Sporturi

Tragedie în lumea sportului! Doi jurnalişti sportivi au murit din cauza coronavirusului! Unul dintre ei trebuia să participe la Liverpool – Atletico Madrid

20.03.2020 | 16:52
Tragedie in lumea sportului Doi jurnalisti sportivi au murit din cauza coronavirusului Unul dintre ei trebuia sa participe la Liverpool  Atletico Madrid
ADVERTISEMENT

Coronavirusul nu cruţă nici lumea sportului. Doi jurnalişti spanioli au decedat după ce au fost infectaţi cu virusul COVID-19. Jose Maria Candela (RNE) şi Tomás Díaz-Valdés (fost jurnalist AS) au decedat după ce au fost infectaţi cu virusul.

Tragedie în lumea sportului! Doi jurnalişti sportivi au murit din cauza coronavirusului!

Jose Maria Candela ar fi împlinit 60 de ani în luna iunie a anului viitor. Poreclit “Chema”, o abreviere de la Jose Maria, jurnalistul a murit de “Sfântul Iosif”, ziua tatălui. Fiul său în vârstă de 17 ani a încercat să îl sune, însă nimeni nu a răspuns la telefon.

ADVERTISEMENT

Dispariţia lui Chema Candela a fost anunţată pe Twitter de Radio Nacional de Espana (RNE), postul de radio la care muncea. Pompierii l-au găsit fără suflare la 1 noaptea. RNE susţine că jurnalistul a murit de coronavirus, însă el nu fusese testat, după cum spune Juan Antonio Prieto, un membru AIPS.

“Chema trebuia să participe la meciul Liverpool – Atletico Madrid!”

“Chema a fost un bun prieten de-ai mei. Trebuia să participe la meciul dintre Liverpool şi Atletico Madrid de pe Anfield, pe 11 martie. Nu s-a simţit bine de o săptămână şi programarea la doctor era programată pentru 20 martie. Nu fac aceste teste în Spania. 

ADVERTISEMENT

Fratele său este ultimul cu care a vorbit după prânz. Nu s-a simţit bine, chiar dacă nu avea febră. S-a simţit obosit şi respira greu. Fratele său i-a sugerat să se odihnească puţin şi ochii săi nu s-au mai deschis”, a spus Prieto.

În aceeaşi zi cu Chema, a decedat Tomas Diaz-Valdes, un reporter veteran al ziarului spaniol AS timp de 30 de ani. Jurnalistul a trecut în nefiinţă la vârsta de 78 de ani, complicaţiile infecţiei de coronavirus fiind fatale.

ADVERTISEMENT

Valdes a participat la mai multe Cupe Mondiale!

Valdes a participat la mai multe Cupe Mondiale până la finalul anilor 90, apoi a lansat două reviste specializate pe sectorul auto, “Top Auto” sau “Top Motor”. Jurnalistul a fost un pilot amator în tinereţe.

“A fost un om elegant, cu o mustaţă uriaşă. A fost reprezentativ tipului de jurnalism old-fashion. Mai calm, mai puţin agresiv, dar competent şi pasionat. Adios Tomas, o să ne lipseşti”, se scrie despre cel care a fost Tomas Diaz-Valdes.

ADVERTISEMENT
Tags: