News

Tragedie în Satu Mare. O mamă acuză medicii de moartea bebelușului ei: „Tot m-au împins de burtă să iasă copilul”

Părinții așteptau cu nerăbdarea venirea pe lume a bebelușului. Însă, totul s-a transformat într-un coșmar din cauza medicilor.
29.08.2023 | 09:46
Tragedie in Satu Mare O mama acuza medicii de moartea bebelusului ei Tot mau impins de burta sa iasa copilul
Tragedie în Satu Mare. O mamă acuză medicii de moartea bebelușului. Colaj Fanatik/ Foto: Bihorjust.ro/Hepta
ADVERTISEMENT

Tragedie în Satu Mare, acolo unde un bebeluș a murit a doua zi după naștere. Mama copilului acuză medicii că l-ar fi maltratat în timpul travaliului. Micuțul a suferit fracturi craniene şi hemoragie cerebrală.

O mamă din Satu Mare acuză medicii de moartea bebelușului ei

O familie din Satu Mare trece printr-o adevărată dramă, după ce a fost nevoită să își îngroape nou-născutul. Mama băiețelului are doar 20 de ani, iar la această vârstă fragedă a fost în situația în care a asistat neputincioasă la moartea copilului.

ADVERTISEMENT

Potrivit părinților, sarcina nu a prezentat nicio problemă pe durata celor nouă luni. Ei așteptau cu nerăbdare sosirea pe lume a bebelușului. Însă, ziua aceea a fost umbrită de o tristețe fără margini.

Evenimentul nefericit s-a întâmplat la Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Satu Mare. Femeia era în 40 de săptămâni când s-a prezentat la unitatea medicală pentru a naște.

ADVERTISEMENT

Însă, cadrele medicale nu ar fi procedat corespunzător și ar fi făcut anumite manevre care au pus în pericol viața bebelușului. Drept urmare, micuțul s-a stins la o zi de la naștere, în urma problemelor.

Cadrele medicale sunt acuzate de ucidere din culpă

Mama îndurerată, Maria Magdalena Horvath, susține că la naștere au asistat trei medici, o asistentă medicală și o moașă. „Tot m-au împins de burtă să iasă copilul, dar fără rezultat. După, doamna doctor a zis să împing iar cu toată puterea mea, am împins şi a ieşit băieţelul”, a spus femeia, pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Din păcate, starea micuțului era critică. Astfel, s-a hotărât ca acesta să fie transferat cu un elicopter SMURD la Maternitatea Oradea, a Spitalului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor.

La puțin timp, bebelușul s-a stins din viață. Cauzele morții precizate în certificatul de deces, conform Bihorjust.ro, sunt următoarele: „insuficienţă cardio-respiratorie severă, hematom epicranian masiv, hematom subdural, şoc hipovolemic (provocat de hemoragie masivă şi fractura cutiei craniene – n.a.) şi traumatism obstetrical cu fractura cutiei craniene”.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale care au asistat la nașterea micuțului sunt acuzate de ucidere din culpă. De asemenea, reprezentanții spitalului desfășoară o anchetă internă: „Spitalul constituie prin decizie managerială o comisie de analiză şi evaluare a cazului. Concluziile acestei comisii le vom face publice la momentul finalizării anchetei penale”, a transmis Rodica Lohan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare.

 

ADVERTISEMENT