News

Tragedie în Portul Constanța: bărbat de 58 de ani, lovit de tren. Anunțul Serviciului de Transporturi Maritime

Un bărbat de 58 de ani a murit, noaptea trecută, după ce a fost lovit de un tren în Portul Constanța. Anunțul Serviciului de Transporturi Maritime.
02.05.2023 | 10:47
Tragedie in Portul Constanta barbat de 58 de ani lovit de tren Anuntul Serviciului de Transporturi Maritime
Accident mortal în Portul Constanța: un bărbat a fost lovit de tren. Anchetă a Serviciului de Transporturi Maritime. Sursa foto (ilustrativ): ct100.ro
ADVERTISEMENT

Tragedie în Portul Constanța, în noaptea de luni spre marți, acolo unde un bărbat de 58 de ani a fost lovit de tren. Anunțul Serviciului de Transporturi Maritime (STM).

Accident mortal în Portul Constanța: un bărbat a fost lovit de tren. Anchetă a Serviciului de Transporturi Maritime

Din primele informații, evenimentul tragic de la malul mării a avut loc pe 2 mai, în jurul orei 00.30. Atunci, polițiști din cadrul Serviciului de Transporturi Maritime au fost sesizați cu privire la faptul că, în incinta Portului Constanța, s-a produs un accident feroviar.

ADVERTISEMENT

Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat tragedia. Se pare că un bărbat, de 58 de ani, care ar fi încercat să traverseze calea ferată, ar fi fost lovit de o locomotivă aflată în deplasare.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Transporturi Maritime au spus că incidentul s-a produs între Poarta 5 și Poarta 6 a Portului Constanţa. Cazul grav de noaptea trecută s-a soldat cu deschiderea unui dosar penal.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului feroviar, bărbatul a decedat. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea măsurilor privind securitatea și sănătatea în muncă și neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă“, au precizat reprezentanții IPJ Constanța, citați de CTNews.

Accident de navigație produs în Portul Constanța, în weekend

Reamintim că, în weekendul trecut, în Portul Constanța a avut loc și un accident de navigaţie. Acesta a fost raportat sâmbătă, la ora 5:30 am., în dana Terminal Barje 5 a Portului Constanţa.

ADVERTISEMENT

Aici, un împingător sub pavilion Cehia s-a scufundat. Ambarcațiunea a intrat în coliziune cu un convoi de barje care se afla în manevră. În scurt timp, 3 împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu 4 pompe pentru evacuarea apei. Din păcate, în ciuda eforturilor, împingătorul avariat s-a scufundat.

Nu s-au raportat victime. Toți cei 5 membri ai echipajului au fost salvaţi. De asemenea, nu au fost nici urme de poluare. Ca măsură de siguranţă fost amplasat un baraj anitipoluant.

ADVERTISEMENT

După accident, în zonă s-a emis un aviz către navigatori privind pericolul de navigaţie în zonă. Căpitănia Portului Constanţa a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

ADVERTISEMENT