Life

Tragedie în lumea muzicii populare. Marian Toma, solistul vocal de la Doina Oltului, a murit la doar 31 de ani

Tragedie în lumea muzicii populare. Marian Toma, solist vocal în cadrul Ansamblului Doina Oltului, a murit la vârsta de 31 de ani.
03.04.2023 | 19:07
Tragedie in lumea muzicii populare Marian Toma solistul vocal de la Doina Oltului a murit la doar 31 de ani
Marian Toma, solistul vocal de la Doina Oltului, a murit la 31 de ani. Sursa foto: Facebook, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea muzicii populare, după ce Marian Toma, solistul vocal din cadrul Ansamblului Profesionist “Doina Oltului”, a murit la vârsta de doar 31 de ani. Interpretul a suferit un accident vascular cerebral.

Marian Toma, solistul vocal de la Doina Oltului, a murit la doar 31 de ani

Decesul interpretului de muzică populară a fost anunțat de reprezentanții Ansamblului Profesionsit pentru Promovarea Culturii Tradiţionale “Doina Oltului”. Solistul vocal a suferit un AVC, iar medicii nu l-au mai putut salva.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă seara, cântărețul a acuzat o stare de rău. A ajuns la UPU Slatina, unde medicii au constatat că a suferit un accident vascular cerebral cu inundare masivă a creierului, informează gazetanoua.ro. După câteva ore, solistul a fost transferat la un spital din Capitală. Din păcate, astăzi a decedat.

“Cu mare durere în suflete anunţăm că Marian Toma, colegul şi prietenul nostru, a trecut în nefiinţă. (…) Transmitem condoleanţe familiei şi celor apropiaţi. Astăzi, 3 aprilie, lumina refecletoarelor s-a stins pentru Marian! Odihnă veşnică, coleg şi prieten drag!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții Ansamblului.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Marian Toma

Marian Toma a avut mai multe realizări profesionale de-a lungul timpului. În afară de activitatea de solist vocal în cadrul Ansamblului Profesionist “Doina Oltului”, în care era membru din 2009, a fost și membru în cadrul Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Olt. Acolo a fost, din 2019, tot solist vocal, de muzică populară și ușoară.

A absolvit Facultatea de Muzică București. De altfel, muzica a fost cea mai mare pasiune a sa, pe care a vrut să o transmită și altor generații. A deschis Școala de Muzică “Marian Toma”, unde copiii au frecventat cursurile de chitară și voce.

ADVERTISEMENT

“Solist vocal în cadrul Ansamblului Profesionist pentru Promovarea culturii Tradiţionale ‘Doina Oltului’ din anul 2009, iar din anul 2019 a activat, tot ca solist vocal, de muzică populară şi uşoară, în cadrul Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Olt.

Absolvent al Facultăţii de Muzică Bucureşti, Marian şi-a dedicat, scurta sa viaţă, scenei şi publicului. Muzica a fost pasiunea lui cea mai mare şi a reuşit să-şi încânte de nenumărate ori semenii, primind aplauze la scenă deschisă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a insuflat dragostea pentru muzică şi multor copii ce i-au frecventat cursurile de chitară şi voce în cadrul Şcolii de Muzică ‘Marian Toma’.”, se ,mai arată în postarea Ansamblului.

Internauților nu le-a venit să creadă, mai ales că solistul era foarte tânăr. În doar câteva ore de la anunțul trist, peste 200 de persoane au transmis mesaje de condoleanțe familiei tânărului.

ADVERTISEMENT