News

Tragedie în Teleorman. O mamă şi fetița ei au murit într-un incendiu provocat de un scurtcircuit

O mamă și fetița ei de trei ani au murit în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit. Pompierii au stins focul în două ore.
22.05.2023 | 12:19
Tragedie in Teleorman O mama si fetita ei au murit intrun incendiu provocat de un scurtcircuit
Foto: O mamă şi copilul ei de trei ani au decedat în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit în Teleorman. Foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

O mamă și fetița ei de trei ani au decedat, luni dimineață, într-un incendiu cauzat de un scurtcircuit. Tragedia s-a produs în localitatea  Vârtoapele de Sus din județul Teleorman. Pompierii au intervenit la fața locului. Focul a fost stins în două ore.

Incendiul a fost stins în două ore

“Astăzi  dimineaţă, în jurul orei 08.30, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Roşiorii de Vede au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de locuinţă, din localitatea Vârtoapele de Sus.

ADVERTISEMENT

La sosirea echipajelor de intervenţie, cu două autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi un echipaj medical SAJ, s-a constatat faptul că incendiul se manifesta la nivelul unui dormitor, iar în interior se aflau două victime decedate, o femeie de circa 35 de ani şi o fetiţă de aproape 3 ani, mamă şi copil”, au precizat reprezentanții ISU Teleorman.

Potrivit ISU Teleorman, incendiu a fost stins în două ore. Acesta a fost cauzat de un scurtcircuit electric. În acest context, ISU Teleorman recomandă verificarea regulată a instalației electrice, avertizează asupra utilizării instalațiilor electrice improvizate și sugerează că, în cazul adăugării de noi echipamente, să se asigure că instalația existentă poate gestiona consumul suplimentar.

ADVERTISEMENT

Cetățenii sunt îndemnați să verifice periodic cordonul de alimentare al aparatelor electrice și să îl înlocuiască când este uzat. Se recomandă să nu se utilizeze prize sau întrerupătoare deteriorate. De asemenea, este important să evitați suprasolicitarea unei prize, deoarece unele incendii pot fi declanșate de solicitarea excesivă a unei surse de curent.

Incendiu violent pe calea ferată din Dâmbovița

Tot luni, echipa de pompieri din Dâmbovița a intervenit pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la locomotiva unui tren de marfă în comuna Tărtășești. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții ISU Dâmbovița, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD au fost trimise la fața locului. La momentul sosirii echipajelor de intervenție, focul se manifesta în camera motoarelor. Potrivit informațiilor furnizate de ISU Dâmbovița, nu au fost raportate victime în urma acestui incident.

ADVERTISEMENT

Încă un incident violent a avut loc joia trecută, atunci când o fabrică din Timișoara a luat foc. Incidentul a generat momente de panică. Aproximativ 40 de muncitori aflați în hala de producție au reușit să se evacueze în timp util, scăpând astfel de flăcări. Incendiul s-a extins treptat și a afectat o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați.

Una dintre secțiile afectate a fost cea dedicată producției de piese auto și vopselei. Toți cei 40 de angajați prezenți în incinta fabricii în momentul izbucnirii incendiului au reușit să se autoevacueze. Spre fericire, nu au fost raportate victime.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost trimise mai echipaje de intervenție, inclusiv pompierii din Detașamentul 2 Timișoara, cu autospecială de primă intervenție și comandă, 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o cisternă cu apă și o autoscară mecanică.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: