Sport

Totul despre situația financiară de la Rapid: “Niciodată nu s-au retras bani din acest club”

Acționarii Rapidului au oferit detalii cheie la „Suflet de rapidist” despre situația financiară din Giulești. Cât valorează în prezent clubul de sub Podul Grant.
26.11.2023 | 11:44
Totul despre situatia financiara de la Rapid Niciodata nu sau retras bani din acest club
Acționarul Rapidului a vorbit despre situația financiară a clubului. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Rapid s-a metamorfozat după venirea lui Dan Șucu în acționariatul clubului, în primăvara anului 2022. În parteneriat cu Victor Angelescu, acționarul majoritar din Giulești a readus clubul „alb-vișiniu” în lupta pentru titlu, însă obiectivele sunt mult mai mărețe. În direct la „Suflet de rapidist”, Victor Angelescu a anunțat care este valoarea Rapidului din prezent.

Acționarii Rapidului, detalii cheie despre situația financiară a clubului: „Valoarea este asta”

Victor Angelescu, acționarul minoritar de la Rapid cu 30%, a vorbit pe larg la emisiunea moderată de Robert Niță despre situația financiară actuală a Rapidului. Angelescu a explicat că nu există împrumuturi, iar toate investițiile se rezumă la mărirea de capital social.

ADVERTISEMENT

Patronul a dezvăluit că Rapidul valorează în prezent minim 10 milioane de euro. „Mărirea de capital nu se poate face decât prin mărire de capital. Nu există împrumuturi. În momentul de față, noi avem zero împrumuturi.

Toți banii sunt în club, în valoarea clubului. Asta e diferența enormă între capital social și împrumuturi. În momentul care mărești capitalul social, valoarea companiei se mărește. Astăzi, valoarea Rapidului, oricine ar vrea să facă orice, este de minim 10 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Pe lângă asta, lumea trebuie să știe că în momentul în care s-ar întâmpla ceva patronii își pun împrumuturile. În momentul în care se întâmplă ceva ești primul care trebuie să își ia banii de la masa credală”, a declarat Victor Angelescu, în exclusivitate, la „Suflet de rapidist”.

„Domnul Șucu are investiții foarte mari. Niciun acționar nu a retras bani de la Rapid”

Rapid a înregistrat în ultimele ferestre de mercato câteva plecări pe bani mulți. Este vorba despre Antonio Sefer, Marko Dugandzic sau Rareș Ilie. Totuși, Victor Angelescu a menționat că investițiile au fost peste sumele încasate de Rapid de pe urma transferurilor.

ADVERTISEMENT

„Dacă s-ar întâmpla ceva, eu și domnul Șucu nu avem nimic de luat. Investiția este peste tot ce înseamnă încasări. Din acei 10 milioane de euro s-au cheltuit peste tot ce am încasat noi fie că este vorba despre Sefer, Dugandzic, drepturi TV sau Rareș Ilie. Au fost cheltuieli peste. 

Nici atunci când am fost eu, înainte să fie domnul Șucu și nici acum, niciun acționar nu a luat dividende la acest club. Niciun acționar nu a retras bani de la acest club. Totul a fost investiție din ce în ce mai mare”, a mai spus Victor Angelescu.

ADVERTISEMENT

Victor Angelescu anunță noi investiții la Rapid: „Vrem un club care să se susțină singur”

Victor Angelescu a dezvăluit că Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid, a înregistrat investiții semnificative și că ar fi indicat ca formația antrenată de Bergodi să joace în Champions League pentru ca deținătorul Mobexpert să își recupereze o parte din bani. De asemenea, Angelescu a anunțat noi investiții în cadrul clubului.

„Urmează alte investiții, dar logic, vrem la un moment dat, în câțiva ani, să poată să fie un club ca cele din afară care se susține singur, care are o strategie clară de marketing, care știe ce face, care vinde jucători și care ajunge în grupele cupelor europene. 

Până o să scoatem noi bani o să treacă… Domnul Șucu are investiții foarte mari, trebuie să joci în Champions League (n.r. ca să scoți bani). Repet, atunci va fi bine pentru toată lumea.

Atunci înseamnă că Rapidul e sigur pe termen lung și nu depinde de nimeni. Asta e cel mai important pentru suporteri”, au fost cuvintele lui Victor Angelescu, la „Suflet de rapidist”.

„Suflet de rapidist” se vede LIVE și EXCLUSIV pe site-ul FANATIK.RO în fiecare marți, ora 13:30, după FANATIK SUPERLIGA. Emisiunea moderată de Robert Niță poate fi urmărită în premieră pe canalul de Youtube FANATIK.RO și pagina de facebook Horia Ivanovici în fiecare joi, ora 10:30.

Victor Angelescu, detalii cheie despre situația financiară de la Rapid

ADVERTISEMENT