Sport

Tragedie în sporturile cu motor! Pilotul Dilano van ‘t Hoff a decedat după un accident suferit la Spa-Francorchamps. Video

Tragedie în lumea sporturilor cu motor. Pilotul olandez Dilano van 't Hoff a decedat după un accident suferit la Spa-Francorchamps la doar 18 ani.
01.07.2023 | 15:20
Tragedie in sporturile cu motor Pilotul Dilano van t Hoff a decedat dupa un accident suferit la SpaFrancorchamps Video
Tragedie în sporturile cu motor! Pilotul Dilano van 't Hoff a decedat după un accident suferit la Spa-Francorchamps. Sursa: Facebook FIA
ADVERTISEMENT

Lumea sporturilor cu motor este în stare de şoc după un accident horror la Spa Francorchamps. Pe renumitul circuit belgian s-a desfăşurat sâmbătă o etapă din Formula Regional European Championship.

Tragedie în sporturile cu motor! Pilotul Dilano van ‘t Hoff a decedat la Spa

Pilotul olandez Dilano van ‘t Hoff, în vârstă de 18 ani, a decedat după un accident horror petrecut pe linia dreaptă care urmează virajului Eau Rouge. A fost un accident în lanţ şi monopostul olandezului, rămas pe centrul pistei, a fost lovit din plin.

ADVERTISEMENT

Din păcate, pilotul în vârstă de 18 ani a decedat imediat. Ştirea a fost confirmată de FIA, care a emis un comunicat semnat de preşedintele Stefano Domenicali:

„Suntem atât de tristi să aflăm despre dispariția lui Dilano van ‘t Hoff astăzi la Spa-Francorchamps. Dilano a murit în urmărirea visului său de a ajunge la apogeul sportului cu motor.

ADVERTISEMENT

Împreună cu întreaga comunitate de sport cu motor, gândurile noastre sunt la familia lui și la cei dragi”, se arată în comunicatul celor de la FIA.

VEZI VIDEO: 

Accident în lanţ în care au fost implicaţi cinci piloţi!

Dilano van ‘t Hoff a debutat în Formula Regional European Championship în septembrie 2021, pentru MP Motorsport pe circuitul Ricardo Tormo, din Spania.

ADVERTISEMENT

Pe 1 iulie 2023, pe circuitul de la Spa-Francorchamps a plouat torenţial. Iar condiţiile dificile au dus la accidentul în lanţ în urma căruia Dilano van’t Hoff şi-a pierdut viaţa, la doar 18 ani. Dintre cei cinci piloţi implicaţi, doi au suferit răni şi au primit îngrijiri medicale.

În urmă cu patru ani, Hubert a decedat într-un mod asemănător

În urmă cu patru ani, tot la ieşirea din virajul Eau Rouge a decedat pilotul francez Anthoine Hubert. Cele două accidente sunt asemănătoare, în condiţiile în care şi monopostul francezului a fost izbit în plin de un altul.

ADVERTISEMENT

În acest weekend, caravana Formulei 1 este în Austria, pe circuitul de la Spielberg. Sâmbătă, de la ora 17:30 va avea loc cursa de sprint, iar duminică, de la ora 16:00 va avea loc cursa.

ADVERTISEMENT