News

Tragedie în Teleorman. O mamă şi fetița ei au murit într-un incendiu provocat de un scurtcircuit

O mamă și fetița ei de trei ani au murit în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit. Pompierii au stins focul în două ore.
22.05.2023 | 12:19
Tragedie in Teleorman O mama si fetita ei au murit intrun incendiu provocat de un scurtcircuit
Foto: O mamă şi copilul ei de trei ani au decedat în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit în Teleorman. Foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

O mamă și fetița ei de trei ani au decedat, luni dimineață, într-un incendiu cauzat de un scurtcircuit. Tragedia s-a produs în localitatea  Vârtoapele de Sus din județul Teleorman. Pompierii au intervenit la fața locului. Focul a fost stins în două ore.

Incendiul a fost stins în două ore

“Astăzi  dimineaţă, în jurul orei 08.30, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Roşiorii de Vede au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de locuinţă, din localitatea Vârtoapele de Sus.

ADVERTISEMENT

La sosirea echipajelor de intervenţie, cu două autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi un echipaj medical SAJ, s-a constatat faptul că incendiul se manifesta la nivelul unui dormitor, iar în interior se aflau două victime decedate, o femeie de circa 35 de ani şi o fetiţă de aproape 3 ani, mamă şi copil”, au precizat reprezentanții ISU Teleorman.

Potrivit ISU Teleorman, incendiu a fost stins în două ore. Acesta a fost cauzat de un scurtcircuit electric. În acest context, ISU Teleorman recomandă verificarea regulată a instalației electrice, avertizează asupra utilizării instalațiilor electrice improvizate și sugerează că, în cazul adăugării de noi echipamente, să se asigure că instalația existentă poate gestiona consumul suplimentar.

ADVERTISEMENT

Cetățenii sunt îndemnați să verifice periodic cordonul de alimentare al aparatelor electrice și să îl înlocuiască când este uzat. Se recomandă să nu se utilizeze prize sau întrerupătoare deteriorate. De asemenea, este important să evitați suprasolicitarea unei prize, deoarece unele incendii pot fi declanșate de solicitarea excesivă a unei surse de curent.

Incendiu violent pe calea ferată din Dâmbovița

Tot luni, echipa de pompieri din Dâmbovița a intervenit pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la locomotiva unui tren de marfă în comuna Tărtășești. Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții ISU Dâmbovița, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD au fost trimise la fața locului. La momentul sosirii echipajelor de intervenție, focul se manifesta în camera motoarelor. Potrivit informațiilor furnizate de ISU Dâmbovița, nu au fost raportate victime în urma acestui incident.

ADVERTISEMENT

Încă un incident violent a avut loc joia trecută, atunci când o fabrică din Timișoara a luat foc. Incidentul a generat momente de panică. Aproximativ 40 de muncitori aflați în hala de producție au reușit să se evacueze în timp util, scăpând astfel de flăcări. Incendiul s-a extins treptat și a afectat o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați.

Una dintre secțiile afectate a fost cea dedicată producției de piese auto și vopselei. Toți cei 40 de angajați prezenți în incinta fabricii în momentul izbucnirii incendiului au reușit să se autoevacueze. Spre fericire, nu au fost raportate victime.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost trimise mai echipaje de intervenție, inclusiv pompierii din Detașamentul 2 Timișoara, cu autospecială de primă intervenție și comandă, 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o cisternă cu apă și o autoscară mecanică.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat...
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat decizia imediat
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Schimbări majore la permise. Cine va fi obligat să îl reînnoiască la 2...
Schimbări majore la permise. Cine va fi obligat să îl reînnoiască la 2 ani
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același...
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același oraș din Mexic
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
De la covor la fulger: cum funcționează electricitatea statică
De la covor la fulger: cum funcționează electricitatea statică
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Răzvan Fodor, DEVASTAT de SEPARAREA de Irina Fodor. Ce mesaj i-a transmis în...
Răzvan Fodor, DEVASTAT de SEPARAREA de Irina Fodor. Ce mesaj i-a transmis în momentul despărţirii FOTO
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la...
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la NATO
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume