News

Tragedie lângă Barcelona, un tren a lovit un grup de tineri care mergeau la un festival. Patru dintre ei au murit

Trei băieţi şi o fată, cu vârste între 19 şi 22 de ani, au murit duminică seară la Montmelo, fiind loviţi de tren în timp ce traversau şinele de cale ferată.
11.09.2023 | 11:39
Tragedie langa Barcelona un tren a lovit un grup de tineri care mergeau la un festival Patru dintre ei au murit
Imagine de la locul accidentului Foto: manolo Garcia / ara.cat
ADVERTISEMENT

Cel puțin patru persoane au murit duminică, după ce au fost lovite de o locomotivă în apropiere de Barcelona, în timp ce încercau să traverseze o linie de cale ferată, au anunțat serviciile de urgență. De asemenea, trei tineri au fost răniți.

La 300 de metri de locul tragediei era un pasaj subteran

Accidentul s-a produs la Montmelo, lângă capitala Cataloniei, când șapte persoane traversau șinele de cale ferată printr-o într-o locație interzisă, a transmis într-un comunicat „Renfe”, operatorul feroviar de stat spaniol.

ADVERTISEMENT

Cei patru tineri decedați, cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani, făceau parte dintr-un grup de șapte ce mergeau la un festival de muzică techno. La aproximativ 300 de metri de locul prin care au traversat aceştia şinele de cale ferată există un pasaj subteran.

Victimele sunt trei fete și un băiat care, potrivit surselor anchetei, traversau calea ferată cu intenția de a participa la Festivalul Duro, un eveniment muzical care s-a anunțat ca „primul festival hard techno din Catalonia” și care a avut parte de o aflenţă mare de public.

ADVERTISEMENT

Alberto Serrano, care locuiește în apropierea locului tragediei, a explicat că în această există o mică curbă, care îngreunează vizibilitatea. „Este un real pericol, dar oamenii traversează de obicei pe aici”, spune el. Vicente, un alt vecin care locuiește chiar lângă locul accidentului, spune şi el că atunci când au loc evenimente în aer liber în acea zonă, participanții traversează în mod obişnuit prin acel loc.

Festivalul, cu peste 15.000 de participanți, a continuat în ciuda tragediei, dar unii dintre dintre participanți au fost cuprinşi de indignare. Un cuplu, care a aflat de accident de la ziarişti a declarat: “Plecăm. Suntem în stare de șoc”. Aceasta a fost a doua ediție a festivalului, dar mulţi sunt convinși că nu va mai avea loc şi o treia ediţie.

ADVERTISEMENT

După cum notează El Pais, trenurile  catalane au un precedent tragic în accidente cu victime multiple. În timpul festivalului Sant Joan, din 2010, un tren a lovit 30 de tineri în stația Castelldefels Playa (Barcelona). Au fost 13 morți și peste 12 răniți, majoritatea cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani. Grupul coborase dintr-un tren Cercanías și se îndrepta spre plajă, traversând șinele, când a fost surprinși de un alt tren.

În trenul implicat în accident se aflau 170 de persoane, care nu au suferit răni și nu au necesitat îngrijiri medicale. La fața locului au fost trimise opt ambulanțe și un elicopter, iar Serviciul de Urgenţă a activat și o echipă de trei psihologi în cazul în care vreunul dintre martorii accidentului necesită ajutor,

ADVERTISEMENT