News

Tragedie la Ambasada României din Ungaria. Mesajul transmis de autorități: ”A plecat dintre noi prea tânăr”

Mircea Leucea, ministru plenipotențiar și membru al echipei de diplomați români din Ungaria, a murit. Ambasada României a transmis condoleanțe familiei.
26.09.2022 | 23:01
Tragedie la Ambasada Romaniei din Ungaria Mesajul transmis de autoritati A plecat dintre noi prea tanar
A murit membrul Ambasadei României la Budapesta.
ADVERTISEMENT

Ambasada României a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și deplânge moartea lui Leucea.

Deces la Ambasada României din Ungaria

Reprezentanții Ambasadei României la Budapesta anunță că Mircea Leucea avea o experiență ”solidă” și subliniază faptul că diplomatul român a murit ”prea tânăr”.

”Suntem triști să anunțăm trecerea în neființă a colegului nostru de la Ambasada României în Ungaria, Mircea Leucea. Diplomat de carieră, ministru plenipotențiar cu o solidă experiență, Mircea a plecat dintre noi prea rapid, prea tânăr, lăsându-ne copleșiți și pustiiți de durere și neputință.

ADVERTISEMENT

Mircea, rămânem în suflet cu bunătatea, spiritul deschis și profesionalismul care ți-au marcat existența. Îți mulțumim pentru colegialitate, prietenie, inițiativă și parteneriatul în meciurile de tenis, fotbal sau excursiile cu bicicletele.

Și mai mult decât atât pentru că ai fost unul din cei mai buni pământeni. Condoleanțe familiei. Drum lin, Mircea!”, este precizat în comunicatul Ambasadei României în Ungaria.

ADVERTISEMENT

Vestea s-a răspândit rapid în rândurile prietenilor și cunoscuților familiei Leucea, mai ales că tânărul Mircea Leucea provinea dintr-o familie cu renume în țara noastră.

”Suntem alături de colegul nostru, domnul profesor General Dr. Crăciun Leucea și de familia acestuia la marea durere pricinuită de trecerea la cele veșnice a fiului lor Mircea Leucea. Mircea Leucea a fost ministru plenipotențiar la Ambasada Romaniei de la Budapesta, la secția politică.

ADVERTISEMENT

Ne desparțim astfel de un tânăr remarcabil din diplomația românească. Comunitatea academică a Universitãții Agora transmite sincere condoleanțe”, a transmis președintele Universității Agora din Oradea, apropiat al familiei Leucea.

Tatăl lui Mircea Leucea, generalul Crăciun Leucea, a fost general de armată timp de 12 ani. În 2008, bărbatul a înființat Poliția Comunitară din Oradea.

ADVERTISEMENT

Ambasada României la Budapesta a fost în centrul atenției după declarațiile rasiste făcute de Viktor Orban, în contextul în care toată lumea aștepta să vadă care e reacția oficială a ambasadorului român din Ungaria.

”Văd în premieră inclusiv afirmaţii rasiste. Nu ai nicio scuză pentru a nu te delimita categoric. O discuţie cu ambasadorul ungar la Bucureşti, ca de altfel rechemarea ambasadorului României în Ungaria pentru consultări, pentru o perioadă limitată de timp, pentru a vedea totuşi cum restartăm relaţia bilaterală, mi s-ar fi părut minimală. Aceste măsuri fac parte din jocul diplomatic, ca să nu politizăm şi să nu generăm reacţia unora din România care au tentaţii extremiste de acelaşi tip”, transmitea Cristian Diaconescu, fost diplomat român.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Aerul condiționat poate face ravagii. Sănătatea, grav afectată
Aerul condiționat poate face ravagii. Sănătatea, grav afectată
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită