News

Topul latifundiarilor din Parlamentul României. Deputatul PSD Nicu Niță are peste 100 de terenuri, totalizând 1,3 milioane de metri pătrați

Au trecut 2 ani și jumătate din actualul mandat în Parlamentul României și există încă mulți aleși care nu s-au remarcat prea mult. Unii dintre ei au însă averi fabuloase.
26.07.2022 | 10:33
Nicu Niță are 61 de ani și face parte din grupul parlamentar PSD. El a avut nevoie de 13 pagini pentru a-și trece toate terenurile în declarația de avere / Foto: Facebook Nicu Niță
ADVERTISEMENT

Cel puțin patru parlamentari pot intra în concurență cu Gigi Becali, cel care este considerat încă cel mai bogat parlamentar pe care l-a avut România până acum. Deși au milioane de metri pătrați de teren, deputații nu apar în topurile de specialitate care măsoară averea oamenilor de afaceri români.

Dumitrița Gliga (PSD) are 700.000 mp de teren agricol

Dumitirița Gliga, deputat PSD Mureș, are 42 de ani și o avere impresionantă. În declarația ei de avere apar nu mai puțin de 20 de terenuri în: Reghin, Deda (Mureș), Suseni (Mureș), Toplița (Harghita), Glodeni (Mureș) și Voivodeni (Mureș).

ADVERTISEMENT

În total, Dumitrița Gliga deține 70 de hectare (700.000 mp) de teren agricol, 1,5 hectare în intravilan, 1,99 hectare de pădure, 2,388 mp de luciu apă și peste 4 hectare de teren extravilan.

Dumitrița Gliga are 2 case: una de 351 mp în Reghin și alta de 207 mp la Toplița. Ea a obținut în jur de 450.000 de lei din vânzarea de terenuri, doar anul trecut și are acțiuni de 1,3 milioane lei la o societate comercială.

ADVERTISEMENT

Nicu Niță (PSD) a avut nevoie de 13 pagini pentru a-și completa terenurile în declarația de avere

PSD-istul Nicu Niță (66 ani) este deputatul care a muncit cel mai mult la completarea declarației de avere. Niță deține peste 100 de terenuri agricole în județul Brăila (localitatea Unirea), totalizând mai mult de 1,3 milioane metri pătrați. Parlamentarul a avut nevoie de 13 pagini pentru a-și trece în revistă toate terenurile deținute.

La acestea se adaugă: 2 case de locuit (882 mp și 256 mp) în Brăila, 2 case de vacanță (372 mp în Eforie Nord și 350 mp în Predeal, cu terenul aferent) și spații comerciale în suprafață de 10.552 mp.

ADVERTISEMENT

Nicu Niță a obținut, anul trecut, peste 330.000 de lei dintr-un contract de arendă și 40.200 de lei din comercializarea cerealelor. El a primit și o subvenție de la stat (APIA), în valoare de 7.400 de lei.

Alexandru Popa (PNL): 1,35 milioane mp de teren, la 32 de ani

Tot din Brăila vine și Alexandru Popa (32 de ani), reprezentând PNL. Acesta deține 15 terenuri agricole, în suprafață totală de aproape 1,35 milioane mp, la care se adaugă trei parcele intravilane, în suprafață de 16.500 mp.

ADVERTISEMENT

Surprinzător, Alexandru Popa deține un singur imobil, o casă de 190 mp în localitatea brăileană Cireșu, care este în construcție.

Popa a obținut 80.000 de lei din arendă și a împrumutat PNL cu 130.000 de lei, sumă care i-a fost returnată în 2021. Soția deputatului, Ramona Popa, este profesoară și a încasat subvenții pentru pământ și motorină în valoare de 823.000 de lei.

Marian Țachianu (PNL), cel mai bogat latifundiar din Parlament

Marian Țachianu (61 ani), deputat PSD Dâmbovița, deține 12 terenuri agricole în suprafață totală de 150 de hectare (1.500.000 mp), 16 intravilane – 54 hectare (540.000 mp) și 2,25 hectare de pădure.

Țachianu are o casă de 582 mp în localitatea Braniştea, judeţul Dâmbovița și a obținut peste 51.600 de lei din activități de arendă. Țachianu este acționar majoritar la două companii și a împrumutat peste 200.000 de lei o a treia firmă (toate cu specific agricol).

Deputatul Țachianu nu deține mașini sau obiecte de preț (bijuterii, tablouri, etc), pe numele său.

Olivia Diana Morar (PNL) are 19 case și 15 terenuri

O mențiune specială merge la Olivia Diana Morar, deputat PNL de Bistrița Năsăud, care până la 43 de ani a acumulat o avere destul de importantă. Ea deține 6 case, 4 apartamente, un spațiu comercial și 8 imobile din alte categorii. La acestea se adaugă 15 terenuri intravilane de peste 8.000 mp și 216 mp în extravilan.

Olivia Morar conduce un automobil marca Audi și a obținut peste 100.000 de lei din chirii. În rest, PNL-ista nu are alte bunuri, conturi și nici datorii.

Recordul la terenuri îi aparține tot lui Gigi Becali

În 2012, pe vremea când era parlamentar, Gigi Becali declara 9 terenuri, totalizând 335 hectare de în circuitul agricol, 22 hectare de pădure, 49 hectare în intravilan și 12 hectare în extravilan. Becali nu deținea, pe numele lui, nicio casă și niciun apartament.

ADVERTISEMENT
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o...
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o dăm pe partea de Europe Style”
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN, ÎNLOCUIT la Kremlin?! Cine îl va înlătura: Va fi de folos într-o...
PUTIN, ÎNLOCUIT la Kremlin?! Cine îl va înlătura: Va fi de folos într-o Rusie fără Putin
Schimbări anului la WhatsApp. La asta nu se așteptau utilizatorii
Schimbări anului la WhatsApp. La asta nu se așteptau utilizatorii
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!