News

Traficul feroviar, reluat pe ruta București – Constanța. Trenurile înregistrează încă întârzieri

Traficul feroviar a fost reluat pe ruta București – Constanța, după deraierea unui marfar la Fetești. Trenurile înregistrează întârzieri chiar și acum.
22.07.2021 | 10:49
Traficul feroviar reluat pe ruta Bucuresti  Constanta Trenurile inregistreaza inca intarzieri
ADVERTISEMENT

Traficul feroviar pe ruta București – Constanța a fost reluat după ce un marfar a deraiat, miercuri, la Fetești. Linia a fost redeschisă azi-noapte, la ora 2.30. Trenurile încă înregistrează întârzieri.

Astfel, toate trenurile de călători spre și dinspre litoral vor circula pe ruta directă Bucureşti – Constanţa.

ADVERTISEMENT

Pe raza staţiei Feteşti, traficul va fi redirecţionat pe un singur fir, în zona care a fost afectată de deraierea trenului de marfă.

Traficul feroviar, reluat pe ruta București – Constanța. Trenurile înregistrează încă întârzieri

Traficul feroviar a fost reluat pe ruta București – Constanța după ce ieri a deraiat un marfar la Fetești. Sute de călători au trăit clipe de coșmar după ce au așteptat ore întregi să poată pleca spre destinație.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA prin intermediul unui comunicat de presă.

„Toate trenurile de călători spre și dinspre litoral circulă, începând cu ora 2.30, pe ruta directă București – Constanța, dar la Fetești traficul este redirecționat pe un singur fir, în zona afectată de deraierea trenului de marfă”,  se arată în comunicatul transmis de reprezentanții CFR.

ADVERTISEMENT

Echipele de intervenție eu reușit să repună pe șină cele cinci vagoane deraiate, potrivit comunicatului CFR. Totodată, acestea au reușit să finalizeze lucrările de reparații la linia de cale ferată.

„Echipele de intervenție ale CFR SA au reușit până acum să repună pe șină toate cele 5 vagoane deraiate și, de asemenea, să termine lucrările de reparații la linia de cale ferată, inclusiv la firul de contact, cel care asigură alimentarea locomotivelor cu energie electrică. Însă, unele intervenții în zona deraierii sunt încă în desfășurare”, au mai anunțat reprezentanții CFR.

ADVERTISEMENT

Traficul feroviar a fost blocat după deraierea unui marfar la Fetești

Miercuri, 21 iulie, traficul feroviar a fost blocat după ce un tren de marfă a deraiat la Fetești. Circulația a fost blocată pe magistrala M 800 Bucureşti – Constanţa, iar călătorii au așteptat ore întregi să poată pleca la destinație.

Trenul de marfă avea un total de 40 de vagoane și aparține operatorului ROFERSPED.

După acest incident au fost puse la dispoziție locomotive electrice și Diesel pentru a efectua circulaţia pe rute deviate prin Feteşti – Ţăndărei – Făurei – Buzău – Ploieşti şi respectiv Feteşti – Ţăndărei – Slobozia – Ciulniţa.

Trenurile au traversat rutele deviate, însă au ajuns la destinație cu întârzieri de aproximativ trei ore.

Incidentul a avut loc la numai o zi după ce un alt tren de marfă a deraiat pe ruta București – Constanța, afectând traficul feroviar.

ADVERTISEMENT