Sport

Jackpot! Houston Astros a câștigat titlul în baseball-ul american și i-a adus lui Jim McInvale o sumă record la pariuri: 75 de milioane de dolari! Video

Houston Astros a câștigat World Series, finala MLB, iar Jim McIngvale a spulberat recordul de câștiguri la pariuri, încasând 75 de milioane de dolari.
06.11.2022 | 11:14
Jackpot Houston Astros a castigat titlul in baseballul american si ia adus lui Jim McInvale o suma record la pariuri 75 de milioane de dolari Video
Jim „Mattress Mack” McIngvale ar putea pune mâna pe un pot record de 75 de milioane de dolari dacă Houston Astros câștigă titlul în baseball-ul nord-american.
ADVERTISEMENT
06-11-2022
09:14

Jackpot! Houston Astros, 4-1 în meciul 6, cu Philadelphia, a câștigat titlul, iar McInvale a bătut recordul all-time la pariuri

Houston Astros conducea, 3-2 la general, în finala baseball-ului american. Și juca, acasă, meciul 6, având șansa de a pune capăt disputei. Oficialii clubului au decis să-i ofere lui Jim „Mattress Mack” McInvale șansa de a da lovitura de începere.

Nu doar pentru valurile pe care le-a făcut pariul său și posibilitatea de a stabili un record all-time la pariuri. Ci și pentru modul în care fusese luat peste picior de fanii lui Philadelphia Phillies, după meciul 3, câștigat de adversari cu 7-0. Iar McInvale a făcut-o, în uralele fanilor.

Câteva ceasuri mai târziu, după un meci decis în al 6-lea inning, în care s-au marcat toate punctele, Astros a câștigat cu 4-1. Și, cu scorul general de 4-2, și-a adjudecat World Series.

Eroul meciului a fost Yordan Alvarez. Al cărui home run a răsturnat situația, de la 0-1, la 3-1.

Astros, aflată la a patra finală în șase ani, câștigă astfel primul titlu din 2017 încoace. Cu o echipă complet schimbată după scandalul care a marcat ultimul său triumf. Și condusă acum de Dusty Baker.

Cel care, la 73 de ani, după 25 de sezoane în MLB și trei echipe calificate în World Series, obține primul său inel de campion. Baker are la activ, ca manager, 3.884 de meciuri în sezonul regulat, din care a câștigat 2.093.

Desigur, a fost și succesul prin care Jim „Mattress Mack” McInvale a intrat în istoria pariurilor sportive. Mizase 10 milioane de dolari pe succesul favoriților săi la mai multe case.  3 milioane la Caesars, câte două la BetMGM și Barstool, și câte unul la WynnBet, Unibet și Betfred. Și a încast 75 de milioane de dolari.

Houston Astros a trecut, fără înfrângere de New York Yankees, și joacă, pentru a patra oară în șase ani, World Series. Finala MLB, liga profesionsită de baseball. O face cu ochii pe trofeu, dar și țintind recorduri. Și poate să-i ofere șansa unei performanțe de excepție și lui Jim ”Mattress Mack” McIngvale. Omul care nu se zgârcește când vine vorba despre sumele mizate la pariuri. Și care ar pune mâna pe un pot record în cazul unui succes al lui Astros: 75 de milioane de dolari!

McInvale a mizat 10 milioane de dolari pe Houston Astros și poate bate recordul all-time de câștiguri

James Franklin McInvale, cunoscut și sub numele de Jim „Mattress Mack”, este un cunoscut om de afaceri din Houston. Este proprietarul lanțului de retail Gallery Furniture. Și, la 81 de ani, deține o avere estimată la 300 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

A devenit cunoscut pentru modul în care și-a salvat, compania de mobilă, intervenind, în direct, la un post TV la care cumpărase spațiu de reclamă. N-a fost mulțumit de spot, a preferat să dialogheze cu un moderator, iar vorbele sale au ajuns la sufletul clienților.

Apoi, s-a vorbit despre el după ce, în 1992, alături de soția sa Linda, au fost producători executivi ai filmului de acțiune și comedie Sidekicks, cu Chuck Norris și Jonathan Brandis.

ADVERTISEMENT

În ultima vreme ține însă capul de afiș cu pasiunea sa pentru pariuri. Căci mizează milioane de dolari. Dar și pentru că, în caz de câștig, clienții beneficiază de oferte speciale. Primind, pentru achiziția unor produse selecționate, dublul sumei cheltuite.

Ei bine, la începutul acestei luni, McInvale i-a dezvăluit reporterului Greg Ivory de la Bleacher Report că a mizat 10 milioane de dolari că Houston Astros va câștiga World Series 2022.

ADVERTISEMENT

Va câștiga, va pierde? Doar capacitatea lui Astros de a câștiga, pentru prima dată după 2017, titlul în baseball-ul american îl poate ajuta. Dar despre finală, un bob zăbavă, vorbim imediat. După ce trecem în revistă alte pariuri gigant făcute de american în 2022.

Eșec la SuperBowl, cu un pariu record, dar și-a scos pârleala la finala NCAA

Pentru Super Bowl LVI, în februarie, Jim „Mattress Mack” McIngvale a mizat, în două pariuri separate, impresionanta sumă de 9,5 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Iar aproape jumătate din aceasta, mai exact 4,5 milioane, pe mobil, în timp ce se oprise, pentru a merge la toaletă, într-o benzinărie. Valoare care reprezintă un record all-time pentru mizele plasate prin intermediul platformei amintite.

A mizat pe succesul lui Cincinnati Bengals, în Super Bowl LVI. Și, cu două minute înainte de final probabil că zâmbea. Favoriții săi conduceau cu 20-16.

Însă, ulterior soarta i-a fost potrivnică. Rams a întors soarta partidei și s-a impus, 23-20. Al doilea succes din istorie și primul din 1999 încoace al celor din LA, a făcut să nu ia potul de 16,15 milioane și, evident, să piardă suma mizată.

Per total, doar în start de 2022, și exclusiv vizând fotbalul american, a ”cotizat” în contul caselor 15,43 milioane de dolari. Mizând pe succesele lui Alabama Crimson Tide în campionatul universitar, și pe New England Patriots și Tennessee Titans în NFL.

A izbutit însă să pună mâna și pe un câștig zdravăn, în aprilie, echilibrând balanța. Căci succesul lui Kansas în NCAA (campionatul universitar de baschet) i-a adus suma de 15 milioane de dolari.

Astros, o obișnuită a finalelor în ultimii ani, în luptă cu proprii demoni și recordurile

Houston Astros a câștigat World Series, finala campionatului de baseball nord-american, MLB, în 2017. Un succes umbrit de acuzații legate înșelăciune.

Mai exact, o anchetă The Athletic a dezvăluit că echipa folosea camere video pentru a filma ”semnalele” transmise de adversari și le transmiteau jucătorului lui care era la bătaie.

S-a lăsat cu suspendări, dar titlul nu le-a fost retras. Iar echipa este acum ”dușmanul” tuturor. Astfel că toată lumea a fost fericită că, deși a mai ajuns în ultimul act, nu a luat titlul.

”Faptul că suntem disprețuiți ne face mai puternici”, a spus managerul lui Astros, Dusty Baker. Iar echipa joacă a patra finală în șase ani după ce a trecut, cu victorii pe linie (8-7, 4-2 și 1-0) de Seattle și New York Yankees (4-2, 3-2, 5-0 și 6-5).

Astfel că li s-au alăturat celor de la Cincinnati Reds (1976) și Colorado Rockies (2007) între echipele cu o serie 7-0 în play-off. Și sunt la un succes distanță de cele opt victorii consecutive în post-sezon izbutit de Kansas City Royals în 2014.

Adversarul? Philadelphia Phillies. În fața căruia Astros va lupta pentru propria glorie. Dar și, indirect, pentru recordul lui McInvale.

ADVERTISEMENT