Sport

Totul despre România – Muntenegru, etapa 4 în Liga Națiunilor. Fanii cer demisia șefilor FRF și i-au scandat numele lui Gică Hagi

FANATIK oferă toate detaliile despre partida România - Muntenegru, din etapa a 4-a a grupei a 3-a a diviziei B din Liga Naţiunilor, returul partidei pierdute la Podgorica.
14.06.2022 | 23:06
Totul despre Romania  Muntenegru etapa 4 in Liga Natiunilor Fanii cer demisia sefilor FRF si iau scandat numele lui Gica Hagi
Totul despre România – Muntenegru, etapa 4 în Liga Națiunilor. Fanii s-au dezlănțuit în debutul meciului cu torțe și fumigene. Video
ADVERTISEMENT
14-06-2022
20:17

Fanii cer demisia șefilor FRF și i-au scandat numele lui Gică Hagi

După golul al treilea marcat de muntenegreni, fanii veniți pe stadion au început să ceară demisia conducerii Federației Române de Fotbal, având și scandări mai dure la adresa federalilor.

Totodată, suporterii au început să îi scandeze numele lui Gică Hagi, pe care îl stimează enorm pentru ce a făcut pentru națională.

14-06-2022
20:04

Fanii au continuat să aprindă torțe și în a doua repriză. Una a ajuns pe teren

Fanii României au continuat să aprindă torțe și fumigene și în a doua repriză, iar aceștia și-au mai epuizat din „arsenalul” pregătit pentru meciul cu Muntenegru la scurt timp după cel de-al doilea gol primit de „tricolori”.

Torța ajunsă pe teren
Torța ajunsă pe teren
14-06-2022
18:57

Fanii s-au dezlănțuit în debutul meciului cu torțe și fumigene. Video

Fanii naționalei s-au dezlănțuit chiar în debutul meciului cu Muntenegru, aprinzând mai multe torțe și fumigene într-un spectacol pirotehnic de zile mari.

Totuși, astfel de manifestări vor fi sancționate de UEFA, care nu este de acord cu show-uri pirothenice în timpul meciurilor de fotbal.

Imagine de la spectacolul pirotehnic de pe stadionul Giulești
Imagine de la spectacolul pirotehnic de pe stadionul Giulești
Imagine de la spectacolul pirotehnic de pe stadionul Giulești
Imagine de la spectacolul pirotehnic de pe stadionul Giulești

14-06-2022
18:16

Gică Craioveanu îl atacă pe Edi Iordănescu înainte de România - Muntenegru

Gică Craioveanu l-a atacat pe Edi Iordănescu chiar înainte de meciul României cu Muntenegru: „Nu poți să îți bați joc de un jucător, n-ai cum să faci asta…

Trebuie să îl iei deoparte, să îi explici, să îi spui unde a greșit, nici nu știu ce s-a întâmplat, sincer, o fi comentat, o fi înjurat, dar chiar și așa, chiar dacă a greșit Ivan în vreun fel, toți merităm altă șansă. Iar Ivan e unul dintre cei mai buni atacanți de la echipa națională acum”.

„Și dacă ar fi greșit… și eu mai reacționat aiurea la Quique Sanchez Flores, că era aproape de-o seamă cu mine, și am greșit, și aveam 37 de ani, dar toți merităm o altă șansă”, a spus Gică Craioveanu, la TV DigiSport.

„Dacă antrenorul a luat această decizie, trebuie să îi explice jucătorului. Ivan e un jucător important, a jucat destul de bine, a înscris goluri. Nu știu care e relația dintre jucători și selecționer. Nu vreau să intru într-o polemică, selecționerul are putere deplină asupra alegerilor sale, dar cred că trebuie să îi explice jucătorului de ce

Stoichiță: „Eu fac mai multe calcule economice, vreau să fac mai mult calcule în economia grupei, nu privind vreo revanșă. E presiune, e o miză a jocului, în plus, eu cred că băieții sunt conștienți că au oferit o bucurie mare suporterilor după victoria cu Finlanda. Vreau să-i felicit pe cei din Giulești pentru felul în care s-au comportat cu echipa, chiar și atunci după ce am ratat penalty-ul, pentru că mulți s-au ridicat în picioare și au încurajat echipa.

Acest entuziasm ne ajută, stadionul le oferă un suport fanilor pentru a se manifesta ca niște adevărați suporteri, ținem minte și ce s-a întâmplat la meciurile de pe teren propriu jucate de Rapid”, a spus și Florin Răducioiu, la TV OrangeSport.

14-06-2022
17:44

Vestiarul din Giulești este gata pentru meciul România - Muntenegru

Pe canalul oficial de YouTube al Federației Române de Fotbal, a fost prezentat un videoclip cu vestiarul stadionului Giulești, înainte de România – Muntenegru.

14-06-2022
16:47

Tribunele din Giulești încep să freamăte

Fanii echipei naționale vor fi din nou la datorie, în tribunele stadionului Rapid, pentru ultima reprezentație a ”tricolorilor” din această lună în Liga Națiunilor.

La fel ca și la precedenta partidă găzduită de arena din Giulești 1-0 cu Finlanda, suporterii au ajuns la stadion cu două ore mai devreme, mulți dintre aceștia preferând să intre deja pe stadion pentru a fi alături de fotbaliști și pe perioada încălzirii.

Conform organizatorilor în tribune vor fi aproximativ 14.000 de fani, toate biletele scoase la vânzare fiind epuizate. De menționat că gazonul se prezintă în condiții foarte bune deși a plouat torențial la București.

14-06-2022
15:08

Ploaie torențială cu patru ore înaintea duelului cu Muntenegru

Natura s-a dezlănțuit cu doar patru ore înaintea meciului contra Muntenegrului, ultimul pentru ”tricolori” în actuala campanie în Liga Națiunilor.

A plouat torențial în București, dar gazonul stadionului din Giulești arată în continuare foarte bine, deși organizatorii partidei nu au avut timp să-l acopere cu o prelată pentru a-l proteja.

Dacă este să ne raportăm la tradiția populară, ar trebui să fie o seară perfectă pentru ”tricolori”. Pentru cei superstițioși, ploaia torențială într-o zi importantă reprezintă semn de belșug.  

14-06-2022
12:35

Echipamentul cu care va evolua România în meciul cu Muntenegru

Federația Română de Fotbal a anunțat oficial că jucătorii vor juca în galben și în partida cu Muntenegru din Giulești, în timp ce adversarii vor evolua în roșu.

„La ședința tehnică din această dimineață au fost confirmate culorile echipamentului de joc. Dacă la partida de la Podgorica am evoluat în alb, fiind oaspeți, în această seară tricolorii vor îmbrăca tricoul galben. Partida se va disputa cu casa închisă, la stadion urmând a fi prezenți și 25 de suporteri din Muntenegru”, a transmis FRF.

14-06-2022
10:33

Lotul României pentru confruntarea cu Muntenegru! Ivan, Creţu şi Mitriţă sunt out

Edi Iordănescu a ales cei 23 de jucători pentru meciul dintre România şi Muntenegru, care se va disputa marţi, pe stadionul Giuleşti. Au rămas în afara lotului: Mihai Aioani, Andrei Ivan, Virgil Ghiţă, Alexandru Creţu şi Alexandru Mitriţă. 

14-06-2022
09:20

Radulovic și Radunovic s-au contrazis la conferința de presă

Selecționerul Miodrag Radulovic (54 de ani) și fundașul muntenegrean Risto Radunovic (30 de ani) s-au contrazis în declarații la conferința de presă de dinaintea meciului cu România, din UEFA Nations League.

Antrenorul oaspeților debordează de optimism, după ce naționala sa a reușit să câștige partida tur de la Podgorica, scor 2-0. Radulovic crede că „tricolorii” vor avea aceași soartă și în Giulești.

„Eu cunosc calitatea echipei naţionale a României. Sigur că ştim că vor fi unele schimbări în primul unsprezece al României, dar nu ne vor surprinde. Nu cred că va fi o diferenţă în teren faţă de meciul tur. Noi ne-am informat foarte bine, ştim la ce să ne aşteptăm mâine seară (n.r. – diseară)”, a declarat Miodrag Radulovic.

În schimb, fundașul stânga, care evoluează în Liga 1 pentru FCSB, nu este de acord cu selecționerul și crede că pe el și colegii săi îi va așepta un duel extrem de greu. Radunovic l-a lăudat în special pe Octavian Popescu, coechipierul său de la club.

„Sunt pregătit pentru meci sunt conştient că acesta va fi mult mai greu decât cel de la Podgorica. Dar mă bucur că joc în România. Sunt sigur că se schimbă nişte lucruri în naţionala României faţă de meciul tur. Însă noi am arătat atunci cum trebuie să jucăm şi trebuie doar să repetăm lucrul ăsta.

România nu are un star în echipă, însă are calitate de la mijloc în sus, iar în apărare îl are căpitan pe Vlad Chiricheş care joacă la un nivel înalt. Colegul meu de la FCSB, Tavi Popescu, e un talent foarte mare şi îi doresc să progreseze cât mai mult. E un jucător foarte bun”, a declarat Risto Radunovic.

 

14-06-2022
06:22

Imagini cu „tricolorii” de la antrenamentul oficial

Selecționata pregătită de Edi Iordănescu a efectuat aseară ultimul antrenament înaintea meciului cu Muntenegru de pe Giulești, care va începe astăzi, la ora 21:45. La TV partida va fi transmisă în direct pe postul Prima TV.

„Tricolorii” caută a doua victorie la rând în actuala ediție de UEFA Nations League, după cea cu Finlanda, scor 1-0. În primele două partide, România a pierdut cu Muntenegru (0-2) și cu Bosnia-Herțegovina (0-1).

13-06-2022
17:48

„Tricolorii” au fost vizitați de Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță la antrenament

FRF a anunțat că toate biletele puse în vânzare pentru meciul dintre România și Muntenegru au fost vândute, iar „tricolorii” au fost vizitați la antrenament de către Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță.

Președintele Federației și directorul tehnic au dorit să discute cu fotbaliștii înainte de partida cu Muntenegru, care ne poate ajuta să ne relansăm în lupta din grupa B a Ligii Națiunilor.

Antrenamentul naționalei. Sursă foto: sportpictures.eu
Antrenamentul naționalei. Sursă foto: sportpictures.eu
13-06-2022
14:59

România – Muntenegru se joacă cu casa închisă

La fel ca și la precedentul meci al ”tricolorilor ” în Giulești, aceștia vor fi susținuți din tribune de aproximativ 14.000 de fani. Toate biletele scoase la vânzare s-au epuizat.

Primul succes din actuala ediție a Ligii Națiunilor a creat emulație în rândul suporterilor echipei naționale, care au cumpărat toate tichetele și promit din nou să facă atmosferă incendiară.

O victorie a ”tricolorilor” i-ar duce pe aceștia peste Muntenegru, adversarul din această ultimă etapă din prima parte a competiției continentale. În funcție de rezultatul meciului dintre Bosnia & Herțegovina și Finlanda, România ar putea încheia campania pe locul 2 al grupei.

13-06-2022
13:23

Muntenegrenii Sead Haksabanovic și Adam Marusic nu joacă la București

Fotbaliștii Sead Haksabanovic și Adam Marusic nu au făcut deplasarea la București pentru meciul cu România, de marți.

Cei doi sunt oameni de bază în echipa din Muntenegru. Conform CG Sport, Marusic a suferit o accidentare în meciul cu Bosnia și Herțegovina, iar Sead Haksabanovic a acuzat o stare de oboseală accentuată.

Cei doi au fost titulari în meciul tur de la Podgorica câștigat de Muntenegru cu scorul de 2-0. Mai mult, Haksabanovic a fost pasatorul decisiv la golul de 1-0.

13-06-2022
06:11

Edi Iordănescu a împărțit, iar, lotul în două

”Tricolorii” pregătesc intens ultima partidă din prima parte a campaniei din Liga Națiunilor, contra Muntenegrului, de marți.

Duminică seara, selecționerul Edi Iordănescu a împărțit, iar, lotul în două grupuri. Fotbaliștii care au evoluat din primul minut al duelului cu Finlanda au efectuat o ședință de recuperare.

De partea cealaltă a terenului, rezervele și jucătorii care nu au prins foaia de joc cu nordicii s-au pregătit la intensitate maximă și au arătat multă poftă de joc.

12-06-2022
10:53

Un avocat din Portugalia va oficia la centru duelul cu Muntenegru

UEFA a anunțat brigada de arbitrii care a fost delegată la meciul României cu Muntenegru de marți, ultimul din prima parte a sezonului 2022 a Ligii Națiunilor.

La centru va oficia Joao Pinheiro, un arbitru de doar 34 de ani, de meserie avocat. Lusitanul a condus în acest sezon nu mai puțin de 35 de partide, dintre care 4 în preliminariile Europa League și Conference League, dar și duelul pentru Supercupa Portugaliei Sporting Lisabona – Braga 2-1.

Pincheiro va fi asistat la cele două tușe de Tiago Costa și Bruno Alves Jesus, iar al patrulea oficial va fi Vitor Ferreira, toți din Portugalia.

România a reuşit prima victorie sub bagheta lui Edi Iordănescu, o victorie cu 1-0 oe teren propriu în faţa Finlandei venită la a cincea încercare pentru noul selecţioner, care după trei eşecuri şi un egal intrase deja în galeria performanţelor negative la echipa naţională.

Victoria cu Finlanda a schimbat moralul jucătorilor înainte de România – Muntenegru

Fără îndoială, este o victorie de moral, care poate schimba în  bine mentalul jucătorilor după seria negativă şi care, chiar dacă suntem în continuare pe locul 4 în grupă, adică ultimul, poate fi începutul unui reviriment pentru tricolori care să conteze în lupta pentru primele două locuri.

ADVERTISEMENT

Desigur, dincolo de victorie rămîn destule lucruri de rezolvat, pentru că nu putem sta doar cu şampaniile deschise doar pentru că am bătut Finlanda. E mult de muncă în continuare, relaţiile de joc trebuie îmbunătăţite iar conlucrarea dintre compartimente trebuie să aibă ca efect o creştere a gradului de incisivitate spre poarta adversă dar şi o mai mare atenţie în faza defensivă.

Obiectivul este câştigarea meciului cu Muntenegru

Cu acest meci am ajuns la jumătatea campaniei din Liga Naţiunilor. Urmează primul joc din retur şi ultimul până în septembrie, când vor avea loc ultimele două partide. Ultimul meci din seria de patru din luna iunie se va juca tot acasă, pe stadionul Valentin Stănescu din Giuleşti, unde am învins Finlanda, marţi, 14 iunie, de la ora 21:45 şi adversar va fi Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Obiectivul este clar câştigarea celor trei puncte, pentru a urca în clasament şi a putea aborda cu şanse reale ultimele două etape, la tomană. Cu siguranţă este şi o mare dorinţă de revanşă a tricolorilor după ce au pierdut primul meci al acestei campanii cu 2-0 la Podgorica, pe fondul unei evoluţii foarte slabe, culminând cu cele două uriaşe gafe ale căpitanului Chiricheş, transformate în goluri de către adversar.

Cvartetul Popescu – Olaru – Cicâldău – Sorescu a înviorat jocul

Edi Iordănescu spunea după meci faptul că victoria cu Finlanda a descătuşat tensiunea existentă şi că rchipa are şi caracter şi viitor. România şi-a construit succesul în prima repriză, când a avut şi golul şi marile ocazii, pentru că a avut un mijloc foarte ofensiv şi dinamic prin cvartetul Popescu –  Olaru- Cicâldău – Sorescu, activitatea lor punându-l mult în mişcare pe vârful Puşcaş, care chiar dacă a ratat un penalty a fost foarte greu de ţinut.

ADVERTISEMENT

În momentul în care, pe parcursul reprizei secunde selecţionerul a schimbat pe parcurs toţi jucătorii cu spirit ofensiv din linia mediană şi a introdus fotbalişti cu caracter defensiv am început din nou să suferim şi finlandezii au venit peste noi, ratând cel puţin două excelente şanse de a egala.

Edi Iordănescu va face schimbări în echipă şi cu Muntenegru

Este clar că în meciul cu Muntenegru trebuie să începem din nou cu o formulă ofensivă, care să asigure o construcţie fluentă şi rapidă spre poarta adversă. Victoria este singura care ne poate ţine serios în cărţi pentru ultimele etape. Absenţi siguri sunt Iulian Cristea, plecat în Italia, pentru a vedea cum se va rezolva ruptura de ligamente şi Dennis Alibec.

ADVERTISEMENT

Însă trebuie analizat cu atenţie faptul că sunt jucători, cum sunt Chiricheş şi Niţă, care au fost pe teren toate minutele în această perioadă foarte condensată de meciuri şi că s-a acumulat un grad mare de oboseală care poate favoriza şi o uzură fizică. Sigur vor fi iarăşi câteva rotaţii în echipă şi rămâne de vâzut dacâ vor primi acum o şansă şi debutanţii de la Sepsi, Păun şi Ştefănescu.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,71 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la meciul România – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT