News

Topul băncilor din România. De unde poți lua bani mai mulți: Banca Transilvania, CEC Bank, BRD, Raiffeisen, ING sau BCR

Care este banca din România de la care poți lua cei mai mulți bani. Acesta este topul instituțiilor bancare de la noi din țară.
19.01.2024 | 18:26
Topul bancilor din Romania De unde poti lua bani mai multi Banca Transilvania CEC Bank BRD Raiffeisen ING sau BCR
Banca din România de la care poți lua mai mulți bani. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este banca din România care oferă cei mai mulți bani. Nu este vorba despre împrumuturi bancare, ci despre salariile pe care le primesc angajații. Nu te-ai aștepta la instituția de pe primul loc.

Ce bancă din România care dă cei mai mulți bani

Dacă te-ai întrebat vreodată câți bani ai câștiga dacă te-ai angaja la bancă, trebuie să știi ca salariile diferă în funcție de instituția pe care o alegi. Unele plătesc mai bine decât altele.

ADVERTISEMENT

Banking News a realizat un top al instituțiilor bancare din țara noastră, analizând rapoartele financiare din anul 2022. Băncile supuse analizei sunt: Banca Transilvania, BCR, BRD Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank, ING Bank, CEC Bank, UniCredit Bank, Exim Banca Românească.

De asemenea, au mai fost analizate: Alpha Bank, OTP Bank, Garanti BBVA, Libra Internet Bank, First Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Vista Bank, Patria Bank, ProCredit Bank și Credit Europe Bank.

ADVERTISEMENT

De menționat este că cele 18 bănci asigură 90% din forța de muncă din sectorul bancar, iar la finalul anului 2022 aveau în total un număr de 51.857 de angajați- care au primit și o mărire de salarii, pentru care s-au alocat 6,5 miliarde de dolari.

Salariul mediu brut lunar a fost de aproximativ 11.640 de lei, în timp ce venitul anual net al acestor bănci a atins 3,8 miliarde de lei, iar taxele și impozitele plătite s-au ridicat la mai mult de 2,7 miliarde de lei.

ADVERTISEMENT
top bănci româniaing raifaissen
Topul băncilor din România.
Sutsa foto: BankingNews

Aceasta este banca care plătește cel mai bine

Conform topului, Banca Transilvania este cea mai mare din România, atât din punct de vedere al activelor, cât și al numărului de angajați. Instituția avea, în anul în care a fost făcută analiza, avea 9.199 de angajați.

Iar din punct de vedere al bugetului alocat pentru salarii, tot Banca Trasnilvania se clasează pe primul loc. La momentul cercetării, acesta era de 1,4 miliarde de lei, dublu față de BCR care avea cheltuieli de 787 de milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Însă, atunci când vorbim despre salarii medii brute, ING este prima bancă din clasament. Instituția oferea un salariu mediu brut lunar de 15.000 de lei. Următoarele locuri au fost ocupate de Vista Bank și BCR.

ADVERTISEMENT
Tags: