Fotbal intern

Transferul lui Mahmoud Al-Mawas, anunțat exclusiv de Fanatik, a înnebunit Botoşaniul: „Caut o româncă divorţată”

25.11.2020 | 12:24
Transferul lui Mahmoud Al-Mawas, anunțat exclusiv de Fanatik, a înnebunit Botoşaniul: „Caut o româncă divorţată”
Transferul lui Mahmoud Al-Mawas a înnebunit Botoşaniul
ADVERTISEMENT

FC Botoșani a dat lovitura în social media odată cu transferul jucătorului sirian Mahmoud Al-Mawas. După anunțarea mutării, pe contul de Facebook al clubului moldovean a avut loc o adevărată explozie de like-uri, mesaje și comentarii, toate având legătură cu Al-Mawas. Admiratorii sirianului sunt gata chiar să se căsătorească în România, pentru a fi mai aproape de  idolul lor.

Mjlocaș ofensiv de bandă dreaptă, Mahmoud Al-Mawas este unul dintre cei mai importanți jucători ai naționalei Siriei, pentru care a marcat 11 goluri în 68 de selecții. Titular indiscutabil, el a reușit să înscrie de două ori în cele 5 partide disputate de Siria în preliminariile Campionatului Mondial 2022.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Mahmoud Al-Mawas a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK, iar prin realizarea sa antrenorul Marius Croitoru poate rezolva o mare parte din problemele în ofensivă cu care se confruntă moldovenii la acest moment.

FC Botoșani a dat lovitura cu transferul sirianului Mahmoud Al-Mawas. Explozie de mesaje pe contul de Facebook al clubului

„Mahmoud Al-Mawas, mijlocașul ofenisiv de 27 de ani născut în Siria, a semnat cu FC Botoșani pe o perioadă de 2 ani și se va alătura echipei conduse de Marius Croitoru în această săptămâna.

ADVERTISEMENT

Mahmoud a mai jucat la echipele Umm Salal SC din Qatar, Al-Muharraq din Bahrain, Al-Arabi SC din Kuwait, Al-Faisaly din Arabia Saudită, iar la nașionala Siriei are 68 de partide și 11 goluri marcate.

Bine ai venit, Mahmoud Al-Mawas!”, este postarea de pe contul de Facebook a clubului FC Botoșani care a stârnit mii de mesaje, ce au dus la un moment dat chiar la blocarea paginii.

🇸🇾 Mahmoud Al-Mawas a semnat cu 🇹🇩 FC Botoșani!

Mahmoud Al-Mawas, mijlocașul ofenisiv de 27 de ani născut în Siria, a…

Publicată de Fotbal Club Botoșani pe Marţi, 24 noiembrie 2020

Prin acest transfer, pe lângă partea sportivă, oficialii botoșăneni au dat o adevărată lovitură de imagine și din punctul de vedere al marketingului, pentru că traficul de pe paginea de Facebook a crescut de peste 25 de ori. Spre exemplu, dacă o postare normală despre activitatea echipei atrăgea, în medie, câteva sute de aprecieri și foarte puține comentarii, anunțul transferului jucătorului sirian Mahmoud Al-Mawas a adunat până acum aproape 9.000 de like-uri și peste 4.500 de comentarii și mesaje. Uluitor.

ADVERTISEMENT

Și Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, este încântat de mutarea realizată și întrevede în viitor o posibilitate de a completa bugetul clubului printr-o strategie de marketing legată de Al-Mawas.

„Chiar ni s-a blocat Facebook-ul din cauza mesajelor primite de la fanii lui Mahmoud Al-Mawas. A semnat, sâmbătă cred că va ajunge în România. El este un jucător foarte iubit în Siria, este căpitanul echipei naționale, a și marcat în ultimul meci. Prin câte nenorociri am trecut anul ăsta, această lovitură de marketing chiar e un lucru pozitiv. Nu știu dacă se vor cumpăra tricouri cu el, dar ne-am gândit la o strategie de marketing. Să-l vedem și pe teren, sperăm să nu înghețe aici. Ne bucurăm că am câștigat un număr mare de fani”, a declarat Valeriu ftime la Digisport.

Fanii lui Mahmoud Al-Mawas sunt gata să se căsătorească în România: „Caut o româncă divorţată”

Glumă sau nu, foarte mulți dintre conaționalii lui Al-Mawas anunță că sunt pregătiți să se stabiliească în România pentru a fi cât mai aproape de idolul lor. Iar pentru asta, sunt gata să recurgă chiar și la gesturi extreme: să se căsătorească aici! „Caut o femeie româncă, divorțată, pentru o relație adevărătă. Ar trebui să încurajați Clubul Botoșani”, a fost mesajul unuia dintre admiratorii fotbalistului sirian.

ADVERTISEMENT

„Mari oameni ai României, un salut bun din partea poporului Siriei, cu toată dragostea, vă urăm tuturor cele bune țărilor voastre. Și în ceea ce privește talentatul nostru jucător Mahmoud Al-Mawas, aveți grijă de el, este un fenomen fotbalistic, sprijiniți-l și își va da sângele pentru tine. Și mult noroc la club”, sună mesajul unui alt fan sirian al jucătorului, în timp ce foarte mulți admiratori ai acestuia se întreabă dacă partidele lui FC Botoșani nu pot fi programate la anumite ore, astfel încât să poată fi urmărite și în Siria.

  • 675.000 de euro este cota de piață a fotbalistului sirian Mahmoud Al-Mawas

Se întâmplă și la case mai mari. Liverpool a câștigat peste 15.000 de fani pe Twitter după transferul lui Minamino

Nu numai cluburile mici, cum este și FC Botoșani, pot avea parte de asemenea surprize după transferul unui jucător. Liverpool, de exemplu, a înregistrat pe Twitter cu 15.000 de urmăritori mai mult decât media zilnică în momentul în care a anunțat aducerea japonezului Minamino de la RB Salzburg în schimbul sumei de 8 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Este clar că prin aeeastă mutare, „cormoranii” au urmărit mai mult partea financiară și de marketing decât cea sportivă, pentru că prin intermediul lui Minamino poate fi cucerită piața niponă, atât în ceea ce-i privește pe suporterii înfocați, cât și în privința firmelor foarte puternice cu care se pot semna contracte „grase” de sponsorizare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri