News

Tragedii în lanț în Japonia. Atac cu cuțitul într-un tren din Tokio. Incendiu violent în Kitakyushu

Trei bărbați au fost răniți într-un atac cu cuțitul comis de o femeie în Tokio. Iar în orașul Kitakyushu un incendiu a cuprins mai multe clădiri
03.01.2024 | 18:54
Tragedii in lant in Japonia Atac cu cutitul intrun tren din Tokio Incendiu violent in Kitakyushu
Tragediile se țin lanț în Japonia Sursa foto: The Yomiuri Shimbun, Reuters / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Trei bărbați au fost răniți miercuri și au fost transportați la spital în urma unui atac cu cuțitul comis de o femeie într-un tren în stația Akihabara din Tokio, a anunțat poliția japoneză.

Tragedii în lanț în Japonia. Atac cu cuțitul într-un tren din Tokio

Poliția a primit un apel de urgență cu puțin înainte de ora locală 23.00 (16.00 ora României), anunțând că femeia a comis atacul într-un tren de pe linia Yamanote, una dintre cele mai aglomerate rute de transport din oraș, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului Poliției Metropolitane din Tokyo.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost reținută, iar starea celor trei bărbați răniți nu era cunoscută, a precizat purtătorul de cuvânt, citat de Reuters. Agenția de știri Kyodo a relatat că niciuna dintre victime nu a suferit răni care să-i pună viața în pericol.

Televiziunea publică NHK a raportat inițial că patru persoane au fost înjunghiate. East Japan Railway Company a declarat că linia Yamanote a fost suspendată pentru scurt timp din cauza unor “probleme în tren”.

ADVERTISEMENT

Akihabara, care în mod tradițional găzduiește comercianți cu amănuntul de electronice și gadgeturi, este un punct turistic important în Tokio și a devenit sinonim cu jocurile video, benzile desenate și moda extravagantă.

Incendiu violent în Kitakyushu

Un incendiu a izbucnit miercuri după-amiază într-un cartier de restaurante din orașul Kitakyushu. Restaurantele au luat foc, iar flăcările s-au extins la clădirile din jur. Aproximativ 30 de mașini de pompieri au fost trimise pentru a stinge focul.

ADVERTISEMENT

Potrivit poliției, nu există deocamdată informații despre răniți sau persoane dispărute.

Restaurantul în care a izbucnit incendiul se află la un colț din Torimachi Shokudo Gai, iar un membru al personalului restaurantului ar fi declarat că focul a pornit de la o oală.

Locul incendiului este situat la aproximativ 300 de metri nord de piața Tanga din oraș, care a suferit incendii majore în aprilie și august 2022.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile Japonia a fost lovită de un cutremur cu magnitudine peste 7 și de un accident aviatic în urma căruia o aeronavă de pasageri a luat foc și a ars în totalitate.

ADVERTISEMENT
Tags: