News

Tragedie în Thailanda. O româncă de 23 de ani a murit după ce a căzut în gol lângă o cascadă

Tragedie în Thailanda. O turistă româncă de 23 de ani a murit după ce a căzut în gol la cascada Na Muang (de pe insula Koh Samui), în timp ce făcea o fotografie.
17.05.2022 | 10:42
Tragedie in Thailanda O romanca de 23 de ani a murit dupa ce a cazut in gol langa o cascada
Turista româncă s-a apropiat prea mult de marginea cascadei. Foto pxhere.com
ADVERTISEMENT

Incidentul a fost raportat în jurul orei 15:00. Când salvatorii au ajuns la fața locului și au verificat pulsul femeii, ea nu mai prezenta semne vitale. Sunt precizările făcute de Chayapon Intarasupa, primarul districtului Koh Samui.

Fotografie fatală pentru românca de 23 de ani

Prietenul tinerei le-a spus salvatorilor că femeia făcea o fotografie pe marginea celui de-al patrulea nivel al cascadei. Într-un moment de neatenție a alunecat și s-a lovit cu capul de o stâncă situată la al doilea nivel.

ADVERTISEMENT

Conform autopsiei, turista avea răni mari în zona cefei. Autoritățile thailandeze au transmis că tânăra decedată este Nane-Iosana Bodea, care studia la Universitatea din Viena.

Ea era cazată la hotelul Bang Po Village din Tambon Mae Nam, în partea de nord a insulei Samui. Corpul ei a fost trimis la spitalul Koh Samui pentru efectuarea autopsiei.

ADVERTISEMENT

În presa din Thailanda a fost relatat și incidentul de la 14 noiembrie 2019. Atunci, Bastien Palmier, un turist francez în vârstă de 30 de ani, a căzut la aceeași cascadă după ce a încercat să facă un selfie.

Poliția face cercetări la fața locului. Foto: RTP Cyber Village Koh Samui Police Station

Pe traseul există numeroase panouri cu mesaje care avertizează turiștii despre pericolele ce pot apărea la cascada Na Muang. Printre ele se numără și fotografiile realizate în cele mai periculoase zone, conform bangkokpost.com.

ADVERTISEMENT

Cascadele de pe Insula Samui

Pe insula Samui se află mai multe cascade, iar cele mai populare sunt cascadele Na Muang, numite astfel deoarece peretele de stâncă este violet.

Cascadele Na Muang se află la sud de vârfurile centrale ale insulei, aproximativ la jumătatea distanței dintre cele două coaste. Un drum de intrare asfaltat duce de pe strada principală care leagă Hua Thanon, la sud de Lamai, de Nathon.

ADVERTISEMENT

Există, de fapt, două niveluri la cascade. Pentru a ajunge la cel mai înalt nivel este nevoie de câteva drumeții, pe jos sau cu elefantul. Nivelul inferior are o înălțime de 30 de metri, cu apa care cade în cascadă peste o stâncă abruptă într-o piscină adâncă. Acolo se și poate înota, conform thailandforvisitors.com.

 

 

ADVERTISEMENT