News

Ministrul apărării neagă o legătură cu Ucraina a tragediei aviatice din Dobrogea: ”Este imposibil. A fost un accident”

Mulți români se întreabă dacă tragedia aviatică de miercuri seară, din Dobrogea, are legătură cu războiul din Ucraina. Vasile Dîncu, ministrul apărării, reacționează pe această temă.
03.03.2022 | 23:35
Ministrul apararii neaga o legatura cu Ucraina a tragediei aviatice din Dobrogea Este imposibil A fost un accident
ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu spune că este ”imposibil” ca tragedia aviatică de miercuri seară, din Dobrogea, să aibă legătură cu războiul ruso-ucrainean. Ministrul apărării a precizat că a fost vorba despre un accident.

De ce nu are legătură cu Ucraina tragedia aviatică din Dobrogea. Explicațiile ministrului apărării

Vasile Dîncu a mai subliniat că spațiul aerian este permanent monitorizat și că este ”aproape exclusă eroarea umană”. Totodată, el a mai transmis că până la finalizarea anchetei nu se pot face speculații.

ADVERTISEMENT

”Este imposibil. Nu există nicio legătură, nu poate exista nicio legătură între ce se întâmplă în Ucraina şi ce s-a întâmplat în acest caz.

Spaţiul aerian este monitorizat 24 din 24 (…) Este aproape exclusă eroarea umană. Era o vreme imposibilă care s-a înrăutăţit pe parcurs.

ADVERTISEMENT

Trebuie să analizăm şi vom analiza (…) şi condiţiile de management al acestei acţiuni. Vom vedea ce se întâmplă”, a declarat Vasile Dîncu, joi, la Digi 24.

Avionul și elicopterul, prăbușite în Dobrogea, erau vechi de 4 decenii

Ministrul apărării a mai dezvăluit că avionul MiG-21 al și elicopterul IAR 330-Puma erau vechi de 40 de ani, iar până la momentul tragediei s-au efectuat numeroase exerciții cu ele.

ADVERTISEMENT

”A fost un accident, încă nu avem concluziile anchetei (…) nu putem să facem speculaţii. Este condiţia tehnică pentru acel MIG, ele sunt în procedură de înlocuire.

Au 40 de ani de când au intrat în serviciul Armatei Române şi am avut numeroase exerciţii”, a mai clarificat Vasile Dîncu, ministrul apărării.

ADVERTISEMENT

Reamintim că miercuri seară un avion MIG 21 LanceR al aviației române a dispărut de pe radar și a pierdut legătura cu turnul de control.

Ulterior, s-au demarat operațiuni de identificare a aeronavei cu un elicopter IAR 330-Puma, dar și acesta a dispărut. Mai târziu, MApN a confirmat prăbușirea lor și moartea a opt persoane.

ADVERTISEMENT