred că aici se adună în noaptea de Sânziene.

ADVERTISEMENT

Ielele sunt ființe imaginare din mitologia populară românească, înfățișate ca niște fete frumoase, îmbrăcate în alb, care apar numai noaptea. Despre ele se crede că vrăjesc bărbații prin cântecul și jocul lor.

Lacul Ochiul Beiului. Foto: commons.wikimedia.org

Pădurea Hoia-Baciu. Bântuită sau nu?

Aflată la marginea oraşului Cluj-Napoca, pădurea Hoia-Baciu este o atracție constantă pentru pasionații de fenomene paranormale. Locul este considerat unul dintre cele mai înfricoșătoare din lume.

ADVERTISEMENT

Totul începe cu numele pădurii, despre care se crede că provine de la un cioban care a dispărut fără urmă împreună cu 200 de oi. În zonă, pădurea a fost supranumită ”Triunghiul Bermudelor din România”, iar jurnaliștii cotidianului spaniol El Mundo au inclus-o pe lista principalelor destinații pentru pasionații fenomenelor greu de explicat.

Pădurea Hoia-Baciu. Foto: flickr.com

Berzasca, prima stațiune lacustră din România

În județul Caraș-Severin, la Berzasca, a fost rdicată în 2015 prima stațiune lacustră din România. Este vorba despre un complex cu 15 căsute suspendate și construite în stil rustic.

Ele au fost ridicate la aproximativ 20-30 metri de mal, ceea ce confer unicitate acestui loc. Priveliştea fabuloasă asupra Dunăriil, dar şi asupra Munţii Almajului este balsam sufletesc.

Prima stațiune lacustră din România. Foto: Banatul Montan / facebook

Una dintre comorile Buzăului: Sfinxul de la Buștea

Sfinxul din Bucegi nu este singurul sfinx din România. În Munţii Buzău, la o înălțime de 1.239 de metri, natura a ”construit” Sfinxul din Buzău. Accesul se face din comuna Mânzălești, situată la 50 km de orașul Buzău. Până se ajunge aici, se traversează superba Vale a Slănicului. De asemenea, turiștii vor găsi în zonă peștera de sare și lacul Meledic.

Sfinxul de la Buștea. Foto: Bustea Meledic Manzalesti Buzau / Facebook

 

 

ADVERTISEMENT