News

Traian Băsescu desființează ”decalogul” lui Klaus Iohannis pentru NATO: ”O compilație ieftină”

Fostul președinte a făcut o nouă declarație ironică legată de candidatura lui Klaus Iohannis la funcția de secretar general al NATO.
13.03.2024 | 18:14
Traian Basescu desfiinteaza decalogul lui Klaus Iohannis pentru NATO O compilatie ieftina
Traian Băsescu a criticat ”decalogul” lui Klaus Iohannis pentru NATO Sursa foto: hepta / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce marți fostul președinte Traian Băsescu a declarat că alianța va trebui să aloce mai mulți bani pentru deplasări, dacă Iohannis devine secretar general, fostul președinte al României a criticat și planul în 10 puncte lansat de actualul ocupant al fotoliului de la Cotroceni.

Traian Băsescu desființează ”decalogul” lui Klaus Iohannis pentru NATO

Traian Băsescu a calificat decalogul lui Iohannis, publicat de Politico, drept ”ridicol“ și ”o compilație ieftină“ a deciziilor summiturilor NATO din ultimii zece ani.

ADVERTISEMENT

”Iohannis a îmbrăcat acest anunț al  candidaturii și în anunțarea unui program în 10 puncte. Chestiune absolut ridicolă!

M-am uitat pe acest program în 10 puncte, e o compilație din deciziile summit-urilor NATO din ultima decadă. Cred că a greșit  recurgând la această compilație ieftină.

ADVERTISEMENT

Nu e un produs al geniului iohanniscian, este pur și simplu o compilație“, a declarat fostul președinte al României la B1TV.

Europarlamentarul Partidului Mișcarea Populară (PMP) a avertizat asupra faptului că, dacă actualul președinte și-a anunțat candidatura înainte de a obține vreo garanție de la principalii aliați NATO, va sfârși în ridicol.

ADVERTISEMENT

”Dacă a făcut acest lucru fără a avea nicio garanție din partea unor țări precum SUA, Marea Britanie sau Olanda chiar, dacă a făcut-o deci fără o înțelegere cu aceste țări, va sfârși prin a fi ridicol”, a mai declarat Traian Băsescu.

Totuși, fostul președinte a subliniat că Mark Rutte, premier al Olandei, care în acest moment este dat drept favorit pentru a prelua șefia NATO, urăște România, prin urmare e bine că are un contracandidat la .

ADVERTISEMENT

”Mark Rutte este un om care disprețuiește poporul român și România ca stat. Din acest punct de vedere, intrarea lui Iohannis în joc este binevenită.

Dă o șansă celor care au capacitatea de a decide Secretatul General al NATO să renunțe la acest anti-român convins“, a mai afirmat fostul lider de la Cotroceni.

ADVERTISEMENT