Sport

Cele mai spectaculoase meciuri din 2021! Cum a ajuns o partidă de pe Arena Națională pe primul loc. Video

2021 ne-a oferit o mulțime de meciuri de referință în competițiile echipelor de club sau la nivel de naționale. Rememorăm câteva dintre ele, în top regăsindu-se și o confruntare disputată pe Arena Națională.
25.12.2021 | 20:58
Cele mai spectaculoase meciuri din 2021 Cum a ajuns o partida de pe Arena Nationala pe primul loc Video
ADVERTISEMENT

După un 2020 marcat de competiții întrerupte și o mulțime de meciuri disputate cu tribunele goale din pricina pandemiei, 2021 ne-a oferit din nou show. Sigur, am avut parte de un start de an fără fani, dar apoi lucrurile au reintrat într-o oarecare normalitate.

Am avut parte de competiții intense și o mulțime de jocuri de referință. Și, fiind la ceas de bilanț, am decis să facem un top al celor mai spectaculoase meciuri din 2021. În care, grație statutului de gază la Euro 2020, se regăsește și o întâlnire de pe Arena Națională. Mulți o consideră cea mai spectaculoasă a anului.

ADVERTISEMENT

Franța – Elveția 3-4 dp, Euro 2020, 28 iunie, Arena Națională

Euro 2020 a oferit încă din faza grupelor câteva momente memorabile. Fie și dacă este să amintim doar golul lui Patrick Schick din jocul cu Scoția. Însă fazele eliminatorii ale competiției au fost cele care au venit cu un plus.

Pe 28 iunie, pe Arena Națională, Franța pornea favorită în fața Elveției. Chiar dacă în grupe nu convinsese. Și, după ce Seferovici ne-a făcut să ne gândim la o supriză, ”cocoșii” au reușit să se desprindă la 3-1.

ADVERTISEMENT

Finalul a fost însă unul de referință. Seferovic și Mario Gavranovic au trimis jocul în prelungiri. Iar la loviturile de departajare chiar vedeta numărul 1 a Franței, Kylian Mbappe, avea să rateze și să-și trimită echipa acasă.

Barcelona – PSG 1-4 , UEFA Champions League, 16 februarie

Barcelona a adunat 15 puncte în grupe și părea că a trecut peste umilitorul 2-8 cu Bayern Munchen din fazele finale ale ediției precedente a Ligii Campionilor. A pierdut însă pe Camp Nou cu Juventus, iar eșecul i-a adus în față în optimi un adversar de calibru, PSG.

ADVERTISEMENT

Însă, după ce Messi a deschis scorul, fanii catalanilor sperau la o nouă partidă memorabilă. Dar totul s-a spulberat după numai cinci minute. Mbappe a egalat. Iar până la final avea să reușească o triplă și, PSG, pentru care a mai marcat și Kean, s-a impus cu 4-1.

La retur, Barcelona a reușit o remiză, 1-1, însă PSG mergea mai departe.

Brentford – Liverpool 3-3, Premier League, 25 septembrie

Liverpool a început în forță sezonul din Premier League. Și, după 10 runde, era fără eșec și izbutise să marcheze deja 29 de goluri. Brentford părea să fie o victimă sigură în fața trupei lui Klopp.

ADVERTISEMENT

Căci vorbim totuși despre o echipă care a ajuns în primul eșalon pentru prima dată după 1946-47. Și, evident, este întâia dată când joacă în Premier League.

Însă ”The Bees” au preluat conducerea prin Ethan Pinnock. Un jucător care până la 24 de ani nu evoluase în ligile profesioniste. Iar atunci când Liverpool a trecut la conducere, 2-1 și 3-2, a reușit de fiecare dată să egaleze. Un meci de referință pentru actuala stagiune din Premier League.

Valencia – Atletico Madrid 3-3, La Liga, 7 noiembrie

Atletico Madrid a reușit să câștige La Liga în sezonul precedent. Însă, acum, trupa lui Simeone pare să nu mai aibă cadența care i-a permis să obțină acel succes.

Mărturie stă și întâlnirea cu Valencia, una dintre cele mai spectaculoase din prima parte a stagiunii din La Liga. Să primești gol în prelungiri este dureros. Dar să o faci de două ori și să transformi un 3-1 într-o remiză, cu siguranță, te poate lăsa fără cuvinte.

Interesant este însă faptul că băieții lui Simeone nu pot spune că nu fuseseră avertizați de forța adversarului. Valencia reușise o ispravă similară și în precedentul meci jucat acasă, cu Mallorca. Remizând, 2-2, cu două reușite în timpul suplimentar.

Bayern Munchen – Mainz 5-2, Bundesliga, 3 ianuarie

Bayern este o formație care reușește meciuri cu adevărat memorabile. Iar acel 8-2 cu FC Barcelona este o referință în acest sens. În 2021 ne-a oferit încă o mostră în acest sens.

Pe 3 ianuarie, Mainz conducea la pauză cu 2-0 pe terenul bavarezilor. La 10 minute de la reluare însă, tabela arăta deja egalitate. Iar la final, Bayern se impunea cu un sec 5-2.

Manchester United – Everton 3-3, Premier League, 6 februarie

Manchester United și Everton au oferit de-a lungul timpului o mulțime de meciuri intense, cu răsturnări spectaculoase de scor. Precum acel 4-4 din 2012.

Iată că și în 2021 am avut parte de un astfel de episod. United a condus cu 2-0 la pauză, grație reușitelor lui Cavani și Bruno Fernandes. Oaspeții au egalat în numai 7 minute de la reluare.

Iar după ce ”diavolii” au trecut din nou în avantaj, Everton a izbutit o egalare nesperată în minutul 90+5, grație lui Calvert-Levin.

https://www.youtube.com/watch?v=ZB6wp07_4RU

Peru – Paraguay 4-3 dp, Copa America, 2 iulie

Confruntarea din sferturile de finală ale Copa America dintre Peru și Paraguay a fost una dintre cele mai spectaculoase ale competiției. Șase goluri, o remiză smulsă în ultimul minut de Paraguay, cu primul gol la națională pentru Gabriel Avalos.

Mai putem adăuga două cartonașe roșii, câte unul de fiecare parte. Dar și loteria penaltyurilor, care, evident, a reprezentat punctul culminant al unei confruntări care este definiția pentru un meci spectacol.

Croația – Spania 3-5 dp, Euro 2020, 28 iunie

Ne reîntoarcem la Euro 2020 pentru un alt joc de referință. Cel dintre Croația și Spania, Vă mai aduceți aminte de gafa lui Unai Simon, la pasa înapoi a lui Pedri. Era 1-0 pentru Croația deși spaniolii dominaseră startul de joc.

Ibericii au egalat prin Sarabia. Iar apoi au trecut în avantaj prin reușita lui Azpilicueta. S-au desprins apoi la 3-1 prin reușita lui Ferran Torres, după ce o alta, a lui Morata, fusese anulată pe motiv de ofsaid.

Însă când totul părea încheiat, croații au dat replica pe final. Au înscris în minutele 85 și 90+2, prin Orsic și Pasalic, și au trimis meciul în prelungiri. Tot croații au început mai bine și prelungirile. Dar nu ei au marcat, ci spaniolii, Morata și Oyarzabal stabilind scorul final.

Bristol Rovers – Oxford United 4-3, FA Cup, 16 noiembrie

Am văzut deja că atunci când conduci cu 3-1 nu înseamnă că ai și câștigat întâlnirea. Aveau să o simtă pe propria piele și jucătorii lui Oxford United, într-o rejucare din primul tur al FA Cup.

La finele timpului regulamentar tabela indica 1-1. Apoi, în numai 3 minute, oaspeții s-au desprins la două goluri distanță. În ultimele 10 minute însă, gazdele nu numai că au izbutit să egaleze, ci au marcat de trei ori, obținând și calificarea. Sion Spence, cu două reușite, ultima în minutul 118, a fost eroul lui Bristol în acel meci.

 

 

 

ADVERTISEMENT