News

Toyota Mirai stabilește un record mondial pentru cel mai lung drum cu un plin de hidrogen

Toyota Mirai dovedește că mașinile cu hidrogen pot fi o alternativă bună pentru viitor, stabilind un record mondial pentru drumul cu un singur plin.
01.06.2021 | 14:33
Toyota Mirai stabileste un record mondial pentru cel mai lung drum cu un plin de hidrogen
ADVERTISEMENT

Mașinile cu hidrogen nu sunt nici măcar aproape de popularitatea vehiculelor electrice, când vine vorba de automobile cu emisii zero. Cu toate acestea, reușita celor de la Toyota aduce în centrul atenției aceste mașini.

Călătoria care a intrat în Cartea Recordurilor a început în dimineața zilei de 26 mai, la ora 5:43. Automobilul a plecat de la stația de hidrogen Hysetco, din Orly, și s-a oprit abia după 1003 kilometri conduși, totul cu un singur plin.

ADVERTISEMENT

La finalul cursei, mașina încă mai arăta o autonomie de 9 kilometri.

Acești ceva mai mult de o mie de kilometri au fost parcurși pe drumuri publice, la sud de Paris, în zonele Loir-et-Cher și Indre-et-Loire, iar distanța și consumul au fost certificate de o autoritate independentă.

Pentru această încercare, a fost folosit hidrogen verde. Consumul automobilului a fost de 0,55 kilograme de hidrogen/ 100 kilometri, asta în condițiile în care Mirai poate stoca 5,6 kilograme de combustibil.

ADVERTISEMENT

Toyota se laudă cu un automobil cu hidrogen de generație a doua, care are un sistem de celule mai eficient, alături de o capacitate de stocare sporită și aerodinamică îmbunătățită.

Toyota Mirai, gata de drum cu un plin făcut în doar 5 minute

Astfel, automobilul poate fi condus aproximativ 650 de kilometri în condiții normale. Un avantaj imens față de mașinile electrice apare la ”pompă”, sau mai bine zis la stația de încărcare.

ADVERTISEMENT

Dacă o mașină electrică are nevoie de zeci de minute pentru o încărcare completă, Mirai este gata să pornească la drum în mai puțin de 5 minute, dacă este alimentată la o stație de 700 bar.

Pentru a stabili recordul de 1003 kilometri, șoferii au adoptat un stil de condus eco, dar nu au folosit tehnici speciale, ce n-ar putea fi folosite și de conducătorii auto de zi cu zi.

ADVERTISEMENT

În total, patru piloți au condus această Toyota Mirai de-a lungul a celor 1003 kilometri parcurși pentru recordul mondial.

”Este o provocare incredibilă pe care am îndeplinit-o cu noua Mirai. Doresc să mulțumesc echipelor Toyota France și Toyota Europe, dar și celor de la Energy Observer, alături de care avem o viziune și o ambiție comună. Doar cu ajutorul parteneriatelor solide vom putea contribui către o societate mai bună și mai prietenoasă cu mediul înconjurător”, a declarat Frank Marotte, CEO al Toyota France, arată toyota.eu.

ADVERTISEMENT