Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Transferurile Rapidului, analizate la Fanatik SuperLiga: “A aruncat 500.000 de euro în foc”

La FANATIK SUPERLIGA, Robert Niță și Valeriu Răchită au analizat transferurile Rapidului, dar și situația clubului.
14.08.2023 | 21:36
Transferurile Rapidului analizate la Fanatik SuperLiga A aruncat 500000 de euro in foc
La FANATIK SUPERLIGA, Robert Niță și Valeriu Răchită au analizat transferurile Rapidului, dar și situația clubului. Subiectul principal a fost Claudiu Petrila.
ADVERTISEMENT

Rapid nu trece printr-o formă foarte bună în campionat. Giuleștenii au 5 puncte după primele 5 etape, iar problema pare să fie din cauza conexiunii dintre antrenor și jucători. Robert Niță și Valeriu Răchită au analizat transferurile Rapidului, iar declarațiile nu au fost în favoarea echipei lui Dan Șucu.

Răchită, despre Cristiano Bergodi: “Nu mi se pare un antrenor de titlu”

După înfrângerea cu Petrolul, 0-2, Rapid a fost criticată pentru alegerile făcute în teren de către Cristiano Bergodi, dar și pentru transferurile făcute de Daniel Niculae. Valeriu Răchita a avut și el câteva cuvinte de spus, în mod special la adresa antrenorului, care face decizii neinspirate.

ADVERTISEMENT

“Îl aduci pe Braun, rezervă la CFR Cluj, care e fundaș dreapta și joci cu el pe stânga și pe Petrila tot în stânga. Unde să primească Dugandzic vreo centrare din partea stângă, ca ambii jucători sunt de picior drept. Chiar și așa, Marko a avut ocazii de gol. Eu nu văd cum poți să construiești cu Albu și cu Oaidă, chiar nu poți.

Mie nu mi se pare Bergodi un antrenor de titlu. Eu de când îl știu pe Bergodi în fotbalul românesc mi se pare un antrenor conservator, un antrenor care joacă același sistem și care încearcă să câștige pe inspirația jucătorilor. El nu își asumă riscuri absolut deloc. Bergodi știe că nu are nicio șansă în fotbalul italian, nici măcar în Serie B și încearcă să își facă meseria pe aici.”, a spus Valeriu Răchită, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Robert Niță susține afirmațiile lui Răchită

La fel ca și Valeriu Răchită, Robert Niță a avut câteva lucruri de spus la adresa alegerilor lui Bergodi. Analistul nu este deloc de acord cu deciziile italianului, dar nici cu cele ale conducerii, atunci când vine vorba de transferuri.

“Ți se pare întâmplător că Onea face cel mai prost joc al lui de când a venit la Rapid? Simte că a pierdut cât de cât echipa și e rezervă, iar la meciul cu Voluntari a intrat la pauză. Ți se pare normal că atunci când Dugandzic află de transferul lui Rrahmani, la următorul meci are 4-5 ocazii clare de gol și nu reuștește să marcheze.

ADVERTISEMENT

Onea a fost unul dintre cei mai importanți jucători de la Rapid sezonul trecut, alături de Săpunaru și Morais. Vorbim de lipsă de inspirație, ți se pare normal că la 1-0 în Giulești continui să joci cu doi mijlocași la închidere care nu pot construi? Ți se pare normal să joci cu Onea, care a venit după un joc slab și să nu joci cu Morais care e mult mai ofensiv”, s-a întrebat Robert Niță, legat de alegerile neinspirate ale lui Cristiano Bergodi.

Este Petrila un jucător de 500.000 de euro?

Claudiu Petrila a fost împrumutat la Rapid, de la CFR Cluj, în schimbul a 500.000 de euro. Robert Niță susține că nu este o alegere deloc bună, la fel cum au fost și alte transferuri făcute de Daniel Niculae în acest sezon.

ADVERTISEMENT

“Petrila a fost un fel de Pănoiu la CFR Cluj. Tu vrei să te bați la campionat și ai transferat în mare parte jucători de lot sau care erau rezerve în alte părți. Petrila a avut cea mai bună perioadă la Sepsi, nu la CFR Cluj. Era tot Bergodi acolo, dar jucau altceva și nu erau presiunea și obiectivele de la Rapid.”, a spus Robert Niță, la FANATIK SUPERLIGA.

Niță, despre reacția suporterilor de la Rapid

Analistul a vorbit și despre reacția fanilor de la Rapid și speră ca Dan Șucu să reziste presiunilor puse de galerie: “Fanii au mai avut o experiență de genul cu domnul Copos și au ajuns să joace prin liga a 4-a. De asta a fost așa mare șocul foarte mare și reacția după meci.

Sperăm ca domnul Șucu să reziste la presiune și să nu ajungem ca Petrolul Ploiești, să fie echipa vândută pe o pungă mică de euro. A fost agitație. Suporterii s-au întâlnit și au discutat despre atitudinea lor de acum în colo față de echipă. Fanii au ajuns la capătul răbdărilor și vor rezultate. La meciul cu Farul există șansa să nu susțină echipa la intensitatea cu care au făcut-o până acum.”

Răchită: “Rapid nu are nicio șansă la titlu”

La finalul discuției, Valeriu Răchită a ținut să mai spună ceva despre conducerea celor de la Rapid. După interviul pe care l-a dat Cristiano Bergodi, la finalul partidei cu Voluntari, analistul a fost atent la declarația italianului. Răchită susține că a simțit că i-au fost aduși jucători fără să știe lui Bergodi. De atunci și-a dat seama că Rapidul nu va avea șanse la titlu.

“Pentru mine reacția lui Bergodi după meciul cu Voluntari a fost una importantă care spune ceva. A fost întrebat dacă știa de Micovschi, iar el a zis că nu și că a fost adus de conducere. Îți aduce conducerea un jucător pe care tu nu îl vrei? Păi tu ai o filosofie, o metodică, un stil de joc, cum să îți aducă conducerea un jucător care nu face parte din strategia ta. Pentru mine aia a fost și mi-a spus clar că Rapid nu are nicio șansă anul acesta la titlu. Este clar că Bergodi nu își impune filosofia.”, a adăugat Valeriu Răchită, la FANATIK SUPERLIGA.

Transferurile Rapidului, analizate la Fanatik SuperLiga

ADVERTISEMENT