Sport

FRF încasează o sumă uriaşă de la UEFA după calificarea României la Euro 2024! Cum se împart banii

România s-a calificat la Euro 2024 şi FRF a lovit un adevărat jackpot de la UEFA. Forul condus de Răzvan Burleanu va încasa 10 milioane de euro pentru această performanţă.
19.11.2023 | 09:50
FRF incaseaza o suma uriasa de la UEFA dupa calificarea Romaniei la Euro 2024 Cum se impart banii
FRF încasează o sumă uriaşă de la UEFA după calificarea României la Euro 2024! Cum se împart banii. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

România s-a calificat la Euro 2024 după ce a reuşit să câştige cu Israel, scor 2-1. “Tricolorii” revin la un turneu final după o pauză de opt ani, ultima dată fiind la Campionatul European din 2016.

FRF ia o sumă uriaşă după calificarea României la Euro 2024! Jackpot de 10 milioane de euro

FRF dă o adevărată lovitură financiară odată cu această calificare. Forul condus de Răzvan Burleanu va încasa de la UEFA nu mai puţin de 10 milioane de euro pentru această performanţă.

ADVERTISEMENT

Din cele 10 milioane de euro, aproximativ 4 milioane urmează să fie împărţiţi între jucători şi membri staff-ului tehnic. Principalul criteriu de împărţire va fi cel al minutelor jucate în această campanie.

Stoichiţă: “Chiar dacă nu avem diurnă, cu siguranță vor fi bonusuri pentru performanță”

Bani vor încasa şi jucătorii care au bifat convocarea, dar nu au prins niciun minut în prima reprezentativă. De asemenea, angajaţii Federaţiei Române de Fotbal vor împărţi între 7-8%, adică 700.000 – 800.000 de euro:

ADVERTISEMENT

“Mi-aș dori să particip și eu la un turneu final. Am avut bucuria să o fac cu tineretul și juniorii de când sunt acum la Federație. Chiar dacă nu avem diurnă, cu siguranță vor fi bonusuri pentru performanță”, spunea Mihai Stoichiţă înaintea meciului la FANATIK SUPERLIGA.

Andrei Vochin: “Atunci toată premierea oamenilor din Federație, care sunt 150, a fost 7% din cât s-a primit de la UEFA”

Consilierul preşedintelui FRF, Andrei Vochin a explicat modalitatea în care se vor împărţi primele de calificare la Campionatul European din 2024:

ADVERTISEMENT

“Normal că subiectul… există precedent, da? La Campionatul European din Franța, prin Comitetul Executiv, s-a aprobat. (n.r. e deja stabilit cuantumul?) La jucători, antrenori, da, dar la staff-ul Federației nu.

Știu că atunci toată premierea oamenilor din Federație, care sunt 150, a fost 7% din cât s-a primit de la UEFA, adică 8 milioane de euro. Deci, a fost 7% suma oferită tuturor angajaților FRF.

ADVERTISEMENT

Acum cred că se primesc în jur de 10 (n.r. milioane de euro pentru calificare), probabil că același algoritm va fi. La jucători s-a păstrat același, din câte știu eu, la antrenori, la fel.

Ultimii, cu voia dumneavoastră, pe listă vor fi angajații federației, dar nu mai mult de 7-8% cred, că așa a fost și data trecută”, a spus Vochin la Orange Sport.

Naţionala României va juca marţi, de la ora 21:45, pe Arena Naţională, cu Elveţia. “Tricolorii” pot chiar să câştige grupa în cazul în care se vor impune în faţa naţionalei conduse de Murat Yakin.

ADVERTISEMENT
4,20 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „1 solist” la meciul România - Elveția