News

Tragedie rutieră. Cel puţin 27 de morţi, după ce un autobuz s-a prăbuşit într-o râpă, în Mexic

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere s-a produs joi în Mexic, în statul Oaxaca, după ce un autobuz a căzut într-o râpă.
06.07.2023 | 13:09
Tragedie rutiera Cel putin 27 de morti dupa ce un autobuz sa prabusit intro rapa in Mexic
Imagine de la accidentul de autobuz din Mexic Foto: Facebook/Seguridad Pública y Vialidad Municipal Tlaxiaco
ADVERTISEMENT

Cel puțin 27 de pasageri au murit joi într-un accident care a avut loc în Mexic, după ce şeferul unui autobuz plin cu pasageri a pierdut controlul volanului și a ieşit de pe șosea, căzând într-o râpă adâncă de 25 de metri, au anunțat autoritățile.

Cel puţin 20 de pasageri au fost răniţi în accident

Accidentul s-a petrecut în regiunea Mixteca din sudul statului Oaxaca. Secretarul de stat pentru Afaceri Interne, Jesus Romero, a anunțat că 27 de persoane au murit în accident, inclusiv un copil de un an și jumătate. El a mai spus că în jur de 20 de persoane au fost rănite, unele dintre ele în stare foarte gravă.

ADVERTISEMENT

Potrivit declarațiilor, șoferul autobuzului ar fi pierdut controlul vehiculului și a căzut într-o râpă. „Se pare că lipsa de calificare și oboseala au provocat accidentul”, a spus Romero pentru un post local de televiziune. Poliția a făcut publice fotografii care care arată autobuzul răsturnat și complet distrus.

Autobuzul plecase din Ciudad de Mexico pentru a-i duce pe pasageri într-o serie de sate mici, îndepărtate de munte, din regiunea săracă Mixteca. “Având în vedere tragicul accident din această dimineață în orașul Magdalena Penasco al unui autobuz de la CDMX, care se îndrepta spre Santiago Yosondua, șoferii care circulă în zonă sunt rugați să fie extrem de precauți și să cedeze traficului”, a transmis poliția statală din Oaxaca.

ADVERTISEMENT

Accidentele rutiere mortale sunt frecvente în Mexic, de obicei din cauza vitezei mari, a condițiilor proaste a vehiculului sau a oboselii șoferului. În plus, majoritatea călătorilor preferă să călătorească cu autobuzele, uneori operate de mici companii de transport care deservesc comunități îndepărtate cu vehicule vechi, care ar trebui scase din uz.

Agenţiile de presă amintesc că pe autostrăzile țării au crescut și accidentele cu camioane de marfă. Nu mai departe de miercuri, un accident care a implicat vehicule de marfă s-a soldat cu opt persoane rănite pe o autostradă din statul Queretaro, din centrul ţării.

ADVERTISEMENT

În lui mai, cel puțin 18 turiști au murit când autobuzul lor s-a prăbușit într-o râpă din statul vestic Nayarit. În aceeași lună, 13 persoane au murit când o dubă de pasageri și un camion s-au ciocnit pe o autostradă din statul Tamaulipas, din nord-estul statului.

Ultimul accident semnificativ de autobuz din Oaxaca s-a produs cu puţin mai mult de un an în urmă. Şapte morți, inclusiv trei copii, și 26 răniți a fost bilanţul de atunci, după ce șoferul în vârstă de 70 de ani a pierdut controlul autobuzului.

ADVERTISEMENT

Un alt accident de autobuz, din 2007, produs tot în Oaxaca a ucis alte 11 persoane și a rănit 39, în timp ce un alt accident, produs în 2019, în statul Veracruz, a provocat moartea a 21 de persoane.

ADVERTISEMENT
Ucrainenii au făcut prăpăd cu o singură rachetă HIMARS. Două camioane, pline cu...
Ucrainenii au făcut prăpăd cu o singură rachetă HIMARS. Două camioane, pline cu soldaţi ruşi, făcute una cu pământul dintr-un singur foc
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari...
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari din câștiguri
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o...
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o vacanţă de lux. Diferenţă de vârstă de 25 de ani
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
CE CONȚINE CARNEA de pui din România! Crescătorii de păsări au spus adevărul
CE CONȚINE CARNEA de pui din România! Crescătorii de păsări au spus adevărul
Ce a dus la epidemia de rujeolă. Explicația unui celebru medic
Ce a dus la epidemia de rujeolă. Explicația unui celebru medic
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus...
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus că a cerut-o în căsăstorie: ''Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?''
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!