News

Video. Avion cu 379 de pasageri, în flăcări pe aeroportul din Tokyo, după o coliziune cu o altă aeronavă. 5 morți. Update

Momente de panică pe aeroportul din Tokyo, acolo unde un avion cu peste 300 de pasageri a luat foc. S-a întâmplat după o coliziune pe pistă.
02.01.2024 | 13:26
Video Avion cu 379 de pasageri in flacari pe aeroportul din Tokyo dupa o coliziune cu o alta aeronava 5 morti Update
Un avion cu peste 300 de pasageri a luat foc pe aeroportul din Tokyo. Sursa foto: x / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
02-01-2024
11:39

Cinci din cei șase membrii ai Gărzii de Coastă din celălalt avion au murit

Cele cinci persoane care se aflau în avionul Gărzii de Coastă intrat în coliziune cu avionul de pasageri Japan Airlines, pe aeroportul Haneda, au murit în urma incidentului, a confirmat poliția japoneză, citată de postul public NHK, scrie The Guardian.

Se pare că a șasea persoană care se afla în avionul de mici dimensiuni, despre care se spune că ar fi chiar căpitanul, a reuşit să părăsească aeronava, mai notează presa internațională.

Incident grav raportat marți pe Aeroportul Internațional din Tokyo. Un avion Airbus A350, cu peste 300 de pasageri la bord, a luat foc pe pistă. Se pare că aeronava s-ar fi ciocnit pe pistă cu un alt aparat al Gărzii de Coastă.

Un avion cu peste 300 de pasageri a luat foc pe aeroportul din Tokyo

Conform presei internaționale, la bordul avionului ar fi fost, în momentul incidentului, 367 de pasageri. Incendiul a izbucnit imediat după ce aeronava a aterizat pe pista aeroportului japonez Tokyo Haneda.

ADVERTISEMENT

În imaginile apărute pe internet, în jurul orei locale 18:00 (10:00, ora României), avionul poate fi văzut rulând pe pistă înainte ca o explozie să lase o dâră de flăcări în spatele său.

Același imaginile postate pe site-urile de socializare arată flăcări ieșind pe geamurile aeronavei. Se pare că aparatul de zbor aparține companiei Japan Airlines. Din datele Sky News, ar fi vorba de zborul JAL 516 care a decolat de pe aeroportul Shin Chitose din Japonia către Haneda. Pe X au apărut și imagini filmate de oamenii aflați la bordul avionului.

ADVERTISEMENT

Aeroportul Internațional Haneda din Tokyo este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Japonia. Foarte mulți oameni călătoresc în timpul sărbătorilor de Anul Nou.

Reprezentanții companiei Japan Airlines anunță, într-un comunicat, că toți pasagerii care se aflau la bordul zborului au fost evacuați. În aparat se aflau aproximativ 367 de pasageri plus alți 12 membri ai echipajului. Așadar, în total 379 de persoane au fost evacuate în siguranță.

ADVERTISEMENT

Echipajul s-a descurcat ”extraordinar de bine” pentru a salva viețile pasagerilor, a declarat pentru Sky News un consultant în aviație și fost pilot din Marea Britanie.

Alastair Rosenschein spune că acțiunea celor de pe aeronava Japan Airlines a arătat ”cât de sigură este aviația, chiar și atunci când lucrurile merg prost”. Specialistul spune că o coliziune cu o altă aeronavă, pe pistă, constituie un “tip de accident foarte rar“.

ADVERTISEMENT

Cinci din cei șase membrii ai Gărzii de Coastă din celălalt avion, dați dispăruți

Au apărut și informații despre aeronava Gărzii de Coastă care s-a ciocnit cu aparatul Japan Airlines. Presa locală raportează că cinci din șase membri ai Gărzii de Coastă a Japoniei aflați la bordului celeilalte aeronave sunt dați dispăruți. Deocamdată, o persoană a reușit să scape, potrivit postului public NHK.

ADVERTISEMENT
Tags: