News

Tragedie în Ungaria. Doi morți, după ce un microbuz cu români s-a ciocnit cu un tractor și o dubiță

Un microbuz în care călătoreau mai mulți români a fost implicat într-un accident grav în Ungaria. Două persoane au decedat și alte nouă au ajuns la spital.
10.07.2022 | 21:53
Tragedie in Ungaria Doi morti dupa ce un microbuz cu romani sa ciocnit cu un tractor si o dubita
Accidentul s-a soldat cu doi morți și nouă răniți Foto: haon.hu
ADVERTISEMENT

Microbuzul, condus de un bărbat de 40 de ani din comuna Todireşti din județul Vaslui, se deplasa pe drumul european 42 din Ungaria, în apropiere de graniţa cu România.

Doi morți, după ce un microbuz cu români s-a ciocnit cu un tractor și o dubiță

În jurul orei 04.00, autovehiculul înmatriculat în judeţul Vaslui, a fost implicat într-un grav accident, un impact violent cu un tractor şi cu o dubiţă.

ADVERTISEMENT

Potrivit jurnaliştilor din Ungaria, citați de Antena 3, microbuzul a intrat în depăşirea tractorului, iar din motive încă necunoscute, şoferul român a atins tractorul, apoi a tras de volan şi a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit de dubiţă.

În urma impactului, trei pasageri au rămas încarceraţi.

Victimele au fost transportate cu ambulanțele la spitalele din zonă. În total, doi oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi nouă au ajuns la spital.

ADVERTISEMENT

Dintre cei nouă răniţi, opt sunt în stare foarte gravă.

Se fac demersuri pentru informarea familiilor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bihor a emis duminică un comunicat de presă cu privire la accidentul produs în Ungaria.

“În dimineața zilei de duminică, ora 03.56, pe raza județului Hajdu – Bihar din Ungaria (la o distanță de circa 20 km de Oradea) a avut loc un accident rutier, în care a fost implicat un autovehicul Ford Transit, soldat cu un bărbat decedat și rănirea altor 6 persoane, printre care si conducătorul auto.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost identificat în persoana numitului O. Ovidiu (40 ani) din comuna Todirești care este internat cu răni grave la Spitalul din localitatea Berettyoujfalu din Ungaria.

Printre celelalte 5 persoane rănite, pasageri ai microbuzului, se regăsește un bărbat din Vulturești (30 ani) și o femeie din Vaslui (31 ani) – se pare că era cu minorul (nu s-a reușit sa se afle starea acestuia).

ADVERTISEMENT

Alte 2 persoane ar fi din județul Iași, iar cu privire la una nu s-a aflat de unde este.

Se fac demersuri pentru informarea familiilor, atât a persoanei decedate cât și a răniților, de pe raza județului Vaslui”, se arată în informarea ISU Bihor.

ADVERTISEMENT